ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη...




Χτες το απόγευμα  αποφάσισε η διατμηματική γενική συνέλευση των φοιτητών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για τη συνέχιση των καταλήψεων. Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη τελεί υπό κατάληψη εδώ και δώδεκα ημέρες, καθώς οι... φοιτητές αντιδρούν έντονα στις δηλώσεις του προέδρου της διοικούσας επιτροπής, κ. Μανωλόπουλου, ο οποίος υποστήριξε την συγχώνευση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την οποία παρουσίασε ως «μονόδρομο». Η διατμηματική γενική συνέλευση συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ. Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη μέχρι αύριο Τετάρτη, αλλά συγχρόνως με το άνοιγμα του πανεπιστημίου, οι φοιτητές να δώσουν δυναμικό παρόν στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια που ξεκινούν. 
Σ' αυτό που  συμφωνούν φοιτητές και φοιτητικές παρατάξεις, είναι να μην συνεχιστούν οι καταλήψεις ολόκληρο τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη και τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο, εκτός και «αν γίνουν νέες δηλώσεις που θα πυροδοτήσουν την κατάσταση και θα αμφισβητήσουν την αυτόνομη ύπαρξη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας». Βεβαίως, από τον Ιανουάριο πρόθεση των φοιτητών είναι να επανέλθουν στις καταλήψεις, εάν αυτό επιβάλει ο νέος νόμος - πλαίσιο και η κυβερνητική πολιτική και αν δεν γίνουν δεκτά τα φοιτητικά αιτήματα. Επίσης, χτες αναμένονταν να αποφασιστεί η συνέχιση των διαβουλεύσεων της συντονιστικής επιτροπής με τους τοπικούς φορείς. Αυτή τη φορά θα γίνουν επαφές με βουλευτές της περιοχής, από τους οποίους θα ζητηθεί η κατάθεση επερώτησης για το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να απαντήσει η υπουργός παιδείας και να διευκρινίσει τις προθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Στο μεταξύ, όλη την προηγούμενη εβδομάδα η συντονιστική επιτροπή είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με το ΤΕΕ, την ΕΛΜΕ κ.λ.π.
«Ως μονόδρομος για βιώσιμη λύση παρουσιάστηκε από τον κ. Μανωλόπουλο η συγχώνευση του Π.Δ.Μ με το Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό το ενδεχόμενο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους ως φοιτητικούς συλλόγους. Είναι ξεκάθαρο ότι η ενδεχόμενη συγχώνευση με το Τ.Ε.Ι δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματά μας. Δεν κάνουμε διάλογο πάνω σ' αυτή την βάση», τονίζεται στο ψήφισμα των φοιτητών.
Οι φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνουν ότι «δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε και να απαξιώσουμε τους συναδέλφους σπουδαστές του Τ.Ε.Ι, αλλά είναι γεγονός ότι τα προγράμματα σπουδών μας και το γνωστικό μας αντικείμενο διαφέρουν κατά πολύ με τα δικά τους. Παρακολουθώντας τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πανευρωπαϊκά, είναι οφθαλμοφανές ότι και στην χώρα μας ακολουθούνται οι κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται από την συνθήκη της Bologna».
Τέλος, οι σύλλογοι φοιτητών εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση «στη φετινή μείωση κατά 30% του προϋπολογισμού του πανεπιστημιακού ιδρύματος σε σχέση με πέρυσι, ενώ προβλέπεται περεταίρω μείωση του ίδιου μεγέθους για τον επόμενο χρόνο, με ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο ίδρυμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου