ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εκδήλωση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού






Ξύπνησαν μνήμες από την αφήγηση της κας Λεμονιάς Τσακιρίδου ενώ η φωνή του Βασίλη Μιχαηλίδη και οι ήχοι της ορχήστρας του «ΡΩΜΑΝΙΑ» σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους Πόντιους Γρεβενιώτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών,... η Ένωση Συλλόγων Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών στη Κεντρική Πλατεία την Κυριακή 16 Μαΐου 2010.
Μία εκδήλωση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ένα οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και στους χιλιάδες σφαγιασθέντες στον ξεριζωμό, μέσα από το γραπτό λόγο και το τραγούδι. Δύο σημαντικά στοιχεία καταγραφής του πολιτισμού ενός τόπου και της ιστορίας του.



Οι φωνές της Κυριακής Φωτιάδου, του Τάκη Βαμβακίδη, του Γιάννη Νικολαΐδη και του Γιώργου Σεβίλογλου απήγγειλαν ποιήματα που γράφηκαν για τον ξεριζωμό, ενώ το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών παρουσίασε ένα αφιέρωμα στους ποντιακούς χορούς.

«Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι εκδήλωση γιορτής αλλά μνήμης τόνισε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Δημοσθένης Κουπτσίδης στο σύντομο χαιρετισμό του. Ημέρα μνήμης για τις 353.000 ψυχές που περιμένουν μία δικαίωση και αυτός είναι και ο στόχος μας και ο αγώνας μας, η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το οφείλουμε στην ιστορία και από τον αγώνα αυτό πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα.
Εύχομαι το παράδειγμα του Αυστραλού Υπουργού αλλά και του Σουηδικού Κοινοβουλίου που αναγνώρισαν τη Γενοκτονία να το ακολουθήσουν και άλλοι με την Ελληνική Κυβέρνηση να το διεκδικεί ώστε να γίνει πραγματικότητα.
Τέλος ευχήθηκε στην Ένωση Συλλόγων Ποντίων και Μικρασιατών να ευημερεύσει και να ενώνει τις φωνές όλων των Ποντιακών Συλλόγων του Νομού Γρεβενών που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα».



Στην εκδήλωση, παρά το τσουχτερό για την εποχή κρύο, παρακολούθησαν οι κες Αντινομάρχες της Ν.Α. Γρεβενών Αικατερίνη Πέτρου και Βάια Μπιρμπίλη Ντάγκα, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Γρεβενών Κ. Αναστάσιος Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Γρεβενών και Βεντζίου κ.κ. Γεώργιος Νούτσος και Δημήτριος Αγνάντος, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Οδυσσέας Βλάχος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Αρμπάρας, Τιμολέων Κοψαχείλης και Αστέριος Μπασδέκης, ο Πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών κ. Χρήστος Παρασκευαΐδης, Πρόεδροι Ποντιακών Συλλόγων και μεγάλος αριθμός πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου