ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Το υπό σύσταση Σωματείο με την επωνυμία « Ποιότητα Ζωής Αδιαπραγμάτευτα» γράφει στο BLOG μας... - Απαντά ο Αετός

 http://www.malignani.ud.it/WebEnis/NorthWind-SouthSun/power/images/biomass.jpg












Με μεγάλη ανησυχία (!!!) παρακολουθούν οι πολίτες των Γρεβενών τα τελευταία δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι, σε απόσταση αναπνοής από την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως σχεδιάζεται η κατασκευή εργοστασίου συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας. Μάλιστα στις 8/02/2010 με το υπ’ αριθμ. 7610/259 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος ...
και χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δόθηκε η καταρχήν θετική γνωμοδότηση για την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση του έργου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για εργοστάσιο του οποίου η λειτουργία θα στηρίζεται στην καύση βιομάζας που θα προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και θα είναι είτε φυτικής είτε ζωικής προέλευσης (κατάλοιπα, περιττώματα και απόβλητα ζώων) καθώς και βιομηχανικά και αστικά λύματα και απορρίμματα. Θα είναι ένα εργοστάσιο το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου, χωρίς να υπολογίζεται με εμπεριστατωμένες μελέτες αν το τελικό ισοζύγιο της περιβαλλοντικής ωφέλειας για την πόλη των Γρεβενών είναι θετικό.
Όσον αφορά την οικονομική ωφέλεια των χρηστών, οι ασαφείς προσδιορισμοί για μειωμένο κόστος θέρμανσης, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, παραπέμπουν στην πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουμε, ειδικά στις περιπτώσεις που ο πωλητής είναι ένας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο νομός μας υστερεί σε ανάπτυξη, τα εργοστάσια είναι ελάχιστα ενώ η ανεργία αυξάνεται, γνωρίζουμε επίσης πως η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, γι’ αυτό θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές πως είμαστε υπέρμαχοι των επενδύσεων είτε από τοπικούς είτε από ξένους επενδυτές στο νομό μας, με μία όμως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, « στο βωμό του κέρδους οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αγνοούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον».
Το υπό σύσταση Σωματείο μας αντιδρά στην εν λόγω επένδυση και οφείλει να τεκμηριώσει αυτή την απόφαση και να πει την αλήθεια στους Γρεβενιώτες. Οι επενδυτές αγνοώντας την μορφολογία του εδάφους , το μικροκλίμα της πόλης των Γρεβενών, εξαντλώντας στο ελάχιστο τις αποστάσεις από τους οικισμούς που απαιτούν οι Νόμοι, επέλεξαν να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν στο συγκεκριμένο σημείο το εργοστάσιο, διότι, μικρή απόσταση από την πόλη σημαίνει, μικρή διαδρομή του ζεστού νερού, αυτό σημαίνει μικρές απώλειες θερμότητας και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο κέρδος.
Με γνώμονα λοιπόν το «κέρδος και μόνο», επέλεξαν μία περιοχή στις παρυφές της πόλης, δίπλα στην περιφερειακή οδό που οδηγεί στους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του Νομού και το σημαντικότερο σε ένα σημείο που λόγο του ανάγλυφου του εδάφους,για παραπάνω από τις μισές ημέρες του χρόνου που επικρατούν Νοτιοδυτικοί άνεμοι αποτελεί σημείο εισόδου των ανέμων και εκροής τους προς την πόλη των Γρεβενών.
Τα ερωτήματα που απορρέουν από την λειτουργία του εργοστασίου είναι πάρα πολλά: Πόσο ασφαλή για την υγεία μας και το περιβάλλον θα είναι η συσσώρευση δίπλα μας σκουπιδιών , αποβλήτων ζώων και βιομηχανικών λυμάτων? Ποιες θα είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία μας και το περιβάλλον είτε από κακή λειτουργία, είτε από κακή συντήρηση, είτε από ενδεχόμενη βλάβη του?
Ποιο θα είναι το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο τουρισμός του Νομού από την δυσφήμηση?
Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στο να εναντιωθούμε στην συγκεκριμένη επένδυση , να κάνουμε γνωστό σε όλους τους Γρεβενιώτες το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον σε περίπτωση λειτουργίας του εργοστασίου με αυτές τις προυποθέσεις και να προτείνουμε στους επενδυτές να επανεξετάσουν το ζήτημα της χωροθέτησης του έργου.
Σε συνεργασία με όλους τους φορείς του Νομού μπορεί να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή τοποθεσία (Β.Ι.Π.Ε. κτλ) σε τέτοια απόσταση από τη πόλη ώστε τα οφέλη από την επένδυση να είναι για όλους.
Η ανάπτυξη της Πόλης μας πρέπει και μπορεί να επιτευχθεί με όρους που διασφαλίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της.

ΥΓ ΑΕΤΟΣ3:Δεν αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία(!!!) ενός νεοσυσταθέντος συλλόγου που αδυνατεί να βάλει ένα όνομα (τουλάχιστον) στην αποστολή της παραπάνω επιστολής.Δεν θα πρέπει να ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί που ανησυχούν για τα Γρεβενά; Πολλά χρόνια ασχολούμαστε  με τα κοινά και πάντα,  όταν τα οφέλη στην τσέπη του κάθε νοικοκυριού (στην προκειμένη περίπτωση όλων των Γρεβενιωτών) είναι πολλά,  ενώ δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση ούτε στο περιβάλλον όπως και στην υγεία μας ,- σύμφωνα με τους ίδιους- προσπαθούμε κατ΄αρχήν να βοηθήσουμε την όποια προσπάθεια γίνετε για το καλό μας. Ποιός είναι πραγματικά ο ρόλος ενός  υπό σύσταση  Σωματείου που προσβλέπει στον εκφοβισμό και πουθενά παραπάνω...
Βάλτε ένα όνομα για να ξέρουμε με ποιους τελικά μιλάμε, διότι ακούγοντας το "Ράδιο Αρβύλα" ή το μακρύ και το κοντό του καθενός η συγκεκριμένη επένδυση μπορεί να φύγει από τα Γρεβενά...

Ακόμη και δίκιο να  έχετε , έτσι όπως ξεκινήσατε (ανώνυμα), χάσατε...
Θέλουμε το όνομα κάποιων, για να ξέρουμε μετά  ποιοι μας υπονομεύουν...

16 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ « Ποιότητα Ζωής Αδιαπραγμάτευτα» ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε λαμογια ποιοι ειστε εσεις οι ΣΩΤΗΡΕΣ μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά μας απάντησε ο Αετός πιστεύω και μπράβο σας που παίρνετε θέση σε τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας μας. Θα ήθελα να ρωτήσω σαν νέος πολίτης αυτής της πόλης ποιοι είναι αυτοί οι ανώνυμοι σωτήρες που νοιάζονται για το καλό της πόλης μας και θα ήθελα να ξέρω τι συμφέροντα κρύβονται από πίσω για να τορπιλίζουν μια τέτοια σοβαρή επένδυση για το μέλλον των Γρεβενών.
    Ξέρουν τι σημαίνει Α.Π.Ε.;
    Ξέρουν τι σημαίνει ΒΙΟΜΆΖΑ;
    Ξέρουν τι σημαίνει ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ;
    Ξέρουν ότι όλα αυτά είναι σύννομα με το περιβάλλον;
    Προφανώς αυτοί οι κύριοι έχουν περισσότερες γνώσεις από τους ειδικούς Επιστήμονες και Περιβαντολόγους που εγκρίναμε αυτό το έργο.
    Ούστ λαμόγια που θα υποθηκεύσετε το μέλλον των νέων των ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γερμανία: Το 10% της ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
    ΑΘΗΝΑ 24/03/2010
    Κατώφλι-ορόσημο διέβη, το 2009, η Γερμανία, καθώς άνω του 10% της ενέργειας που καταναλώθηκε στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης προήλθε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

    Λόγω, κυρίως, της αύξησης της χρήσης βιομάζας για παραγωγή ενέργειας, το σύνολο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη Γερμανία προμήθευσε άνω του 10% της συνολικής ενέργειας που καταναλώθηκε, πέρυσι, στη χώρα, έναντι 9,3%, το 2008.

    "Προχωρήσαμε με τρόπο που μας χαροποιεί και η Γερμανία διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", είπε ο κ. Ρέτγκεν, προσθέτοντας ότι "εκτιμούμε πως θα επιτύχουμε το στόχο μας για συμμετοχή των ΑΠΕ σε ποσοστό 18% στη συνολική κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2020".

    Οι στόχοι που έχει θέσει το Βερολίνο είναι φιλόδοξοι: κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια από ΑΠΕ, σε ποσοστό 50% μέχρι το 2050 και μείωση, το 2020, σε ποσοστό 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με το 1990.

    Το 2009, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επέτρεψαν στη Γερμανία να αποφύγει την εκπομπή 110 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς οι ανώνυμοι με τους κόσμιους χαρακτηρισμούς,διαβάσατε καλά τι λένε και τι ζητάνε οι άνθρωποι?
    Πως θεωρείται ανώνυμο ένα Σωματείο που εμφανίζεται με το όνομά του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε το κάθε σωματείο εκπροσωπείτε από κάποιο συμβούλιο, ποιο είναι λοιπόν το συμβούλιο; Γιατί δεν υπογράφει ο πρόεδρος του συμβουλίου;
    Όσο για το τι ζητάνε το διάβασα πολύ καλά και το μυαλό μου πηγαίνει σε άλλες εποχές όπου ο καθένας ανάλογα με τα συμφέροντα του δυσφήμιζε κάθε τι θετικό που γινότανε σ’ αυτήν την πόλη. Σε διαβεβαιώνω όμως ότι οι εποχές έχουν αλλάξει ο κόσμος είναι μορφωμένος είναι ενημερωμένος έχει άποψη και κρίση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον από ιδιώτες για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών, αιολικών πάρκων και μικρών υδροηλεκτρικών στο νομό μας. Γύρω στις 20 άδειες εγκρίθηκαν από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας το 2010 σε σύνολο 48 από το 2001.
    Όσον αφορά τις αιτήσεις, μόνο τον Ιούνιο του 2010 στο νομό μας έγιναν 10 αιτήσεις προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
    Η πλειοψηφία των αιτήσεων αφορά μικρές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ( φωτοβολταϊκά κυρίως...


    αλλά και αιολικά πάρκα) ενώ κατά καιρούς μεγάλες εταιρίες έκαναν αίτηση για δημιουργία ακόμα μεγαλύτερων μονάδων που η σχεδιαζόμενη παραγωγή ρεύματος ισοδυναμεί με εκείνη των υπάρχοντων υδροηλεκτρικών φραγμάτων.
    Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ίσως είναι το τελευταίο τρένο ανάπτυξης στο τόπο μας ιδίως για όσους διαθέτουν κάποια έκταση.
    Ευελπιστούμε ότι τώρα και η κοινωνία είναι πιο ώριμη στο να γίνει σωστή διαχείρηση κονδυλίων αλλά και το κράτος θα σταθεί αντάξιο των περιστάσεων"
    http://www.agrinio-news.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού από καλαμπόκι

    Η επένδυση θα ξεπερνά, όπως υπολογίζεται, σε κόστος τα 7 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθεί στην περιοχή Πυργετού και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από... βιοαέριο, το οποίο με τη σειρά του θα παράγεται από ενσώματα καλαμποκιού.

    Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από... καλαμπόκι ετοιμάζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

    Η επένδυση θα ξεπερνά, όπως υπολογίζεται, σε κόστος τα 7 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθεί στην περιοχή Πυργετού και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο, το οποίο με τη σειρά του θα παράγεται από ενσώματα καλαμποκιού.


    Πρόκειται για την πρώτη επενδυτική επιχείρηση της νέας διοίκησης της συνεταιριστικής οργάνωσης στο τομέα της ενέργειας σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο των Αθηνών. Η υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης, αναμένεται να δώσει ευρύτερη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, θα λυθεί και το πρόβλημα της απορρόφησης των καλαμποκιών και θα προκύψουν, σε χαλεπούς καιρούς, αρκετές θέσεις εργασίας.

    Στην περιοχή Πυργετού, παράγονται 10.000 τόνοι καλαμποκιού και , όπως υπολογίζεται, η νέα μονάδα θα χρειαστεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, περί τους 6.000 τόνους.

    ΠΗΓΗ: http://www.milamouprasina.gr/index.php?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι , σωστά ο κόσμος είναι μορφωμένος και θέλει ένα εργοστάσιο που θα δουλεύει μέρα νύχτα λίγο έξω από τα Γρεβενά ,
    θα καίει τα περιττώματα των Βαλκανίων και από τις καμινάδες θα βγάζει γαρίφαλα . όλοι το περιμένουμε με αγωνία , αρκετό καθαρό αέρα αναπνεύσαμε στα Γρεβενά ….τον έμορφο τον τόπο ….κάποτε όπως λέει το άσμα συνεχίζοντας με αυτά αλείφαμε τα σπίτια …τώρα κάποιοι στο όνομα τάχα της τηλεθέρμανσης θέλουν να μας βάλουν να τα αναπνέουμε ….και στην τελική να τα φάμε …κανένα εργοστάσιο πλησίον των Γρεβενών και μάλιστα να ανακατεύει σκ….τα . εδώ ένας βιολογικός και βρωμάει σε χιλιόμετρα πόσο μάλλον αυτό .
    ο κόσμος όπως λες ….έχει ξυπνήσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άπορο με την χαζομαρα καπιων να προσπαθουν να μας αποδειξουν οτι ντε και καλα η πρασινη αναπτυξη κανει κακο.Εγω μονο απο την φωτογραφια που εχει ο αετος νομιζω οτι ειναι κατι οικολογικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γρεβενιωτες γρεβενιωτισες.. Ας δουμε τα καλα και ας αφισουμε τις μισαλοδοξιες του παρελθοντος,και ας δουμε για μΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΞΥΠΝΙΣΤΕ. θα επρεπε να ειμαστε η ελβετια τις ελλαδος, και δειτε που βαδιζουμε παρτε οτι καλο μας προσφερουν και μην το γκρεμιζετε πριν ακομα ξεκινιση, δειτε την τηλεθερμανση κοζανης, 30 ευρο για καθε σπιτι το μηνα τιποτε. Και εσεις αμεσως μην δειτε καποιον καβαλα στο αλλογο. κατευθειαν να τον γκρεμησουμε κατω.. Αυτα τα λιγα θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα ο χρονος μου ειναι πολιτιμος ενας εταιροδημοτης θεσσαλονικης ξυπνηστε πριν χασουμε και τα καλαθια τα αυγα τα χασαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να γνωρίζεις πως η τηλεθέρμανση της Κοζάνης οφείλει την ύπαρξη της στα εργοστάσια της ΔΕΗ ,έτσι κι αλλιώς αυτά υπάρχουν, και υπάρχει και το ζεστό νερό από τα συστήματα ψύξης των τουρμπίνων , στα Γρεβενά φαντάσου ένα μέρος με μια μεγάλη αλάνα γεμάτη σκουπίδια , αυτήν είναι η πράσινη ανάπτυξη που μας παραμυθιάζουν ,δεν φαντάζομαι να θέλει να μας πει κάποιος πως το εργοστάσια θα δουλεύει χωρίς αποθεματικό πρώτων υλών , μπορείς να το φανταστείς ? όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά, ένα εργοστάσιο όπως όλα , φαντάσου όπως η αλάνα του Πίνδος MDF είναι γεμάτη ξύλα , έτσι και εδώ φαντάσου μια ανάλογη αλάνα γεμάτη με περιττώματα , κάποιοι μπρος στο προσωπικό τους κέρδος θέλουν να κάνουν σκουπιδότοπο τα Γρεβενά , και τους γρεβενιωτες σκουπιδιάρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μας κοροιδευεις μου φαινετε....τι περιτοματα και χαζομαρες λες???φυτικι βιομαζα ακουσα και εσυ μαλλον δεν θες να το ακουσεις....ποιος ξερει γιατι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ότι θα βρούνε τα παιδιά μας δουλειά δεν σας ενδιαφέρει;
    Το ότι θα κάνουμε οικονομία σε τέτοιους δύσκολους καιρούς ούτε αυτό σας ενδιαφέρει;
    Λέτε να κάνουνε λάθος οι πλέων ειδικοί http://www.econews.gr/2009/10/16/biomass-power-plant-grevena/ στα θέματα για το περιβάλλον;
    Εγώ πιστεύω και λέω το άλλο ότι ο σκοπός σας δεν είναι για το κοινό καλό της Πόλης μας και μην προσπαθείτε να κερδίσετε εντυπώσεις γιατί αγαπητοί μου κύριοι είμαστε όλοι μας ενημερωμένοι και μορφωμένοι και δεν μπορείτε να παίξετε εύκολα με την νοημοσύνη του κόσμου, ο κόσμος θέλει έργα θέλει ανάπτυξη θέλει οικονομία θέλει ανοιχτά μυαλά.

    Υ.Γ. Να ευχαριστήσω τον ΑΕΤΟ που δημοσιεύει επίκαιρα θέματα και δίνει βήμα σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην μας γλύφεις γιατί θα μας βρεις απέναντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παπανικολάου Νικόλαος29 Ιουλίου 2010 στις 7:47 μ.μ.

    ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ


    Άνθρωποι, λαοί και Κράτη, κρίνονται αποτελεσματικά και σίγουρα όταν αυτοί εξετάζονται μπροστά στην εξέλιξη των συμφερόντων τους.
    Το συμφέρον επιδρά αρνητικά πάντοτε στην κοινωνική πλευρά του ατόμου. Τις περισσότερες φορές κάνει το άτομο να μη μπορεί να βλέπει αυτά που βλάπτουν το γενικό συμφέρον του συνόλου, της κοινωνίας, της πολιτείας.
    Μάρτυρες αυτής της αλήθειας γινόμαστε τώρα τελευταία στην πόλη μας τα Γρεβενά.
    Στο όνομα της προσφοράς στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου επιχειρούν συμπολίτες μας να ανεγείρουν εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού και τηλεθέρμασης σε θέση δυτικά των Γρεβενών, σε μικρή και ίση απόσταση μεταξύ της πόλης και του οικισμού Δοξαρά, στην παρυφή του περιφερειακού δρόμου ο οποίος διέρχεται απέναντι από τον κυλινδρόμυλο Αμανατίδη και σε μικρή απόσταση από νεοαναγειρόμενο (κατοικημένο ήδη) οικισμό.
    Εν προκειμένω η λέξη επιχειρούν (τολμούν θα έλεγα εγώ) εκφράζει κυριολεκτικά την αλόγιστη αυτή απόπειρα κατασκευής του εργοστασίου στην παραπάνω τοποθεσία, αφού ως καύσιμη ύλη θα χρησιμοποιείται βιομάζα (πριονίδι, άχυρο, κουκούτσια ελιάς, κοπριές κ.λ.π.), δηλαδή από οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς φυτά και ζώα, χωρίς να παρέχουν τις ελάχιστες εγγυήσεις για την υγεία των πολιτών, για ένα καθαρό περιβάλλον.
    Με την κατασκευή αυτού του είδους του εργοστασίου στην συγκεκριμένη θέση, τοποθετείται μια εστία μόλυνσης, αναθυμιάσεων και βεβαρυμένων περιβαλλοντικών χώρων.
    Οι κύριοι αρμόδιοι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων κρατικών φορέων έχουν τον λόγο προστασίας των ατομικών συμφερόντων των ψηφοφόρων πολιτών τους, αλλά και την δυνατότητα παραχώρησης άλλης τοποθεσίας για την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου και τότε πιστεύω ότι απαξάπαντες θα επιβραβεύσουμε τις όποιες ενέργειες τους.
    Δεν πέρασε πολύς καιρός από την αλλαγή της θέσης του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενός σταθμού που επρόκειτο να γίνει πολύ κοντά από τη θέση του υπό κατασκευή εργοστασίου, με σαφώς πού μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών, από αυτές που θα προκαλέσει μία βιομηχανική μονάδα όπως αυτή.
    Τέλος πέραν των όσων παραπάνω ανέφερα η επιλογή της θέσης για την λειτουργία του εργοστασίου είναι βεβιασμένη και λανθασμένη, γιατί εκτός των άλλων περιορίζει και αποκλείει την μελλοντική επέκταση της πόλης , δεδομένου ότι βρίσκεται στην αρχή του τέλος του σχεδίου επέκτασης που σύντομα αναμένουμε την έγκρισή του.
    Οι κάθε είδους αρμόδιοι και με οποιαδήποτε διάθεση για υποστήριξη του έργου, ας γνωρίζουν ότι λάθη του παρελθόντος τα πληρώνουμε εμείς σήμερα με βαρύ τίμημα, τα τωρινά λάθη ας φροντίσουμε όλοι μας να μην τα αφήσουμε ως κληρονομιά στα παιδιά μας.
    Σήμερα επιζητούμε καθαρή πόλη, καθαρούς δρόμους,, τον καθαρό αέρα που μας προσφέρει ο ορεινός όγκος του Νομού μας.
    Τολμώ και πιστεύω ότι το έργο δεν πρόκειται να γίνει στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Οι αρμόδιοι ας αναθεωρήσουν τις θέσεις τους.
    Αυτό το θέλει ο λαός αμυνόμενος για την υγεία του.
    Γνωστή η ρήση « Φωνή λαού οργή Θεού» .

    Παπανικολάου Νικόλαος
    Συνταξιούχος Δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή