ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Τιμολέων Κοψαχείλης προς Δήμαρχο Δεσκάτης: "Απαιτείται η ολική αποψίλωση της ξυλείας από την ΔΕΗ στη λίμνη του Ιλαρίωνα" ... (εικόνες)

Αγαπητέ Δήμαρχε Δεσκάτης κ. Δημήτρη Καραστέργιο,
Έλαβα το θάρρος να σας επιστήσω την προσοχή για ένα
σημαντικό ζήτημα υψίστης περιβάλλοντικής σημασίας.
Η τεχνητή λίμνη του Ιλαρίωνα σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο της κήτης του ποταμού Αλιάκμονα, όπως ήταν πριν την δημιουργία του φράγματος.


Γνωρίζετε ότι η επίσπευση της διαδικασίας για την λειτουργία του φράγματος είχε σαν συνέπεια να μην ενεργηθούν όλες οι διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία του. Ειδικότερα, η αποψίλωση των δένδρων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το γεγονός τούτο γημιουργεί σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα καθότι εκλύονται μεγάλες ποσότητες μεθανίου. Η εν λόγω κατάσταση έχει δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους και είναι βέβαιο πως θα επηρεάσει αρνητικά την αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης.
loading...



Για τους παραπάνω λόγους θα σας παρακαλούσα να αναλάβετε τις αναγκαίες θεσμικές ενέργειες, ώστε να απαιτηθεί άμεσα η ολική αποψίλωση της κείμενης ξυλείας από την ΔΕΗ, ως η μόνη αρμόδια για το σχετικό πρόβλημα. Στα πλαίσια αυτά πρόσφορη κρίνεται η πρόταση συνεργασίας με τους εντόπιους δασικούς συναιτερισμούς, οι οποίοι μπορούν να φέρουν εις πέρας την εργασία αυτή. Μάλιστα, η ξυλεία θα μπορούσε να αποδοθεί σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες.
Η έγκαιρη δράση πιστεύω πως θα αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για να αποφύγουμε τις πολλαπλές επιπτώσεις που θα ζημιώσουν το τοπικό οικοσύστημα.

Με εκτίμηση,
Τιμολέων Κοψαχείλης
Πρώην βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου