ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Επεισόδια στα ελληνοαλβανικά σύνορα -«Μπλόκο» για το μνημόσυνο Κατσίφα (εικόνες)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Επεισόδια στα ελληνοαλβανικά σύνορα -«Μπλόκο» για το μνημόσυνο Κατσίφα (εικόνες)

Ενταση επικρατεί από το πρωί στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έπειτα από το «μπλόκο»
σε Ελληνες που ήθελαν να πάνε στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.


Οι παρευρισκόμενοι φαίνεται ότι διαμαρτύρονται γιατί τα Τίρανα απαγόρευσαν σε Έλληνες να περάσουν στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα. Στο σημείο υπάρχει διμοιρία των MAT.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ απαγορεύτηκε να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα 200 Έλληνες υπήκοοι για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του ομογενούς. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άτομα που έχουν κηρυχθεί personae non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα). Πρόκειται για λίστα με 52 άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα. Μεταξύ των ατόμων, απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

Ο Κατσίφας σκοτώθηκε από τα αλβανικά πυρά ανδρών της RENEA (ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας) στις 28 Οκτωβρίου. «Στην κηδεία του Κατσίφα υπήρχαν εξτρεμιστικά αντιαλβανικά συνθήματα» σχολιάζουν αλβανικά ΜΜΕ.Την ίδια ώρα, η αλβανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει την άρνηση εισόδου στη χώρα σε περίπου 100 Ελληνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv, ανάμεσά τους και τρεις δημοσιογράφοι.
Ενταση στα σύνορα Ελλάδας- ΑλβανίαςΕνταση στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας
Οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο σε περίπου 100 ΕλληνεςΟι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο σε περίπου 100 Ελληνες
Οι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν οχήματα να περάσουν από την Αλβανία στην ΕλλάδαΟι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν οχήματα να περάσουν από την Αλβανία στην Ελλάδα
skai.gr, iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου