ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ασύρματο Ίντερνετ από τον Δήμο Γρεβενών


 







Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Αναθέτουσας Αρχής για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων και λοιπών φορέων, και έρχεται να συμπληρώσει τόσο την εσωτερική τεχνολογική & πληροφοριακή υποδομή του φορέα όσο και την γενικότερη υποδομή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής, Περιφερειακής...
και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας που υλοποιείται επί του παρόντος με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Ωστόσο καθώς υλοποιείται στο χρονικό πλαίσιο μετάβασης από την Προγραμματική Περίοδο 2000 - 2006 (3ο ΚΠΣ) στην Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013 (4ο ΚΠΣ) και μάλιστα μέσα σε ένα υπό συνεχή διαμόρφωση περιβάλλον Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το έργο οριοθετείται και επηρεάζεται από ένα σύνολο καταστάσεων και προγραμματισμένων αλλαγών που κρίνουμε σκόπιμο να αναλυθούν διεξοδικά στην προσφορά μας, έτσι ώστε να τεκμηριώσουμε αφενός μεν την βαθύτατη γνώση μας σε σχέση με το γενικό και ειδικό περιβάλλον του έργου και αφετέρου τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας του έργου.

Τι είναι η ασύρματη δικτύωση
Λέγοντας ασύρματα δίκτυα εννοούμε την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ υπολογιστών ή συσκευών χωρίς να χρησιμοποιούνται καλώδια. Το να συνδεθούμε σε ένα hot spot, να στείλουμε δεδομένα από τον υπολογιστή μας στο κινητό μας μέσω υπέρυθρων ή bluetooth θεωρούνται παραδείγματα ασύρματων δικτύων. Στην πράξη όμως, η ασύρματη δικτύωση μεταξύ υπολογιστών ή περιφερειακών επιτρέπει την επικοινωνία μέσω ραδιοσυχνότητες. Η ασύρματη τεχνολογία, γενικότερα είναι καθορισμένη από ένα σύνολο προτύπων ονομασμένα 802.11 παρόλο που άλλου είδους τεχνολογίες συνυπάρχουν όπως το bluetooth. Το ασύρματο δίκτυο μπορεί να σας προσφέρει ότι και ένα δίκτυο με καλώδια όπως πρόσβαση στο διαδίκτυο, δυνατότητα κοινόχρηστων φακέλων και ανταλλαγής δεδομένων εκτύπωση σε κοινόχρηστους εκτυπωτές και άλλα.

Πως δουλεύει το ασύρματο δίκτυο
Η ασύρματη τεχνολογία εκμεταλλεύεται τις δωρεάν ραδιοσυχνότητες μεταξύ 2.4GHz και 5GHz. Τα πρωτόκολλα 802.11b και 802.11g χρησιμοποιούν την συχνότητα 2.4MHz αντί του 802.11a που χρησιμοποιεί την συχνότητα 5MHz. Το πλεονέκτημα του τελευταίου είναι ότι χρησιμοποιεί συχνότητα μεγαλύτερης εμβέλειας αν και μπορεί να δεχτεί παρεμβολές πολύ εύκολα από άλλες ασύρματες συσκευές όπως τα ασύρματα τηλέφωνα.
 

Τι είναι το Wi-Fi
Wi - Fi (Wireless Fidelity) είναι ένας μηχανισμός εγκεκριμένος από την Wi - Fi Alliance που περιγράφει τη βαθύτερη τεχνολογία του ασύρματου τοπικού δικτύου βασισμένο στις προδιαγραφές του ΙΕΕΕ 802.11. Το Wi - Fi προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί στους φορητούς υπολογιστές, σε τοπικά δίκτυα αλλά πλέον χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για εφαρμογές, προσδιορισμούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο, παιχνίδια και βασικές συνδέσεις καταναλώσεων, όπως τηλεοράσεις και DVD players. Υπάρχουν πολλά υποδείγματα που αναπτύσσονται για να επιτρέψουν στο Wi - Fi να χρησιμοποιηθεί από αυτοκίνητα διατηρώντας έξυπνο σύστημα μεταφοράς, αυξάνοντας την ασφάλεια και επιτρέποντας κινητό εμπόριο. Κάποιος που διαθέτει , όπως υπολογιστή, τηλέφωνο ή προσωπικό ψηφιακό βοηθό (PDA) εξοπλισμένο με Wi - Fi μηχανισμό, μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο.
Το Wi - Fi είναι η νέα και αποτελεσματική λύση σύνδεσης υπολογιστών σε δίκτυα δεδομένων και συγκεκριμένα με το Διαδίκτυο από ιδιωτικές κατοικίες, δημόσιες περιοχές και οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία, χωρίς καλώδια.

Ένας υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με δίκτυο χρησιμοποιώντας κάρτα δικτύου ή Wi - Fi USB συσκευή μπορεί να είναι σε συνεχή κίνηση, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει και λαμβάνει δεδομένα από ένα δίκτυο σε μια ταχύτητα πολλές φορές μεγαλύτερη από ότι είναι διαθέσιμη από μια σύνδεση καλωδιακού modem. Έτσι είναι μια λύση που κάνει τους φορητούς υπολογιστές να γίνουν μετακινούμενα δίκτυα. Χάρη στη χρήση της ασύρματης τεχνολογίας, το Wi - Fi σύστημα ελαχιστοποιεί την ανάγκη για την εσωτερική καλωδίωση. Εξ αιτίας αυτού είναι επίσης ένα υπέροχο μέσο για τη σύνδεση υπολογιστή, κάνοντας την εσωτερική εγκατάσταση του επικοινωνιακού δικτύου ευκολότερη και φθηνότερη.

Τύποι WiFi
Πρωτόκολλο δικτύου Μέγιστη Ταχύτητα Μέσος όρος ταχύτητας Μέγιστη απόσταση
802.11α 54Mbps 27Mbps 12m εσωτερικά, 30m εξωτερικούς χώρους (ευθεία)

802.11b 11Mbps 4.5Mbps 30m εσωτερικά, 120m μεξωτερικούς χώρους (ευθεία)

802.11g 54Mbps 7-16Mbps 30m εσωτερικά, 120m μεξωτερικούς χώρους (ευθεία)
Τοπολογίες Ασύρματων Δικτύων

Ad-Hoc
Δύο ή περισσότεροι υπολογιστές με ασύρματη κάρτα δικτύου μπορούν να σχηματίζουν ένα ασύρματο δίκτυο τύπου ad-hoc. Για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αυτής της τοπολογίας χρησιμοποιώντας Windows XP ή Windows Vista, είναι πολύ ευκολότερο από ότι χρησιμοποιώντας παλιότερες εκδόσεις των Windows που σε εκείνη την περίπτωση χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα που περιέχετε με την ασύρματη κάρτα δικτύου μας.

Infrastructure
Για να συνδέσουμε έναν ή περισσότερους υπολογιστές σε ένα ασύρματο σημείο, συνδεδεμένο σε δίκτυο με καλώδια ή μη, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αναγκαστικά ασύρματο σημείο (access point). Πολλές φορές αυτές οι συσκευές συνδυάζουν τις λειτουργίες router/ adsl modem οι οποίες είναι μια ιδανική λύση.

Η διαφορά των δύο τοπολογιών είναι ότι στην μία περίπτωση χρησιμοποιούμε ασύρματο σημείο (access point) ενώ στην άλλη όχι για να συνδεθούμε με το υπόλοιπο δίκτυο.
 

Προβλήματα που μπορεί να συμβούν με το Wi-Fi
Η εκτεταμένη διάδοση της Wi - Fi τεχνολογίας και συγκεκριμένα η χρήση της σε κατοικίες μπορεί να αυξήσει τα μικροπροβλήματα ασφάλειας, τα προβλήματα και τις παρεμβολές ανάμεσα στα 14 κανάλια που είναι σε χρήση από άλλες εκπομπές ή από τη χρήση συσκευών κοντά στο δίκτυο Wi - Fi που εκπέμπουν σε υψηλές συχνότητες.
Wi-Fi εφαρμογές
Η διασύνδεση των εσωτερικών δικτύων σε μεγάλες ταχύτητες είναι μια άλλη από τις εφαρμογές που προσφέρει αυτή η τεχνολογία. Έτσι πολλά κτίρια μπορούν να συνδεθούν από σημείο σε σημείο με κεραία. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να στρέψεις σωστά την κεραία και να κάνεις μια επανεκτίμηση των συνθηκών κορεσμού του καναλιού για να επιλέξεις το κανάλι με τη λιγότερη υπερφόρτωση εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου