ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : «Πόλεμος» για τον ιερέα με τη Χάρλεϊ -Κάτοικοι στον Βόλο ζητούν να μη μεταταθεί

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

«Πόλεμος» για τον ιερέα με τη Χάρλεϊ -Κάτοικοι στον Βόλο ζητούν να μη μεταταθεί

Εκστρατεία για την παραμονή του πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα στην ενορία της
Παναγίας Τρύπας στον Βόλο ξεκίνησαν αρκετοί πιστοί.

Μάλιστα, συλλέγουν ηλεκτρονικές υπογραφές κατά της απόφασης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος να τον μεταθέσει στο Ναό της Ευαγγελίστριας στην Κάτω Γατζέα, επειδή «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του και με πρωτοβουλίες που δεν συνάδουν με την Εκκλησία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι κληρικοί φέρεται ότι κατέθεσαν εναντίον του 46χρονου παπά με τη… Χάρλεϊ, έπειτα από φήμες ότι έκανε εξορκισμούς σε πιστούς που δεχόταν από όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο μοτοσικλετιστής ιερέας, που ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος το 1999 και τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί στην Παναγία, έχει αποκτήσει σημαντικό ποίμνιο, με αποτέλεσμα η απόφαση να έχει προκαλέσει σάλο, αφού πολλοί μιλούν για «εξορία».

Αυτή την Κυριακή αναμένεται να τελέσει την τελευταία λειτουργία του στο παρεκκλήσι, κάτι που αρνούνται να αποδεχτούν οι πιστοί.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί «κίνημα» οπαδών του παπα-Γιώργη, οι οποίοι συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση της Μητρόπολης, ενώ ορισμένοι χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια εναντίον της.

Μάλιστα, δεκάδες πιστοί έκαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απομάκρυνσης του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους».

Πάντως, η Μητρόπολη Δημητριάδος διατήρησε χαμηλούς τόνους, απαντώντας ότι η «Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς», προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Ο εκκεντρικός ιερωμένος οδηγεί μηχανή Χάρλεϊ, καπνίζει πίπα και πίνει καφέ με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους ενορίτες του, έχει προσφέρει πλούσιο έργο, φροντίζοντας για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και ιονισμού στη σπηλιά όπου λειτουργεί το παρεκκλήσι, την τοποθέτηση φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ.

Πάντως, όπως λένε οι ενορίτες του, το μεγαλύτερο έργο του είναι η επιστροφή στην εκκλησία νέων ανθρώπων.


espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου