ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Χιλιάδες λαού είπαν «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας έξω από τη ΔΕΘ - Μάχες σώμα με σώμα και χημικά (εικόνες + video)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Χιλιάδες λαού είπαν «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας έξω από τη ΔΕΘ - Μάχες σώμα με σώμα και χημικά (εικόνες + video)Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη
Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο στο Λευκό Πύργο, όσο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
.
Λίγο πριν τις 8 το βράδυ ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το Βελλίδειο συνεδρίακο κέντρο αλλά σταμάτησε στην πλατεία ΧΑΝΘ από το φραγμό που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ. Μετά το αστυνομικό μπλόκο επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο όπου έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με μηνύματα όπως «Μακεδονία, Γη Ελληνική» και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα κάγκελα και τους φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ, πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, φώναξαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε μια συγκέντρωση στην οποία δεν υπήρξαν κεντρικές ομιλίες αλλά μόνο τραγούδια και συνθήματα.
ΔΕΘ 2018: Συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές για τη Μακεδονία στον Λευκό Πύργο

Διαδηλωτές από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο μπλόκο της αστυνομίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε από το σώμα της πορείας και συγκρούστηκε με δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Μάλιστα, η οσμή των δακρυγόνων που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί έχει γίνει αισθητή ακόμα και μέσα στο χώρο της Έκθεσης.
Όπως μετέφερε δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 επίθεση από τη συγκεκριμένη ομάδα δέχθηκαν και δημοσιογράφοι.

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου