ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Οι δύσκολες ώρες της Έλλης Στάη

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Οι δύσκολες ώρες της Έλλης Στάη


Το οξύ έμφραγμα
του αδερφού της σιδηράς κυρίας της τηλεόρασης, την οδήγησε εσπευσμένα στην Λευκάδα.


Σύμφωνα με το Full Life, ο αδελφός της Έλλης Στάη, Σπυρίδων Τσαρλαμπάς βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Μητρόπολη Λευκάδος για τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Ο ιερός ναός οικοδομήθηκε το 1685, σε οικόπεδο κυριότητας του Ενετικού (τότε) Δημοσίου, το οποίο παραχώρησε με διαταγή του ο Ενετός αρχιστράτηγος Φραγκίσκος Μοροζίνης σε κατοίκους της τότε ανοικοδομούμενης πόλεως της Λευκάδας, με σκοπό να ανεγερθεί επ' αυτού ναός για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών τους αναγκών.
Από νομικής πλευράς, από της ανεγέρσεως του ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα υπήρξε «ΚΤΗΤΟΡΙΚΟΣ». Τελευταίος κτήτορας ο πατέρας της Έλλης Σιάη, Μάρκος Τσαλαμπάς. Την ιδιοκτησία του ναού διεκδικεί μέχρι σήμερα ο αδερφός της Σπυρίδωνας Τσαρλαμπάς, ο οποίος εμποδίζει την πρόσβαση στην Μητρόπολη.koolnews.gr


Στις 13 Μαλίου του 2010, η Ιερά Μητρόπόλη και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος κατέθεσαν αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδος κατά του Σπυρίδωνα Τσαρλαμπά, ζητώντας μεταξύ άλλων να αναγνωριστεί ότι ο εναγόμενος δεν έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας επί του ανωτέρου Ιερού Ναού και να επιτραπεί η πρόσβαση αυτής και των πιστών στον ναό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Δεκέμβριο του 2000, λόγω μη συντήρησης του ναού, κατέρρευσε η στέγη, γεγονός που ανάγκασε την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων να την ανακατασκευάσει με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Λευκάδος, ο εναγόμενοι ενώ γνώριζαν, ότι ο πατέρας του υπήρξε μόνον κτήτωρ του ναού, προέβη αυθαιρέτως σε δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, δηλώνοντας τον Ιερό Ναό ως ιδιοκτησία του, εμποδίζοντας κάθε ενέργεια αποκατάστασης του ναού.

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου