ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Καστοριά: Άγνωστοι απελευθέρωσαν 50.000 βιζόν - Χιλιάδες ζωάκια σκοτωμένα στους δρόμους, μεγάλη επιχείρηση για την περισυλλογή τους...

 






Πρωτοφανή δολιοφθορά διέπραξαν άγνωστοι στην Καστοριά, απελευθερώνοντας περίπου 50.000 γουνοφόρα ζώα από φάρμα εκτροφής, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τεράστια οικονομική ζημιά στους ιδιοκτήτες της μονάδας, αλλά και να καταδικάσουν σε θάνατο τα μικρόσωμα ζωάκια...
Μία ομάδα άγνωστων ατόμων παραβίασε προχτές βράδυ την εκτροφή των Αδελφών Παγούνη στο Χιλιόδενδρο, με αποτέλεσμα τα δεκάδες χιλιάδες βιζόν να ξεχυθούν πανικόβλητα στους δρόμους και στην ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησαν εικόνες φρίκης το πρωί που διαπιστώθηκε η αποτρόπαια πράξη, καθώς γέμισε η ευρύτερη περιοχή με σκοτωμένα ζώα, ενώ δεκάδες άτομα κινητοποιήθηκαν για να περισυλλέξουν όσα ζώα μπορέσουν.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Βασίλης Δήμτσας έκανε λόγο για «μαύρη μέρα» για τους γουνοποιούς, καθώς «κάποιοι που παριστάνουν τους οικολόγους με τη βάναυση αυτή ενέργεια προκάλεσαν διπλή ζημιά. Πρώτον κατέστρεψαν οικονομικά τον ιδιοκτήτη της φάρμας και δεύτερον οδηγούν στο θάνατο τα ζώα, που υποτίθεται ότι απελευθερώνουν». Η ζημιά για τον επιχειρηματία Γιώργο Παγούνη, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, αφού αφανίστηκε στην κυριολεξία η φάρμα του.
Σύμφωνα με τον Β. Δήμτσα, «όσα ζώα είναι ακόμη ζωντανά θα πεθάνουν από πείνα ή από δίψα. Στην περιοχή δεν υπάρχει νερό και τα βιζόν δεν μπορούν να αντέξουν στη δίψα μ΄ αυτή τη ζέστη. Αλλά και όσα ζώα περισυλλέξουμε, θα αλληλοφαγωθούν μεταξύ τους, μόλις τα βάλουμε στα κλουβιά». Όπως σημείωσε «τα βιζόν ζουν κατά οικογένεια, γι' αυτό αν αναμιχθούν το ένα ζώο θα φάει το άλλο».
Χτες συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ η επιχείρηση περισυλλογής των γουνοφόρων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των χωριών Χιλιόδενδρο, Ποριά, Αυγή, ακόμη και μέχρι το Άργος Ορεστικό. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες, φάρμερ και υπάλληλοι των εκτροφών, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλοι. Να σημειωθεί ότι οι αρχές συνιστούν προσοχή στους κατοίκους, καθώς τα μικρόσωμα ζωάκια είναι επιθετικά και ενδέχεται να δαγκώσουν ανθρώπους.
Την πρωτοφανή επίθεση κατά του συναδέλφου τους καταδίκασαν όλοι οι ιδιοκτήτες μονάδων γουνοφόρων ζώων και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Περιβαλλοντικής Εταιρίας Καστοριάς. Να σημειωθεί ότι ο Γ. Παγούνης κάνει εξαγωγές βιζόν στην Κίνα, αλλά μετά το πρωτοφανές χτύπημα της επιχείρησής του, καταδικάζεται σε οικονομικό αφανισμό.
Τέλος, τέτοιου είδους δολιοφθορά γίνεται για πρώτη φορά στην Καστοριά, ενώ έγινε δύο ή τρεις φορές στη Σιάτιστα. Την τελευταία φορά ήταν στις 18 Δεκεμβρίου 2008, όταν άγνωστοι που εμφανίστηκαν αργότερα ως «κοράκια της οργής» είχαν απελευθερώσει 6.000 βιζόν από εκτροφή του Λάζαρου Παπαχαρίση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου