ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

«Φρένο» στις λέσχες καπνιστών



Ακόμα και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας κινδυνεύουν όσοι ιδιοκτήτες καφετεριών ή καφενείων
αποφασίσουν να λειτουργήσουν «καπνιστικές λέσχες» εντός των καταστημάτων τους, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το τελευταίο διάστημα είχαν πληθύνει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένα «παραθυράκι» που σκαρφίστηκαν κάποιοι καταστηματάρχες για να λειτουργούν ξεχωριστούς, κλειστούς χώρους των μαγαζιών τους για καπνιστές, που θα είναι εντελώς απομονωμένοι.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αλλά και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αποφάσισε να αναλάβει δράση και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί πως κάθε απόπειρα καταστρατήγησης του αντικαπνιστικού νόμου θα επισύρει μέχρι και ανάκληση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.





Παράλληλα, επισημαίνει πως η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, δεν επιδέχεται παρερμηνείες ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

Νομικά μορφώματα
«Οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους» τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής της ΕΑΔ Αγγελος Μπίνης.

Η δημιουργία λεσχών για καπνιστές αποτελεί πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης. Το σωματείο, που έχει προσφύγει ήδη στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο, υποστηρίζει ότι τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα μετατροπής μέρους των χώρων τους σε λέσχες, κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου