ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Δεκανίκια της κυβέρνησης ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ







Με επαναστατική διάθεση η συριζαίϊκη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η επίσης συριζαίϊκη διοίκηση της
ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσαν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. 48ωρες απεργίες σε εφημερίδες Πέμπτη και Παρασκευή, 48ωρες σε κανάλια και ραδιόφωνα Παρασκευή και Σάββατο.

Προαναγγέλλουν μάλιστα κλιμάκωση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα με αφορμή το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση διαλύει το ταμείο των δημοσιογράφων, «κλέβει» αποθεματικά 1 δισ. ευρώ για να καλύψει τρύπες άλλων ταμείων, αφήνει στον αέρα 18 χιλιάδες ασφαλισμένους αφού διαλύεται και ο ιατροφαρμακευτικός κλάδος τους.


Δεν έχει μεγάλη σημασία να αναλύσουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, αν έπρεπε και οι δημοσιογράφοι να υποστούν τις δραματικές αλλαγές που υφίστανται άλλοι κλάδοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση διαλύει τον κλάδο των δημοσιογράφων προς ίδιον όφελος και με «δούρειο ίππο» φιλικά διακείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ συνταξιούχους δημοσιογράφους που έχουν αναλάβει να διοικήσουν την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ.

Μήνες τώρα οι πρόεδροι ξεγελάστηκαν από τον ίδιο τον Τσίπρα και από τον Κατρούγκαλο. Τους έλεγαν ότι δεν θα πειραχτούν τα ταμεία τους που έτσι κι αλλιώς δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τους «άδειασαν» κανονικά ή έτσι το είχαν συνεννοηθεί.

Τώρα, λοιπόν, καταθέτουν ένα νομοσχέδιο το οποίο διαλύει το ταμείο τους και τους βάζει όλους σε ένα. Το οξύμωρο είναι ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βρει λεφτά για να πληρώνει το μέρος της εισφοράς που μέχρι τώρα δεν πλήρωνε το κράτος. Μαύρη τρύπα δηλαδή στον προϋπολογισμό. Όμως, εντελώς τυχαία το νομοσχέδιο κατατίθεται την Τρίτη, οι συριζαίοι δημοσιογράφοι εξαγγέλλουν απεργίες, βάζουν λουκέτο στην ενημέρωση άγνωστο για πόσο χρόνο τιμωρώντας έτσι τους εργαζόμενους και τους εργοδότες τους κι όχι την κυβέρνηση Τσίπρα που τους διαλύει τα ταμεία. Μάλιστα, βοηθά τον Τσίπρα και την παρέα του αφού οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τα σκληρά φορολογικά μέτρα και οι περικοπές στις συντάξεις θα γίνονται «βωβά».

Και βεβαίως εντελώς τυχαία το συνέδριο της ΝΔ δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά. Όλα εντελώς τυχαία. Αντί λοιπόν οι «ξεπουλημένες» στον ΣΥΡΙΖΑ διοικήσεις να κάνουν απεργίες διευκολύνοντας την κυβέρνηση μήπως θα έπρεπε να κάνουν άλλες κινήσεις; Γιατί δεν κάνουν κατάληψη της ΕΡΤ προκειμένου να βγάζουν απεργιακά δελτία και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό; Που είναι εκείνοι οι «αγωνιστές» που κρεμάστηκαν στα κάγκελα τη ΕΡΤ τώρα που τους κλέβουν τους κόπους μιας ζωής;

Που είναι όλοι αυτοί οι αριστεροί αγωνιστές στο πλιάτσικο του Τσίπρα και του Κατρούγκαλου; Χάθηκαν όλοι, μαζί με τους «ξεπουλημένους» συνταξιούχους που διοικούν.

Το σχέδιο είναι απλό για την κυβέρνηση. Θέλει να διαλύσει τα μέσα ενημέρωσης, να κλείσει μαγαζιά και να μείνει κόσμος στο δρόμο να παρακαλά για ένα κομμάτι ψωμί στα «κομματικά» και απολύτως ελεγχόμενα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μέρος του σχεδίου κατάληψης της εξουσίας από την αριστερά.




antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου