ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Οι πόλεις που σε… πληρώνουν για να ζήσεις εκεί

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Οι πόλεις που σε… πληρώνουν για να ζήσεις εκεί

Υπάρχουν πόλεις οι οποίες προσφέρουν… γη και ύδωρ για να πας να ζήσεις εκεί.

Συγκεκριμένα, τρεις δημοτικές αρχές παρέχουν χρήματα για να μείνουν στις περιοχές τους νέοι επαγγελματίες για ορισμένο χρονικό διάστημα, ανοίγοντας θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για πόλεις που χρεοκόπησαν τα τελευταία χρόνια ή μειώθηκε τραγικά ο πληθυσμός τους ή ακόμα και οι θέσεις εργασίας.
Έτσι, προσφέρουν ευκαιρίες για κατοίκους των Πολιτειών και για όσους έχουν βίζα εργασίας στη χώρα.
Για τους μετανάστες ισχύει ό,τι ισχύει και για τους πολίτες των ΗΠΑ, αρκεί να έχουν λάβει τα νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας.
Η μετανάστευση στις ΗΠΑ μπορεί να γίνει:
– Με κλήρωση: Κάθε χρόνο η Αμερικανική κυβέρνηση κληρώνει έναν μικρό αριθμό αδειών μόνιμης παραμονής (πράσινες κάρτες).
– Με συγγενείς πρώτου βαθμού: Αν έχει κανείς συγγενείς πρώτου βαθμού που είναι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να τον μετακαλέσουν και να ζητήσουν την χορήγηση πράσινης κάρτας. Η διαδικασία παίρνει 12-18 μήνες αλλά μέσα στους πρώτους 6 μήνες το ενδιαφερόμενο άτομο εξασφαλίζει προσωρινή άδεια εισόδου και εργασίας στη χώρα.
– Με εργοδοτική προσφορά: Πρόκειται για θεώρηση εισόδου (βίζα) που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να εργαστεί αποκλειστικά για τον εργοδότη που τον καλεί στη χώρα.
– Με σπουδές: Τελειώνοντας ένα πρόγραμμα σπουδών (προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό) ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα προσωρινής άδειας εργασίας (Optional Practical Training). Η άδεια αυτή διαρκεί 12 μήνες.
Οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια μπορούν να πολιτογραφηθούν εύκολα, συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση και περνώντας εξετάσεις γλωσσικής επάρκειας και πολιτικής αγωγής.Μερικές από τις πόλεις με τις ευκαιρίεςΝτιτρόιτ
Γειτονιές ερημωμένες, εργοστάσια κλειστά, δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή. Τίποτα δεν θυμίζει τη μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Μόνο που αυτό για κάποιους είναι ευκαιρία.
Το Challenge Detroit είναι ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει νέους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να μετακινηθούν στην πόλη. Το πρόγραμμα πληρώνει εκείνους που συμπληρώνουν αίτηση και επιλέγονται για το τελικό στάδιο για να ενταχθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής και μη κερδοσκοπικές εταιρείες αλλά και στην τοπική κοινότητα ούτως ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα και γρήγορα στους ρυθμούς του Ντιτρόιτ.
Στόχος είναι τα νέα ταλέντα να ολοκληρώσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις ιδέες τους για να μείνουν στην πόλη και να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της μετά την πτώχευση της 18ης Ιουλίου του 2013.
Η κατάντια του Ντιτρόιτ συνοδεύτηκε τα τελευταία πέντε χρόνια από παρακμή σε όλα τα επίπεδα. Τα τελευταία 60 χρόνια ο πληθυσμός του συρρικνώθηκε στο μισό, εκατοντάδες επιχειρήσεις είτε έκλεισαν είτε το εγκατέλειψαν, η ανεργία σε πολλές περιοχές αγγίζει το 50%, οι δημόσιες υπηρεσίες υποβαθμίστηκαν, το {1/3} των νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το {40%} του δημόσιου φωτισμού έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, όπως και το 25% των ασθενοφόρων που οι αρχές αδυνατούν να αντικαταστήσουν.
Πλέον, η δημοτική αρχή πιστεύει πως θα μπορέσει με το πρόγραμμα της να ανανεώσει το εργατικό δυναμικό.Τσαττανούγκα
H Chattanooga (Τσαττανούγκα) είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στο Τενεσσί και έχει περίπου 170.000 κατοίκους.
Σήμερα ευελπιστεί να γίνει η νέα πατρίδα των «geeks» που θέλουν να μετακομίσουν σε μια άλλη πόλη.
Πρόσφατα η δημοτική αρχή δημιούργησε μια ακτίνα οικοδομικών τετραγώνων που ονομάζεται GigCity, και κάπως έτσι η μικρή Τσαττανούγκα αποτελεί την πρώτη πόλη στο δυτικό ημισφαίριο που προσφέρει πλήρη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο το οικιστικό της κέντρο.
Το επόμενο βήμα ήταν το λανσάρισμα του gigtank. Ένα πρόγραμμα που προσκαλεί εργαζόμενους στον τομέα της πληροφορικής για μετοίκιση και απασχόληση στις εταιρείες που ξεπετάγονται σαν μανιτάρια στην Τσαττανούγκα.
Ο δήμος υπόσχεται και έμπρακτη βοήθεια για ένταξη στις τοπικές κοινότητες εργαζομένων. Η τεχνολογία με λίγα λόγια, στην υπηρεσία της ανάπτυξης.Καταρράκτες του Νιαγάρα
Είναι η μικρή πόλη κοντά στους πασίγνωστους καταρράκτες του Νιαγάρα. Η δημοτική αρχή κοινοποίησε το πρόγραμμα Live NF.
Όπως ανακοινώνεται, «η πόλη του Νιαγάρα θα βοηθήσει τους αιτούντες να πληρώνουν τα δάνεια σπουδαστών τους. Σε αντάλλαγμα, οι υποψήφιοι θα διαμένουν σε γειτονιές της περιοχής για δύο χρόνια».
Ο δήμος προσφέρει 7.000 δολάρια σαν «επιστροφή» για τους υποψηφίους που θα μετοικήσουν στην μικρή πόλη αποπληρώνοντας έτσι τα φοιτητικά τους δάνεια και βοηθώντας την τοπική οικονομία να ανθίσει.
Δεύτερος στόχος, είναι η αναζωογόνηση του πληθυσμού της πόλης του Νιαγάρα ενώ θα προσφέρονται και νέες θέσεις εργασίας για όσους θέλουν να διαμείνουν πάνω από δύο χρόνια.Αλάσκα
Πρόκειται για ολόκληρη την Πολιτεία. Η αρχή της Αλάσκα ανέπτυξε το Permanent Fund Dividend που στην ουσία πληρώνει τους κατοίκους της για να μείνουν μόνιμα εκεί.
Προβλέπεται, δηλαδή, ετήσιο επίδομα διαμονής έτσι ώστε οι οικογένειες των εργατών και των εργαζομένων να μην εγκαταλείψουν την κρύα Αλάσκα.
Για να δικαιούται κανείς αυτό το επίδομα, πρέπει πρώτα να έχει ζήσει για τουλάχιστον έναν χρόνο στην Πολιτεία, να έχει καθαρό ποινικό μητρώο και να είναι παρών στην Αλάσκα για τουλάχιστον 190 μέρες κάθε χρόνο.
*Φωτογραφίες pixabay
pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου