ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η κόντρα Σωφρονιστικών Υπαλλήλων - Υπ. Δικαιοσύνης για τις φυλακές, συνεχίζεται!






Ένα ακόμη επεισόδιο προστίθεται στην αντιπαράθεση μεταξύ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές. Αυτή τη φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απαντούν, σε ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που τους κατηγορεί ότι «επιδιώκουν τη διατήρηση της αθλιότητας στις φυλακές». Η Ομοσπονδία λέει εμμέσως πλην σαφώς πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδόθηκε για «να καλύψει το κενό του κυρίου Υπουργού» που δεν απάντησε στις αιτιάσεις τους.

«Μετά την «απελπιστική» απάντηση του κυρίου Υπουργού Δικαιοσύνης, στις σαφέστατες αιτιάσεις της Ομοσπονδίας μας, που αναδείκνυαν τα πραγματικά προβλήματα των Ελληνικών φυλακών και την αναγκαστική ανταπάντηση της Ομοσπονδίας μας, ήμασταν βέβαιοι ότι κάποιος ομόκεντρος κύκλος ως «πραγματική» ηγεσία και θέλοντας να καλύψει το κενό του κυρίου Υπουργού θα επιχειρούσε να μας απαντήσει» λένε χαρακτηριστικά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απαντώντας στο Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Ασφαλώς οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους Ενώσεις έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται όταν αισθάνονται ότι θίγονται τα δικαιώματά τους από αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Και αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση και σε κάθε κλάδο. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι η ηγεσία της ΟΣΥΕ να επιδιώκει με κάθε μέσο τη διατήρηση της αθλιότητας, που είναι και δικό της έργο, πάει πολύ».

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της επιμένει στις καταγγελίες της για άθλιες συνθήκες στις φυλακές και απαριθμεί τις δικές της προσπάθειες και προτάσεις για την βελτίωση τους.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει ως εξής:

Μετά την «απελπιστική» απάντηση του κυρίου Υπουργού Δικαιοσύνης, στις σαφέστατες αιτιάσεις της Ομοσπονδίας μας, που αναδείκνυαν τα πραγματικά προβλήματα των Ελληνικών φυλακών και την αναγκαστική ανταπάντηση της Ομοσπονδίας μας, ήμασταν βέβαιοι ότι κάποιος ομόκεντρος κύκλος ως «πραγματική» ηγεσία και θέλοντας να καλύψει το κενό του κυρίου Υπουργού θα επιχειρούσε να μας απαντήσει.

​Δεν εκπλαγήκαμε λοιπόν καθόλου με την ανακοίνωση της επιτροπής του τμήματος δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα πρόκειται για την επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δηλαδή για κάποιους από τις κυρίες και τους κυρίους των κοινοβουλευτικών επιτροπών για την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Συστήματος, οι οποίοι από τον τρόπο που μας αντιμετώπισαν στις εκεί συζητήσεις έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα μας συγκατέλεγαν και εμάς τους εργαζόμενους ως ανθρώπους με δικαιώματα.

​Παρόλα ταύτα προσδοκούσαμε από τμήμα δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ότι τουλάχιστον εγγράφως η απάντησή τους θα ήταν έστω ελαφρώς διαφοροποιημένη από τον τρόπο που μας αντιμετώπισαν στις Επιτροπές, μα πάντως όχι τόσο «Μακιαβελική». Για το λόγο αυτό δυστυχώς και εδώ η απάντησή μας, όπως και με αυτή στον κύριο Υπουργό είναι εξαιρετικά εξαναγκαστική:

​Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι, α) αυτοί που αντιλαμβάνονται , β) αυτοί που καταλαβαίνουν αυτούς που αντιλαμβάνονται όταν αυτοί τους εξηγούν και γ) αυτοί που ούτε αντιλαμβάνονται ούτε καταλαβαίνουν. Η χρησιμότητα κάθε μιας από τις παραπάνω κατηγορίες από εμάς θα παραμείνει ασχολίαστη. Θα περιοριστούμε απλά να θυμίσουμε στους κυρίους και τις κυρίες της επιτροπής, μα και σε κάθε ενδιαφερόμενο ποιοι είμαστε:

​Είμαστε εμείς που με τις καταγγελίες μας κρατήσαμε ζωντανή κάθε φορά την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών και στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το τελευταίο σχέδιο νόμου για την αποσυμφόρηση τους, το οποίο υπερψηφίστηκε μεν, μα χθες έληξε. Είμαστε εμείς από τους οποίους ξεκίνησε το οικογενειακό επισκεπτήριο σε φυλακή του συγκροτήματος Κορυδαλλού, αλλά μας το διέκοψαν απότομα. Είμαστε εμείς που πρωτοστατήσαμε στην κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου. Είμαστε εμείς, που μαζί με άλλους, πρώτοι μιλήσαμε για την ανάγκη του θεσμού των αδειών  των κρατουμένων  κάτι που έγινε πράξη με τον Ν.1851/89 Σ.Κ. Είμαστε εμείς που στηρίζουμε και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε  το θεσμό αυτό ακόμα και κόντρα στους κατά καιρούς μικρόνους και μικρόψυχους πλην όμως ισχυρούς, που εκμεταλλευόμενοι κάποια κακή χρήση ζητούν την κατάργησή του. Είμαστε εμείς  που συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πλήρη εφαρμογή του υφιστάμενου Σωφρονιστικού Κώδικα σε διατάξεις που παραμένουν ανενεργές όπως τα τμήματα ημιελεύθερης διαβίωσης, την αναμόρφωση και πλήρη λειτουργία των αγροτικών φυλακών, την ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών, την αποφυλάκιση κρατουμένων με εφαρμογή του μέτρου της Ηλεκτρονικής παρακολούθησης, τον διαχωρισμό των κρατουμένων, τη λειτουργία χώρου πρωτοέγκλειστωνκρατουμένων, την προστασία των αδύναμων κρατουμένων, την ασφαλή κράτηση όλων των κρατουμένων, την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών κράτησης , την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, το συσσίτιο κ.α .

​Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα που έχουμε προτείνει ως εργαζόμενοι, αποτελούν πράξεις στοιχειώδους δόμησης ενός ασφαλούς συστήματος κράτησης που θα διασφαλίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ζωή των κρατουμένων και των εργαζομένων.

​Όσο ενοχλητικός και αν είναι ο δημόσιος καταγγελτικός λόγος, η συνδικαλιστική έκφραση και δράση, η πολιτική κριτική και η δημοσιοποίηση της πικρής αλήθειας, κανένας «τμηματάρχης» κανενός κόμματος, κανείς κομματικός κομισάριος, μα και κανένα κόμμα δεν δικαιούται να μας το απαγορέψει, ούτε πολύ περισσότερο να καταφέρει να μας κλείσει το στόμα. Άλλωστε η Ανάσταση προϋποθέτει σταύρωση και εμείς αυτό το γνωρίζουμε πιο καλά απ’ όλους!

​Τέλος, επειδή αποδεδειγμένα μας αρέσει και αρκετές φορές χρησιμοποιούμε παραβολικό λόγο, το ίδιο θα κάνουμε και αυτή τη φορά και όποιος καταλάβει κατάλαβε.

«Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει…»

ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!




loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου