ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο «κύβος ερρίφθη» για το δήμο Κοζάνης και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να δώσει την πολιτική στήριξη στην Άννα Νανοπούλου...










Η πολύπειρη αυτοδιοικητικός έλαβε τηλεφώνημα προχτές στις 4.50 το απόγευμα από την Ρηγίλλης. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος της ανακοίνωσε ότι έχει τη στήριξη του κόμματος και της ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλό προεκλογικό αγώνα... Έτσι δόθηκε τέλος στο σήριαλ της απόδοσης της γαλάζιας πολιτικής στήριξης για το δήμο Κοζάνης, καθώς οι επίδοξοι υποψήφιοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα στο κόμμα, ήταν συνολικά έξι. Εκτός της Ά. Νανοπούλου ήταν οι Γιώργος Τοπαλίδης, Νίκος Ζηκόπουλος, Κώστας Πουτακίδης, Κώστας Κοκόλης και Κώστας Σανίδης.
«Ξεκινάμε με δύναμη έναν αγώνα, απευθύνοντας προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες για μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, που θα δημιουργήσουμε εγώ και οι συμπολίτες μου», υπογράμμισε στην πρώτη της δήλωση στον «Π» μετά την εξασφάλιση της πολιτικής της στήριξης, η Άννα Νανοπούλου. Πρόσθεσε ότι «οι συμπολίτες μου με γνωρίζουν και γνωρίζουν πολύ καλά με πόση συνέπεια μάχομαι στο δήμο της Κοζάνης». Υπογράμμισε ακόμη ότι «σ' αυτή τη συγκυρία που η πολιτική είναι σε κρίση, η αυτοδιοίκηση αποτελεί πρόταση εξόδου και από την κρίση και από την τάση απαξίωσης των πολιτών για την πολιτική».
Στην ερώτηση αν μπορεί να ενώσει το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ως γνωστόν υπήρχαν τουλάχιστον έξι επίδοξοι μνηστήρες για το δήμο Κοζάνης, η «γαλάζια» υποψήφια δήμαρχος, απάντησε: «Είχα δηλώσει και εξακολουθώ να πιστεύω ότι τον υποψήφιο δήμαρχο πρώτα απ' όλα τον χρήζει η τοπική κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση η πολιτική στήριξη ενός μεγάλου κόμματος είναι πολύ σημαντική, με την έννοια ότι επιλέγει μεταξύ πολλών άξιων συνηποψήφιων, εκείνη που θεωρεί ότι συγκεντρώνει όλα τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και προσόντα, εκείνη που αποτελεί πρόταση νίκης.
Μπορώ να λειτουργήσω συνθετικά, ώστε να κατέλθει ενιαία όλη η παράταξη. Στόχος μας είναι οι ευρύτερες συμμαχίες. Σ' αυτή την τιτάνια προσπάθεια, για την οποία δώσαμε μεγάλες μάχες στο παρελθόν, δεν χωρούν κινήσεις διασπαστικές».
Πάντως, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο. Από τις μέχρι τώρα εσωπαραταξιακές διεργασίες διαφαίνεται ότι σχεδόν όλοι θα συμπαραταχθούν ή θα αποδεχθούν την υποψηφιότητα Νανοπούλου. Εκτός ίσως από τον Γιώργο Τοπαλίδη, ο οποίος ακόμη και μετά την ανακοίνωση στήριξής της από τη ΝΔ, επέμεινε ότι θα είναι υποψήφιος, εφ' όσον η κοινωνία θέλει νέους ανθρώπους, φρέσκιες ιδέες και καινούργιες προτάσεις.
Το βέβαιο είναι ότι η Ά. Νανοπούλου αμέσως μετά το «βάπτισμα του πυρός», έχει ξεκινήσει στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Βεβαίως, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, αλλά με την επίσημη στήριξη της «λύθηκαν» τα χέρια. Υπενθυμίζεται ότι η Ά. Νανοπούλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος Κοζάνης το 1998 με τον συνδυασμό του Ηλία Κυρατσού. Στη μέση της θητείας αποχώρησε ο επικεφαλής, οπότε ηγήθηκε του συνδυασμού. Στη συνέχεια ήταν δύο φορές υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης το 2002 και το 2006 απέναντι στον Πάρι Κουκουλόπουλο, αλλά έχασε.
Όμως ειδικά στη συγκυρία αυτή, μετά την αποχώρηση Κουκουλόπουλου, η Ά. Νανοπούλου θεωρεί ότι «υπάρχει ένα τεράστιο κενό» στην αντίπαλη παράταξη, η οποία «εμφανίζεται διηρημένη», οπότε θεωρεί ότι «τα πράγματα είναι πιο εύκολα» για την ίδια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου