ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΕΤΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ













 ΑΡΕΤΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
υπ. περιφ.Σύμβουλος 
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
με τον Συνδυασμό του
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ
"Αρχή-ζουμε-μαζί"...

Αρετή Δημητρίου Κοντογιάννη
Κατάγεται από τη Δ. Μακεδονία (Αβδέλλα και Σαμαρίνα Γρεβενών). 
Είναι Επίκ. Καθηγήτρια Οικονομικών του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ερευνητικός Εταίρος στο Κέντρο Κοινωνικής και Οικονομικής Έρευνας για το Περιβάλλον (CSERGE) του Πανεπιστημίου  East Anglia της... Αγγλίας. Είναι Μέλος της Επιτροπής της Τράπεζας Ελλάδος (ομάδας οικονομολόγων) για τη Μελέτη των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής.
Διετέλεσε Εξωτερική Εμπειρογνώμονας για το Βρετανικό και Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Εξωτερικών, Συντονίστρια του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Χρηματοδότησης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και επί 7 έτη υπεύθυνη ακαδημαϊκής  και οργανωτικής διαχείρισης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συμμετείχε μέχρι σήμερα σε 40 διεθνή ερευνητικά προγράμματα έχοντας δημιουργήσει ευρύτατο δίκτυο διεθνών εμπειρογνωμώνων για περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πάνω από 100 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, Συνέδρια και βιβλία. Εχει επίσης δώσει προσκεκλημένες διαλέξεις σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια καθώς και σε Ερευνητικά Ινστιτούτα.
Στο πλαίσιο της ερευνητικής της δραστηριότητας έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς εταίρους, θεσμικούς και μη (Δημόσιους/Ιδιωτικούς φορείς, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Ομάδες Πολιτών) και στα ερευνητικά της εργαλεία περιλαμβάνεται η διαβούλευση με τοπικές κοινωνίες για επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης στην περιβαλλοντική διαχείριση. Το ευρύτερο κοινωνικό της έργο περιλαμβάνει: Εθελοντικά μαθήματα στοιχειώδους εκπαίδευσης σε παιδιά ΡΟΜ, εθελόντρια σε στήριξη αποτοξίνωσης εξαρτημένων ατόμων, διαλέξεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σε παιδιά και ενήλικες, οργάνωση ομάδων διαβούλευσης και εκπαίδευση ενηλίκων για επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων με τη συμμετοχή τοπικών κοινωνιών. Εργάστηκε επίσης εθελοντικά σε έρευνες για την ανάπτυξη κοινοτομιών στην ελληνική ύπαιθρο (ιδιαίτερα από νέους αγρότες), και για τη βελτίωση της επικοινωνίας αγροτών και Διεύθυνσης Γεωργίας. Είναι πρόθυμη να προσφέρει τις γνώσεις και τη διαθεσιμότητα της για τη βελτίωση του πολιτικού, κοινωνικού και φυσικού κεφαλαίου της περιοχής της
 Στοιχεία επικοινωνίας: κινητό: 6947.593424, e-mail: aretikontogianni@gmail.com

Η ίδια γράφει για την υποψηφιότητά της:
Είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘Αρχή-ζουμε Μαζί’ του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια νέα αντίληψη για τον τόπο μας, για το τι είμαστε και τι μπορούμε να γίνουμε.  
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η πλουσιότερη σε φυσικούς πόρους περιφέρεια στην επικράτεια, με τεράστιο υδάτινο και ενεργειακό πλούτο, που μένει, όμως, αναξιοποίητος. Είναι παράδοξο να αποτελούμε την περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία. Προφανώς, κάπου κάνουμε λάθος.
 Στους σημερινούς καιρούς της οικονομικής κρίσης αρχίσαμε να συνηθίζουμε στα λιγότερα. Μπορούμε όμως να πετύχουμε περισσότερα με λιγότερα. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αν επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στο μοναδικό φυσικό μας περιβάλλον, στους δυναμικούς ανθρώπους, στον πλούσιο πολιτισμό και στην παράδοση. Μπορούμε να βρούμε πολλές ευκαιρίες μέσα από  τα σύγχρονα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα χρηματοδότησης. Μπορούμε να βάλουμε τον τόπο μας στον χάρτη των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών περιφερειών. Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν είναι δεδομένο, αν δεν προσπαθήσουμε.
 Το πρώτο βήμα είναι να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Το δεύτερο, να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους,  να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα έτσι ώστε οι νέοι να μένουν, να εργάζονται, να δημιουργούν στον τόπο μας. Η νεανική επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει πνοή ανάπτυξης σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Χρειάζεται, όμως, εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ιδιώτες και δημόσιες αρχές, καινοτόμες τεχνολογίες, ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και συστηματική υποστήριξη των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης των ορεινών όγκων.   Οι ευκαιρίες που βλέπω να χάνει ο τόπος μας, αποτελούν για μένα κινητήρια δύναμη. Είμαι έτοιμη να δουλέψω για όλα όσα χρειαζόμαστε. Η εμπειρία μου από τη δημόσια διοίκηση, τη διδασκαλία και την έρευνα για το περιβάλλον και την ανάπτυξη αποτελούν τα εφόδιά μου. 
Δεσμεύομαι να παλέψω για τη Δυτική Μακεδονία που αγαπάμε για τα όμορφα βουνά της, τα πλούσια νερά της,  το αντάμωμα των Βλάχων και την ζωντανή παράδοσή της, στον τόπο μας και σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων που χρειάζεται.  
Στις 7 Νοεμβρίου με αγάπη για τον ιδιαίτερο τόπο μου, ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να στηρίξουμε όλοι μαζί την αλλαγή που χρειαζόμαστε σήμερα για το αύριο.

 Αρετή  Κοντογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου