ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Τώρα θα χρειάζεσαι άδεια για να χειριστείς drone

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Τώρα θα χρειάζεσαι άδεια για να χειριστείς drone


Δίπλωμα, το οποίο θα αποκτά μετά από εξετάσεις που θα δώσει στην

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα πρέπει να αποκτήσει όποιος θέλει να χειρίζεται drones.

Για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που ακολουθείται μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Δημήτρης Σκεπαστιανός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 3D ΑΕ (εκτελεί το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ) και ιδιοκτήτης της πρώτης σχολής που πήρε (μόλις πριν από μια εβδομάδα) άδεια για να εκπαιδεύει χειριστές drones. Η σχολή του κ. Σκεπαστιανού αναμένεται να ξεκινήσει τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.Όπως είπε, αρχικά γίνεται θεωρητική εκπαίδευση διάρκειας πενήντα ωρών πάνω στη μετεωρολογία, την αεροναυτιλία κλπ και κατόπιν πρακτική εκπαίδευση 7 ωρών. Ο υποψήφιος, ο οποίος πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, χρειάζεται να φοιτήσει σε μια σχολή από την οποία θα πάρει βεβαίωση, κατόπιν να δώσει θεωρητικές εξετάσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και, εφόσον περάσει, θα ακολουθήσει η πρακτική εξέταση.

Ανάλογα με το επάγγελμα και τα ειδικά ενδιαφέροντα του (αν είναι τοπογράφος, αγρότης που κάνει ψεκασμούς, δημοσιογράφος ή κάμεραμαν και θέλει να τραβήξει βίντεο) ο χειριστής θα έχει τη δυνατότητα να εξειδικεύεται περαιτέρω. Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέσει μια εβδομάδα για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του, ενώ, όπως επισήμανε ο κ. Σκεπαστιανός, διατυπώθηκε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να υπάρχει δυνατότητα για εξ αποστάσεως θεωρητική εκπαίδευση.

Πέρα όμως από το δίπλωμα, όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει drone, για δουλειά ή διασκέδαση, θα πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά σχέδιο πτήσης και να πάρει άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ειδική άδεια χρειάζεται και αν κάποιος θέλει να πετάξει το drone του πάνω από κόσμο. Ακόμη, τα drones θα πρέπει να είναι σε ακτίνα τουλάχιστον 8 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

lifo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου