ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Νικολάου Δημήτρης: «Τα Γρεβενά είναι πρωτεύουσα Νομού και όχι εξοχικό της Κοζάνης»





Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η επιτροπή των σοφών αλλά και το κατεστημένο
της Κοζάνης θα αντιδράσει στη λειτουργία του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά προβάλλοντας ως επιχειρήματα

1. το εν λόγω τμήμα λειτουργεί στην Κοζάνη εδώ και 20 έτη

2. το πόρισμα προβλέπει τη λειτουργία του τμήματος στην Κοζάνη

Εσχάτως είδαμε από πρώην Υπουργό και το επιχείρημα πως «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια στις περιφερειακές πόλεις να αναλάβει το κράτος την ενοικίαση εντελώς ακατάλληλων κτιρίων την στιγμή που στην Κοζάνη μπορούν να χρησιμοποιούνται πλήρως τα υφιστάμενα αλλά και τα υπό κατασκευή. Επίσης δεν παρουσιάζεται υψηλό ενδιαφέρον από υποψήφιους σπουδαστές να πηγαίνουν για σπουδές σε μικρές πόλεις όπως επίσης και καθηγητών να μετακινούνται για να διδάξουν σ’ αυτές. Όλα αυτά όταν τα επόμενα χρόνια ο ανταγωνισμός των Πανεπιστημίων αναμένεται να είναι σκληρός σε όλα τα επίπεδα.» !!!!!!!
Η μεγάλη λοιπόν πόλη Κοζάνη πρέπει να πάρει όλα τα Τμήματα και οι μικρές περιφερειακές πόλεις δηλ Φλώρινα Καστοριά και Γρεβενά δεν έχουν την «πολυτέλεια» να φιλοξενήσουν κανένα Ακούς εκεί θράσος οι ασήμαντες

Εμείς όμως πιστεύουμε ότι η ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΚΟΖΑΝΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ . ΤΟΣΟ ΓΙΑ την λειτουργία του τμήματος στα μας στα Γρεβενά όσο και για τις υπόλοιπες πόλεις της περιφέρειας αφού :

I. Στην Κοζάνη θα δημιουργηθεί ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή (στην οποία θα ενταχθεί το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης)αλλά και 2 καινούργια Τμήματα χωρίς να καταργηθεί κανένα πράγμα που θα την αναβαθμίσει ιδιαίτερα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινή γνώμη της που δεν θα έπρεπε να δυσαρεστηθεί από την μετατροπή του υπάρχοντος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων σε τμήμα Επ Πληροφορικής .
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τα Γρεβενά έχουν μόνο ένα τμήμα, αυτό της Διοίκησης Επιχειρήσεων, η κατάργηση ή μετατροπή του οποίου θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και τριγμούς, όχι μόνο στα μέλη της εκεί ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία.
Εξάλλου, υπάρχει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Γρεβενών, η οποία τονίζω ότι πάρθηκε ομόφωνα με την παρουσία πάρα πολλών πολιτών, υπέρ της διατήρησης του τμήματος στην πόλη πράγμα που καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι στην εν γένει λειτουργία της πόλης το υπάρχον Τμήμα .
II. Τo προσωπικό του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Γρεβενών έχει ειδικότητες οικονομικής κατεύθυνσης (πλην ενός με ειδικότητα πληροφορικής). Στο αντίστοιχο Τμήμα της Κοζάνης όλα τα μέλη του προσωπικού έχουν άλλες ειδικότητες (δυο μηχανολόγοι, ένας ψυχολόγος, αγγλικά, πληροφορική κλπ.), πλην ενός με ειδικότητα οικονομικής κατεύθυνσης. Συνεπώς, τα μέλη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη μπορούν να απορροφηθούν από τα τμήματα Μηχανικών στην Διοίκηση και στην Οικονομία, Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικής Πληροφορικής.
III. Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Γρεβενών διαθέτει κατευθύνσεις (α. Διοίκηση Επιχειρήσεων, β. Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και γ. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων) που δεν υπάρχουν στο αντίστοιχο Τμήμα της Κοζάνης, γεγονός που σημαίνει ότι η Κοζάνη δεν θα μπορεί να υποστηρίξει τους εναπομείναντες σπουδαστές των Τμήματος των Γρεβενών για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Σε αντιδιαστολή το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Κοζάνης έχει την κατεύθυνση μόνο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (η κατεύθυνση Marketing ποτέ δεν λειτούργησε).
IV. Οι συγχωνεύσεις και μετονομασίες τμημάτων , έχουν γίνει ήδη με το σχέδιο Αθηνά και τα Γρεβενά δεν αντέχουν και άλλη μία μετονομασία. Σημειώνεται ότι αυτός είναι εξαιρετικά σοβαρός λόγος, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή στο υπάρχον τμήμα θα θεωρηθεί από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, ως εμπαιγμός και ως επικράτηση κοζανοκεντρικών αντιλήψεων, κάτι που θα έθιγε την αξιοπιστία και την εμβέλεια του νέου Πανεπιστημίου πριν καν αυτό δημιουργηθεί . Σημειώνεται επίσης ότι ελάχιστα έως καθόλου θα επηρεάσει τον γενικό πληθυσμό της Κοζάνης οποιαδήποτε αλλαγή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων εκεί, ενώ το απολύτως αντίθετο συμβαίνει στα Γρεβενά, όπου το σύνολο της τοπικής κοινωνίας θα βρεθεί δίκαια σε αναβρασμό.
V. Η περιοχή των Γρεβενών αδικήθηκε από το σχέδιο Αθηνά, καθώς από τρία τμήματα κατέληξε να έχει μόνο ένα με δυο κατευθύνσεις. Όμως οι κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, αλλά και η διατήρηση της ισορροπίας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιβάλλουν τη λειτουργία και ενός δεύτερου τμήματος. Η λειτουργία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης όπως προβλέπεται και στο πόρισμα των δυο επιτροπών θα δώσει ιδιαίτερη ικανοποίηση στο ΣΥΝΟΛΟ της τοπικής κοινωνίας

Τέλος δεν θα ήθελα καθόλου να μπω στην συλλογιστική του πρώην Υπουργού περί υποδομών
Ακόμα και οι πιο αδαείς γνωρίζουν πως τα Γρεβενά και η Καστοριά έχουν τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Δυτική Μακεδονία την ώρα που στην Κοζάνη δεν επαρκούν ούτε για την εκτέλεση του στοιχειώδους καθημερινού προγράμματος σπουδών Η σκόπιμη αυτή διαστρέβλωση της πραγματικότητας αποτελεί πραγματική ύβρη και αποδεικνύει ότι κάποιοι παράγοντες στην μεγάλη αυτή πόλη της περιφερείας μας θέλουν τα ΠΑΝΤΑ αδιαφορώντας παντελώς για όλες τις άλλες πόλεις της Δ Μακεδονίας τις οποίες και θεωρούν ασήμαντες
Ένα πράγμα τους λέμε
Τα Γρεβενά είναι πρωτεύουσα νομού και όχι εξοχικό τους
Δεν πρόκειται ούτε να δεχθούμε ούτε να αποδεχθούμε μια δεύτερη συρρίκνωση των Τμημάτων μας στα Γρεβενά
Για μας αποτελεί αυτό κόκκινη γραμμή και ας ξεχάσουν οποιαδήποτε περί άλλων σκέψη

Νικολάου Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου