ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Κλειστά τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας στις 12 Απριλίου – Δείτε γιατί

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Κλειστά τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας στις 12 Απριλίου – Δείτε γιατί
Κλειστά θα είναι τα σχολεία την Παρασκευή 12 Απριλίου καθώς
οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε εικοσιτετράωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί με την εικοσιτετράωρη απεργία θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90%, να προχωρήσουν σε απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών .

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ (Ομοσπονδία γονέων) για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ με ανοιχτή επιστολή θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης των εκπαιδευτικών στο νέο σύστημα εισαγωγής .

Οι εκπαιδευτικοί στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και είχαν υπογραμμίσει ότι αν το υπουργείο επιμείνει στις θέσεις τους, θα είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις ολόκληρου του κλάδου το επόμενο διάστημα.

Οι βασικές αντιρρήσεις των εκπαιδευτικών όσο αφορά το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας εστιάζονται στα εξής σημεία:  • Mε τις αλλαγές που προωθούνται υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά. Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών. Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  • Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου. Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  • Μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή και μάλιστα για συγκεκριμένο Τμήμα κάποιας σχολής, σε μικρότερη ηλικία ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες επιλογής.  • Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες. Αυξάνεται το άγχος των εξετάσεων με την οργάνωσή τους σε επίπεδο δήμων και νομών για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου