ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών: Επιδιώκουμε το αυτονόητο και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση..



Με μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσω των
ΜΜΕ αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την προσπάθεια κάποιων διχασμού της κοινής γνώμης αναφορικά με την λειτουργία ΔΥΕΠ στο σχολείο μας και διαστρέβλωσης της πραγματικής αλήθειας των δρώμενων, αλλά και των αιτημάτων μας.

Ο Σύλλογός μας ομόφωνα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών. Η τριήμερη αποχή (06/03- 08/03) που έλαβε χώρα, προφανέστατα, δεν οφείλονταν στην παρουσία των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας, αλλά έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση, άλλως αδιαφορία, των αρμοδίων να απαντήσουν στα ερωτήματα των επιστολών μας. Συνεπώς ο τίτλος που κυκλοφόρησε σε πολλά ΜΜΕ : «Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω της παρουσίας των προσφυγόπουλων», έχει ως στόχο καθαρά τη δημιουργία δυσμενών εις βάρος μας εντυπώσεων.

Θεωρούμε χρέος μας για ακόμη μία φορά να επισημάνουμε τα αιτήματά μας:

1)διασφάλιση της υγείας,

2)διασφάλιση ασφαλών συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης και

3)απαντήσεις αναφορικά με την επιλογή του σχολείου μας το οποίο δεν πληρεί το κριτήριο της εγγύτητας από τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων στα χωριά του ορεινού όγκου Γρεβενών.






Όλα τα παραπάνω δεν τα ζητάμε αυθαίρετα και αβάσιμα, αλλά στηρίζονται σε νόμους και αποφάσεις του ίδιου του Κράτους. Ωστόσο για τα παραπάνω ερωτήματά μας αλλά και για τις εύλογες απορίες και ανησυχίες μας, δεχόμαστε διαρκώς σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο την «επίθεση» κάποιων, οι οποίοι, ανεπιτυχώς, προσπαθούν να διχάσουν και να μετατρέψουν τον αγώνα μας σε υποτιθέμενη κραυγή κατά της εκπαίδευσης των προσφύγων μαθητών, για δικούς τους λόγους. Η προσπάθειά μας για διασφαλίσεις υγείας και καλής εκπαίδευσης όλων των μαθητών ανεξαιρέτως, δεν είναι θέμα «προσωπικό» ούτε αφορά μόνο εμάς, είναι θέμα όλων των αρμοδίων Φορέων και Αρχών.

Στοχοποιούμαστε διότι «τολμήσαμε» να ζητήσουμε απαντήσεις για τα παραπάνω αυτονόητα και νομικά κατοχυρωμένα θέματα, φτάνοντας μάλιστα και στο σημείο να ακουστούν ανυπόστατες φήμες και συκοφαντίες περί δήθεν ύπαρξης «προσωπικής διαμάχης». Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλες τις παραπάνω φημολογίες και τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι το θέμα δεν είναι «προσωπικό», τουναντίον μάλιστα εξ αρχής επιδιώξαμε συλλογικά ως γονείς και συνεχίζουμε να αναζητούμε το διάλογο με όλους τους αρμοδίους.
Η παραπάνω παρελκυστική και αθέμιτη τακτική λαμβάνει χώρα διαρκώς το τελευταίο διάστημα και έρχεται σε ευθεία αντίθεση ακόμη και με τη θέση του Υ.Π.Π.Ε.Θ. το οποίο σε σχετική έγγραφη απάντησή του, (η μοναδική που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα), που παραλάβαμε την 08-03-2019, ημερομηνία κατά την οποία αποφασίστηκε η αναστολή της αποχής και έκτοτε το σχολείο λειτουργεί κανονικά, αναλύει τη νομική αναγνώριση και απόλυτη κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, το οποίο ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ότι ουδέποτε αμφισβητήσαμε, αναφέρει ότι στον ατομικό τους φάκελο υπάρχει το βιβλιάριο υγείας, στο οποίο πιστοποιείται ο εμβολιασμός τους, ενώ αναφορικά με τα ερωτήματα περί υγειονομικών ελέγχων και υγειονομικών συνθηκών στους χώρους φιλοξενίας, αναφέρει ότι εκφεύγουν της αρμοδιότητας του ΥΠΠΕΘ και ανήκουν στα συναρμόδια Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας. Δέχεται, παράλληλα, και αναγνωρίζει ότι τα ερωτήματά μας είναι απόρροια της ανησυχίας μας για τη διασφάλιση της ευημερίας, της υγείας και της καλής εκπαίδευσης των μαθητών. Η σιωπή όλων των υπολοίπων αρμοδίων δε λειτουργεί καθησυχαστικά για τους γονείς, καθώς με αυτό τον τρόπο παραμένουν οι εύλογες ανησυχίες μας.

Επιπλέον σε σχετικό άρθρο του Προϊσταμένου του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, αναγράφεται ότι οι ενδοιασμοί έναντι της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων είναι απολύτως κατανοητοί και φυσιολογικοί μπροστά στο άγνωστο και οφείλουν να απαντηθούν με τον πληρέστερο τρόπο από τους φορείς της πολιτείας, τρόπο που σέβεται ανθρώπινες ζωές γηγενών και φιλοξενούμενων.
Με τις ενέργειές μας θέλουμε και επιδιώκουμε να συνδράμουμε στην ομαλή ενσωμάτωση αυτών των παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, διεκδικώντας κατάλληλες και ασφαλείς υποδομές και συνθήκες για τα προσφυγόπουλα και για τα ελληνόπουλα. Ωστόσο δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα της εκπαίδευσης.

Ζητάμε απαντήσεις στο σύνολο των ερωτημάτων μας από κάθε αρμόδιο, ουσιαστικά και διαρθρωτικά μέτρα για την υγεία τους, τις ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής τους, ώστε να ακολουθήσει η πλήρης και αποτελεσματική στήριξή τους σε σχέση με τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και των λοιπών μαθημάτων.

Επιδιώκουμε το αυτονόητο και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, με ορθό προγραμματισμό και συντονισμό ενεργειών, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για πραγματική γνώση και μόρφωση και για ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα με κατάλληλα μέσα και ειδικότητες, που θα προετοιμάσει κατάλληλα την ένταξη των μαθητών προσφύγων στα σχολεία.

Αυτή είναι η πραγματική μας θέση και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ενώ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ρητά και δημοσίως την προσπάθεια κάποιων να διαστρεβλώσουν την αλήθεια των αιτημάτων μας, με αποκλειστικό σκοπό να μπορούν οι ίδιοι να προβαίνουν σε συκοφαντίες, χαρακτηρισμούς και «λασπολογίες» σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου