ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Επείγον έλεγχος για τα μολυσμένα Γερμανικά κρέατα







Έλεγχο, για το αν οι εισαγωγείς έμποροι κρέατος έχουν εισάγει και προμηθεύσει την ελληνική αγορά, με προϊόντα προερχόμενα από τις περιοχές της κεντρικής και βόρειας Γερμανίας, ζήτησε επειγόντως ο Ελληνικός Οργανισμός... Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) με αφορμή το νέο σκάνδαλο διοξινών που ξέσπασε σε πτηνοτροφικές, χοιροτροφικές και μονάδες πάχυνσης βοοειδών στις προαναφερόμενες περιοχές.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Γεωργούδης, ο ΕΛΟΓΑΚ ενημερώνεται σε μηνιαία βάση για τα κρέατα που εισάγονται στη χώρα μας και μετά το σκάνδαλο των διοξινών ζήτησε επειγόντως από τους εμπόρους κρέατος, στοιχεία σχετικά με εισαγωγές χοιρινών, κοτόπουλων και αβγών από περιοχές της Γερμανίας.
«Αν και δεν γίνονται εισαγωγές από τις περιοχές αυτές εμείς ζητήσαμε στοιχεία για να ελέγξουμε αν τυχόν έγιναν εισαγωγές από τις περιοχές αυτές και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο διάθεσης μολυσμένων χοιρινών, κοτόπουλων και αβγών στην ελληνική αγορά», επισήμανε ο κ. Γεωργούδης.
Να σημειωθεί ότι ο ΕΛΟΓΑΚ θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να διενεργηθούν και στοχευμένοι έλεγχοι εφόσον προκύψουν ενδείξεις για ύποπτες εισαγωγές και θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση των καταναλωτών για τα αποτελέσματα.
«Με την ευκαιρία αυτή επισημαίνουμε πως όλες οι καταστροφές στη διατροφική αλυσίδα που παρουσιάστηκαν, όταν έπληξαν και τη χώρα μας, ήταν εισαγόμενες και πως το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας και οι φιλικές προς αυτό μέθοδοι εκτροφής που ακολουθούμε δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής των ακραίων πρακτικών που συχνά εφαρμόζονται σε άλλες χώρες», πρόσθεσε ο κ. Γεωργούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου