ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η τηλεθέρμανση ζεσταίνει πλέον όλα τα σπίτια και τα καταστήματα στην Κοζάνη, καθώς η θερμική ενέργεια έφτασε παντού... - Στα Γρεβενά τι γίνεται; - Η θερμοκρασία έπεσε στους 5 C...










«Το σύστημα λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», δήλωσε ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Κοζάνης, Γιώργος Παυλίδης. Σημείωσε ότι η προθέρμανση και η διαδικασία εκκίνησης άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου,.. σταδιακά οι οικοδομές έμπαιναν στο σύστημα και από τις 6 Οκτωβρίου η τηλεθέρμανση έφτασε σε κάθε σπίτι. Να σημειωθεί ότι τηλεθέρμανση έχει ολόκληρη η πόλη της Κοζάνης, η Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας και το δημοτικό διαμέρισμα Χαραυγής. Τα κτίρια που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση ανέρχονται σε 5.000, αριθμός που ισοδυναμεί σε 28.500 διαμερίσματα και καταστήματα. Το 96% των πολιτών της Κοζάνης είναι καταναλωτές της τηλεθέρμανσης. Το υπολειπόμενο 4% που δεν συνδέθηκε, μάλλον αποδίδεται σε τυχόν εσωτερικά προβλήματα των οικοδομών.
Ο Γ. Παυλίδης δήλωσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια οι καταναλωτές δείχνουν εμπιστοσύνη στην τηλεθέρμανση και επεκτείναμε το δίκτυο σε όλο το υφιστάμενο σχέδιο πόλης. Τώρα έχουμε στόχο την διασφάλιση της αξιοπιστίας του συστήματος». Στην κατεύθυνση αυτή (όπως εξήγησε), έγινε σύνδεση με τρεις μονάδες του σταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο, οι οποίες δίνουν στο δίκτυο θερμική ενέργεια ίση με 210 θερμικά μεγαβάτ. Απ? αυτά τα 140 πάνε στην κατανάλωση και τα 70 μεγαβάτ είναι εφεδρικά. Επίσης, έχει κατασκευαστεί ένα λεβητοστάσιο που λειτουργεί με πετρέλαιο, δυναμικότητας 80 μεγαβάτ. Υπάρχει ακόμη μία δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού και κατασκευάζεται άλλη μία. «Όλες αυτές οι υποδομές καθιστούν το σύστημα ασφαλές και αξιόπιστο, καθώς σε περίπτωση που πάθει ζημιά μία μονάδα, παίρνουμε από την άλλη, ενώ έχουμε ως εφεδρεία στις ώρες αιχμής και το λεβητοστάσιο».
Η τιμή της τηλεθέρμανσης πέρυσι έκλεισε στα 43,5 ευρώ ανά μεγαβάτ. Φέτος η εκκίνηση γίνεται με την ίδια τιμή, ωστόσο η τελική τιμή θα καθοριστεί στο τέλος της σεζόν, με βάση την τιμή του πετρελαίου και τα έξοδα της δημοτικής επιχείρησης. Πάντως, η προαναφερόμενη περσινή τιμή ήταν φθηνότερη σε σχέση με το πετρέλαιο κατά 50%. Το σημαντικό κατά τον διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Κοζάνης, είναι ότι «η οποιαδήποτε αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ακόμη και ο διπλασιασμός της, θα επηρεάσει ελάχιστα την τιμή της τηλεθέρμανσης, καθώς η όποια αύξηση δεν θα είναι αναλογική με αυτή του πετρελαίου, αλλά θα είναι κοστολογική».
Να σημειωθεί ότι πέρυσι η κατανάλωση της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη παρουσίασε μία πτώση της τάξης του 8%. Αυτή η μείωση αποδίδεται από τους αρμόδιους εν μέρει στον ήπιο χειμώνα, αλλά και στην οικονομική κρίση που είχε αρχίσει να διαφαίνεται. Αυτό σημαίνει ότι φέτος η μείωση μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Βεβαίως, όπως είπε ο Γ. Παυλίδης, «εμείς δεν είμαστε κερδοσκοπική επιχείρηση και δεν μας απασχολεί αυτό. Αντιθέτως συνιστούμε μία λελογισμένη ενεργειακή κατανάλωση και πιο σωστή χρήση της τηλεθέρμανσης». Προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν οικονομία και να αποφευχθεί το φαινόμενο των πρώτων ετών που άναβαν στο φουλ την τηλεθέρμανση και άνοιγαν τα παράθυρα, λέγοντας ότι «κάθε παραπάνω βαθμό θερμοκρασίας που ζητά ο καταναλωτής, αυξάνει κατά 10% την κατανάλωση».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου