ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Η λάθος εκτίμηση του ΕΟΔΥ που έθεσε σε συναγερμό την Δυτική Μακεδονία

Εδώ και περίπου ένα 24ωρο δεκαπέντε περίπου εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Καστοριάς και άλλοι δεκαεπτά στο
Νοσοκομείο της Κοζάνης, τέθηκαν σε καραντίνα, μετά από εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορονοϊού που αυτή την στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 
Πρόκειται για άνδρα 53 ετών, του οποίου η κατάσταση κρίνεται σοβαρή.

Το γεγονός καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την διαχείριση των πιθανών περιστατικών που θα προκύψουν, την ώρα που ήδη το Εθνικό Σύστημα Υγείας βασανίζεται από την έλλειψη προσωπικού και την εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη HuffPost, o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, κ. Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ο ασθενής, ο οποίος εργάζεται σε μικροβιολογικό εργαστήριο στην Καστοριά, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Η αρχική του σκέψη ήταν, όντας μόνιμος κάτοικος Σιάτιστας, να μεταβεί στο τοπικό Κέντρο Υγείας ζητώντας την αρωγή των γιατρών.

Να σημειωθεί ότι ο άνδρας δεν είχε πραγματοποιήσει κανένα ταξίδι στο εξωτερικό το προηγούμενο διάστημα ώστε να υπάρχει φόβος μήπως νοσήσει. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, αφού τον εξέτασε, απευθύνθηκε στον ΕΟΔΥ, ώστε να λάβει οδηγίες για τις κινήσεις του.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας όμως, αρχικά, δεν θεώρησε πως πρόκειται για ένα ύποπτο κρούσμα, παρόλο που στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε πως ο άνδρας είχε πυρετό και χαμηλό οξυγόνο. Στην συνέχεια, όντας θορυβημένος, μετέβη στο νοσοκομείο της Κοζάνης μόνος του με ταξί.





Στην πύλη των εγκαταστάσεων, ενημέρωσε για την κατάστασή του, ενώ οι υπεύθυνοι τον συμβούλεψαν να περιμένει στην αίθουσα αναμονής – όπου ήδη υπήρχαν δεκάδες άτομα -για εξέταση. Αργότερα, από τους γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής υποβλήθηκε σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε πως είναι σε σοβαρή κατάσταση και πως μόνο το 5% των πνευμόνων του είναι καθαρό.

Ο ασθενής αρχικά οδηγήθηκε σε έναν εξάκλινο θάλαμο που παρέμεινε για ώρες. Όταν επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται τελικά για κρούσμα, ξεκίνησε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται διασωληνωμένος.

Αναφερόμενος στους λόγους της σοβαρής κατάστασης του άνδρα, ο κ. Τσεβεκίδης τονίζει πως πιθανότατα ένας λόγος είναι η πολύωρη έκθεσή του στον ιό και το γεγονός πως εξαιτίας της εργασίας του σε μικροβιολογικό εργαστήριο ήταν ίσως ήδη εκτεθειμένος σε κάποιο είδος μόλυνσης. «Είναι πιθανό να είχε και κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που δεν γνώριζε μέχρι τότε», αναφέρει επίσης o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά οι λόγοι που οδήγησαν τον 53χρονο σε αυτή την κατάσταση, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είχε ταξιδέψει σε άλλη χώρα. Ο κ. Τσεβεκίδης μιλά για το ταξίδι πενήντα περίπου γουναράδων στο Μιλάνο το προηγούμενο διάστημα, ενώ συμπληρώνει πως είναι πιθανό κάποιος από αυτούς να κόλλησε και τον ασθενή.

«Είναι ατομική ευθύνη του καθενός μας. Πρέπει όλοι να δείξουμε την προσοχή που πρέπει, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να μην κυκλοφορούμε αν εμφανίζουμε κάποιο σημάδι. Από το λάθος ενός γιατρού ξεκίνησε η εξάπλωση και στην Ιταλία. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνει το ίδιο. Ήταν μια “ατυχής στιγμή” του ΕΟΔΥ, όμως το θέμα δεν είναι να αρχίσουμε τα αλληλοκατηγορώ. Η πίεση των εργαζομένων στον χώρο της υγείας είναι τεράστια. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε», δηλώνει ο κ. Τσεβεκίδης.

Κλείνοντας, εξηγεί πως ήδη η κίνηση στους δρόμους της Κοζάνης έχει μειωθεί. «Η έλλειψη μασκών μας έχει οδηγήσει στην δημιουργία αυτοσχέδιων προστατευτικών μέτρων. Ράβουμε μάσκες για να προστατευτούμε στην εργασία μας, δεν υπάρχει άλλη λύση», καταλήγει.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου