ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Συνάντηση Τιμολέοντα Κοψαχείλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Συνάντηση Τιμολέοντα Κοψαχείλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη

...και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Χρήστο Σπίγγο

Ο Βουλευτής Γρεβενών επισκέφθηκε την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ και είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ,
κ Χρήστο Σπίγγο, στους οποίους έθεσε ζητήματα που αφορούν την ΠΕ Γρεβενών.

Ο Βουλευτής επεσήμανε την επιβεβλημένη ανάγκη να αυξηθεί η εγκατεστημένη ισχύς του υποσταθμού των Γρεβενών, από 50 ΜΥΑ σε 100 ΜΥΑ, με την προσθήκη ενός μετασχηματιστή 4050 MW, για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες της ΠΕ αλλά, ιδιαίτερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλά τοπικά διαμερίσματα.Ζητήθηκε στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει η ΔΕΗ (8μηνα) να δοθεί και πρόσθετη μοριοδότηση και στους Γρεβενιώτες. Η ΠΕ Γρεβενών είναι η φτωχότερη της Δ. Μακεδονίας και πλήττεται με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Αποκλείστηκε από το πρόγραμμα ψηφιακής αλληλεγγύης και ζητήθηκε στα ανταποδοτικά του φράγματος του Ιλαρίωνα, να καλυφθεί η δαπάνη για τους οικονομικά ασθενέστερους με την προμήθειαηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αρκετοί Γρεβενιώτες εργάζονται στα λιγνιτορυχία της ΔΕΗ και η μετάβασή τους γίνεται με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους. Λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, συζητήθηκε να εξετασθεί η διάθεση λεωφορείων από τη ΔΕΗ για τη μεταφορά των εργαζομένων από τα Γρεβενά στα εργοτάξια, δράση που θα τους ανακουφίσει οικονομικά.

Αιτήθηκε να ολοκληρωθεί, όσο γίνεται πιο σύντομα, η αποπληρωμή όλων των πληγέντων που δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί. Επίσης, ζητήθηκε να δοθούν αντίγραφα όλων των μελετών που έχει συντάξει η ΔΕΗ και αφορούν έργα, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερη μνεία έγινε, για να δοθεί προτεραιότητα στη σύνταξη της μελέτης, που αφορά ένα γεώφραγμα, στο τοπικό διαμέρισμα της Παναγιάς, το οποίο, με φυσική ροή, θα εξασφαλίσει την άρδευση του κάμπου της Παναγιάς και, παράλληλα, από τον μήνα Σεπτέμβριο, μέχρι και τον Μάιο, θα λειτουργεί σαν ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο που θα φέρνει και τα ανάλογα έσοδα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότιθα δει τα παραπάνω θέματα με πολλή προσοχή και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Γραφείο τύπου Βουλευτή Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου