ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Από Σεπτέμβρη και οι αποκρατικοποιήσεις - Δείτε ποιες θα είναι οι 10 αποκρατικοποιήσεις..

Μοιραστείτε το στο facebook








Οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών αυτή την περίοδο μοιάζουν να είναι τόσο κουραστικές που δεν ξέρουμε αν έχει νόημα να γίνονται..

Μετά τη θύελλα της προηγούμενης εβδομάδας χθες οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συνεδρίασαν ξανά, όχι για να μιλήσουν για το πακέτο των 11,5 δισ,  αλλά για τις αποκρατικοποιήσεις που θα (θα, θα) γίνουν.
Και φυσικά τα πάντα μετατέθηκαν για τις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά τα μπάνια του λαού. Καλοκαίρι με δύσκολες αποφάσεις (ποιοι θα κλείσουν, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα συγχωνευτούν και ποιοι θα πουληθούν) δεν γίνεται.
Και φυσικά που καιρός τώρα για διαγωνισμούς, άλλωστε το ΤΑΙΠΕΔ ακόμη κοιμάται. Μέχρι και ο Μητρόπουλος δεν έχει φύγει ακόμη, άσε δε η Ζωηρού.
Έτσι, λοιπόν συναντήθηκαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης για τις αποκρατικοποιήσεις και μάλλον για να βλέπουμε ότι υπάρχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα ξεχνούσαμε την παρουσία του. Χαρακτηριστικό ότι πρώτος έσπευσε και πάλι να κάνει δηλώσεις.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η οποία θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη. 
«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αρνητικής εικόνας της χώρας» τόνισε. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, αντίθετα υπογράμμισε ότι έθεσε το θέμα των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την παράνομη μετανάστευση, αλλά και τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για τη μετανάστευση, είπε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς να μεταφέρεται το πρόβλημα από μία περιοχή της Ελλάδας στην άλλη.
Όπως καταλαβαίνετε, ο κ. Βενιζέλος θα μας λύσει όλα τα προβλήματα.
«Είχαμε μια ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις» είπε ο Φώτης Κουβέλης. «Εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η δημιουργία επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας» είπε.
Σχετικά με τα μέτρα, και ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Στόχος των τριών πολιτικών αρχηγών είναι να δώσουν ένα επιπλέον θετικό δείγμα γραφής προς τους εταίρους, που σε συνδυασμό με την απόφαση για την προώθηση των περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ θα δημιουργήσει καλό κλίμα για τη χώρα.
Ποιες θα είναι οι  10 αποκρατικοποιήσεις
1 Κρατικά Λαχεία. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του, υπάρχουν τρία ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα και προϋπόθεση για να προχωρήσει είναι να χορηγηθεί διά νόμου η άδεια των Κρατικών Λαχείων.
2 Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC). Είναι ο δεύτερος πιο ώριμος διαγωνισμός και έχει επίσης συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τριών επιχειρηματικών ομίλων.
3 ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ. Έχουν προκριθεί 14 «μνηστήρες» στη δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού.
4 Ελληνικό. Τέσσερα επενδυτικά σχήματα βαδίζουν προς τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
5 Ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Υπάρχει ένα ενδιαφερόμενο επιχειρηματικό σχήμα.
6 Ακίνητο στην Αφάντου της Ρόδου. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού απέφερε 7 ενδιαφερόμενους επενδυτές.
7 Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.). Το 35,5% των μετοχών έχει μεταβιβαστεί από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.
8 ΟΠΑΠ. Το 29% των μετοχών έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
9 ΟΔΙΕ. Το 98,5% των μετοχών έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
10 Πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, του υπουργείου Δικαιοσύνης στη λεωφόρο Μεσογείων, των υπουργείων Υγείας και Παιδείας στο Μαρούσι και του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.
Επί τάπητος μπήκαν και τα σχέδια για την αποκρατικοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και των περιφερειακών λιμένων, ενώ συζητήθηκε και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής (από το Φάληρο ως το Σούνιο), για την οποία η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη δημιουργία ειδικού επενδυτικού φορέα (SPV).

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου