VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Στους δύο αγνοούμενους ανήκουν οι σοροί που εντοπίστηκαν

 

Δύο σοροί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (30/9) από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η

ΕΛ.ΑΣ. την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική.


 
 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή που μίλησε στην ΕΡΤ, πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχη της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους. Έκανε λόγο για πολύ κακή στιγμή για την περιοχή. Κάποιες κατοικίες μετρημένες στα δάχτυλα έχουν καεί.

Οι δύο άντρες είχαν ξεκινήσει για το μαντρί γνωστού τους προκειμένου να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης είχε πει μιλώντας στο MEGA: «Αυτή την στιγμή έχουμε 2 αγνοουμένους, έχουν εντοπιστεί 2 σοροί και αναμένεται να γίνει η ταυτοποίησή τους. Ο βοσκός έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο ίδιος μας είπε ότι τα δύο άτομα μετέβησαν οικειοθελώς προς το μαντρί του για να τον βοηθήσουν. Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των σορών».

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Στο μεταξύ, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς αλλά αρκετές ενεργές εστίες. Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10.51 και έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά καίει πυκνόφυτη βλάστηση, ενώ το δύσβατο της περιοχής καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.


 
 

Νέο μήνυμα από το 11 -Αναφορές για ζημιές

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πριν μερικές ώρες, εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6οικισμών.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Ξυλόκαστρο: Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου λόγω της φωτιάς

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου