Κλειστά θα είναι τα σχολεία την Παρασκευή 12 Απριλίου καθώς
οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε εικοσιτετράωρη απεργία.
Οι εκπαιδευτικοί με την εικοσιτετράωρη απεργία θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.
Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90%, να προχωρήσουν σε απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών .
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ (Ομοσπονδία γονέων) για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ με ανοιχτή επιστολή θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης των εκπαιδευτικών στο νέο σύστημα εισαγωγής .
Οι εκπαιδευτικοί στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και είχαν υπογραμμίσει ότι αν το υπουργείο επιμείνει στις θέσεις τους, θα είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις ολόκληρου του κλάδου το επόμενο διάστημα.
Οι βασικές αντιρρήσεις των εκπαιδευτικών όσο αφορά το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας εστιάζονται στα εξής σημεία:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου