ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τον Χριστόδουλο Ξηρό μέσα στη φυλακή

Ποινικός κρατούμενος ξυλοκόπησε τον Χριστόδουλο Ξηρό μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού όπου έχει μεταφερθεί, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Αντ1.



Ο Ξηρός δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο ιατρείο των φυλακών, όπου και λιποθύμησε. Την επίθεση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος είπε ότι ο πελάτης του δεν κατήγγειλε το περιστατικό και δεν ζήτησε προστασία από τη διεύθυνση των φυλακών.

Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί πίσω από την επίθεση να κρυβονται οι «Πυρήνες» με τους οποίους ο Ξηρός έχει έρθει σε ρήξη. Ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης χαρακτηρίζουν προδότη τον Ξηρό και έχουν έρθει σε ευθεία σύγκρουση μαζί του.

Eν τω μεταξύ σάλο προκάλεσαν οι διάλογοι – βόμβα μεταξύ μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς" και της 22χρονης Αγγελικής που αποκαλύπτουν τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης για δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε κάποιο από τα σημειώματα που βρέθηκαν η νεαρή αναφέρει: "Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας", ενώ οι Πυρήνες της απαντούν: "Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκατόψυχο και να τον πετάξουν μέσα σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί".

Σε άλλο σημείωμά της επιμένει η Αγγελική: "Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;”. Για να την ηρεμήσουν τα μέλη των "Πυρήνων" της γράφουν: "Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην Αντιτρομοκρατική θα μας δώσει όλους όπως έκανε ο μαλ...ς και με τη 17 Νοέμβρη. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας".

Μετά τις δύο αποτυχημένες τρομοκρατικές ενέργειες -η μία στο ΑΤ Ιτέας και η άλλη στη ΔΟΥ Κορυδαλλού- ένα από τα προφυλακισμένα μέλη των "Πυρήνων" γράφει στο σημείωμά του: "Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω".

Η ανταλλαγή των σημειωμάτων γινόταν μέσω κινητών τηλεφώνων, τα οποία έβαζαν σε λειτουργία πτήσης και στη συνέχεια τραβούσαν φωτογραφία το σημείωμα, το κρυπτογραφούσαν και το έδιναν σε κάρτες μνήμες στην Αγγελική.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Δημήτριο Τσακνάκη, από την αποκρυπτογράφηση επιστολών που αντάλλασαν μεταξύ τους τα έγκλειστα στον Κορυδαλλό μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», προκύπτει ότι η εμπιστοσύνη τους προς τον Χριστόδουλο Ξηρό, είχε κλονιστεί σοβαρά, χωρίς αυτός να ξέρει τίποτα, μετά τις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις προς το αστυνομικό τμήμα Ιτέας και την ΔΟΥ Κορυδαλλού, με φακέλους-βόμβες, τις οποίες φέρεται ότι είχε κατασκευάσει ο Ξηρός, λίγο καιρό μετά την απόδρασή του από τις φυλακές.

Τα μέλη των «Πυρήνων», σύμφωνα με το περιεχόμενο των επιστολών, επιρρίπτουν ευθύνες στον Ξηρό, αναφέροντας ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν «ψημένα», τον αποκαλούν «προδότη» και κάνουν λόγο για «απόλυσή» του, αφού πρώτα τον χρησιμοποιούσαν για το σχέδιο της δικής τους απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, με την ανατίναξη του μαντρότοιχου με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών.

Οι επιστολές αυτές, με το παραπάνω εντυπωσιακό περιεχόμενο, περιέχονται κρυπτογραφημένες σε τρεις κάρτες μνήμης, ιδιαίτερα ακριβών κινητών τηλεφώνων, οι οποίες κατασχέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αποτελούν μέρος της αλληλογραφίας μεταξύ των έγκλειστων μελών της οργάνωσης, με συντρόφους τους, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Η μία από τις κάρτες βρέθηκε στο κρησφύγετο που είχε νοικιάσει και διέμενε η 22χρονη καταζητούμενη φοιτήτρια, Αγγελική Σπυροπούλου, στην Περαχώρα Λουτρακίου και οι άλλες δύο στον ίδιο χώρο, μέσα σε ταμπακέρα με ειδική κρύπτη.

Τις κάρτες αυτές, κατά την Αστυνομία, μετέφερε η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Τσακνάκης, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελούσε «τα μάτια, τα αυτιά και τον χειριστή όλων των σχεδίων της οργάνωσης», καθώς και τον συνδετικό κρίκο με τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους ποινικούς συνεργάτες των «πυρήνων».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι η 22χρονη φαίνεται πως είχε σχέση - κλειδί και με την αποστολή των παγιδευμένων φακέλων στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και στην ΔΟΥ Κορυδαλλού, στην προμήθεια των όπλων και εκρηκτικών αλλά και στο σχέδιο ανατίναξης του μαντρότοιχου των φυλακών με βόμβα - μαμούθ, η οποία θα περιείχε περίπου 170 κιλά εκρηκτικών.

Ο κ. Τσακνάκης τόνισε ότι η έκρηξη θα είχε σίγουρα θύματα και μεταξύ ανυποψίαστων πολιτών που μένουν στις πολυκατοικίες κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 22χρονη Αγγελική είχε αντιδράσει μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά οι εντολές ήταν να προχωρήσει στις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Τσακνάκη, όλα τα όπλα που βρέθηκαν στις δύο γιάφκες ανήκουν στους «Πυρήνες», ενώ είναι ξεκάθαρη η διασύνδεση τρομοκρατών με ποινικούς.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Τσακνάκης ανέφερε την περίπτωση 29χρονου Αλβανού που προσήχθη από τη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και υπόθαλψη εγκληματία. Τα αποτυπώματα του νεαρού ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στην γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου καθώς και από το DNA στο βαν που βρέθηκε στο Αιγάλεω.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, το 2010 είχε συληφθεί και αποφυλακίσθηκε το 2013.

Μέσα στη φυλακή, η αστυνομία θεωρεί ότι στρατολογήθηκε από αλλοδαπό ποινικό κρατούμενο για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι το άτομο που μετέφερε την Αγγελική με αυτοκίνητο μάρκας KIA το οποίο βρέθηκε στο Περιστέρι και βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.


imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου