Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Τα 10 πιο φθηνά αυτοκίνητα στην Ελλάδα-όλα με τιμή κάτω από 17.000 ευρώ

Αυτά που γνωρίζαμε στο παρελθόν θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι ακριβότερα αλλά και πιο άρτια εξοπλισμένα. Οι δέκα προτάσεις των πιο προσιτών μοντέλων της εγχώριας αγοράς έχουν ένα κοινό σημείο: Όλα κοστίζουν κάτω από τα 17.000 ευρώ.




Είναι δεδομένο πως τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει. Το βλέπουμε χρόνο με το χρόνο το επιβεβαιώνουμε στην ανάγνωση τιμοκαταλόγων προηγούμενων ετών και δεκαετιών. Μάλιστα δεκαετιών, διότι για παράδειγμα το Fiat Panda που ήταν ένα από τα φθηνότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς στις αρχές της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τώρα δεν είναι.

Το Panda 3ης γενιάς λοιπόν που το έχουμε ως σημείο αναφοράς καθώς κυκλοφορεί με μικρές αλλαγές από το 2011 ξεκινούσε τότε με μια τιμή κάτω από τα 9.000 ευρώ και σήμερα έχει ως τιμή εκκίνησης τα 16.700 ευρώ. Τι μεσολάβησε και η τιμή του αυξήθηκε κατά 7.700 ευρώ;

Σίγουρα άλλαξαν οι προδιαγραφές ρύπων και τα αυτοκίνητα απέκτησαν υβριδικά συστήματα. Άλλαξαν και οι προδιαγραφές ασφαλείας με όλα αυτά τα συστήματα που δίνουν πόντους στις δοκιμές πρόσκρουσης αλλά ανεβάζουν το κόστος. Προσθέστε και τις αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα στα χρόνια της πανδημίας και την αύξηση των κομίστρων στα μεταφορικά και έχουμε μια πρώτη εξήγηση για αυτές τις δυσθεώρητες αυξήσεις.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί προσπαθούμε να καταγράψουμε τις 10 πιο προσιτές προτάσεις μοντέλων συμβατικής τεχνολογίας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

 
 

Είναι παρήγορο το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα αυτοκίνητα με τιμές κάτω από τα 17.000 ευρώ που θέσαμε ως όριο όμως αξίζει να αναφέρουμε πως σχεδόν όλες αφορούν entry level εκδόσεις δηλαδή εκείνες που έχουν τους βασικούς κινητήρες και το πιο απλό πακέτο εξοπλισμού.



Mitsubishi Space Star


Αυτή τη στιγμή το μικρό Mitsubishi λογίζεται ως το πιο προσιτό μοντέλο της ελληνικής αγοράς με τιμή εκκίνησης στα 13.950 ευρώ. Η τιμή αυτή είναι για την έκδοση Motion με κινητήρα 1.2 λίτρων τεχνολογίας MIVEC απόδοσης 71 ίππων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη έκδοση Invite με τον ίδιο κινητήρα αλλά με πιο πλούσιο εξοπλισμό κοστίζει 17.300 ευρώ. Όπως όλα τα μοντέλα της Mitsubishi, έτσι και το Space Star υποστηρίζεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών ή 100.000 χλμ.

Dacia Sandero


Το πιο εμπορικό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς το 2024 προσφέρεται αυτή την περίοδο στην εγχώρια αγορά με όφελος μέσω προωθητικής ενέργειας. Έτσι λοιπόν το Sandero στην έκδοση Expression TCe 90 (σε λευκό χρώμα αμαξώματος), πέφτει στα 15.900 ευρώ, με το κλειδί στο χέρι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία.

Ο κινητήρας είναι 3κύλινδρος Turbo στους 90 ίππους και γενικώς χαρακτηρίζεται μια καλή επιλογή στα supermini με 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και 3 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας.

Renault Clio


Ποιος να το περίμενε πως το δημοφιλές μικρό της Renault θα ήταν από τα πιο φθηνά μοντέλα της αγοράς. Και εδώ ισχύει μια προωθητική ενέργεια με όφελος 1.000 ευρώ όπου στην περίπτωση της βασικής έκδοσης Clio διαμορφώνει την τιμή στα 15.980 ευρώ.

Σε αυτή την τιμή αναφέρεται η έκδοση Authentic SCe 65 με ατμοσφαιρικό κινητήρα ενός λίτρου απόδοσης 65 ίππων. Και στην περίπτωση της Renault η εργοστασιακή εγγύηση είναι στα 5 χρόνια.

Hyundai i10


Ένα από λιγοστά city car με συμβατική τεχνολογία που έχουν απομείνει στην αγορά – οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αποχωρήσει ή έχουν εξελίξει προτάσεις ηλεκτρικές – και ίσως το καλύτερο μοντέλο μικρό μοντέλο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς δρόμους.

Το Hyundai i10 ανανεώθηκε στα σημεία το 2023 και προσφέρεται σε εννέα διαφορετικά χρώματα με ή χωρίς διχρωμίες οροφής. Η πιο φθηνή έκδοση ξεκινά από τα 16.390 ευρώ και είναι μια τιμή που αφορά την έκδοση Style με ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα 63 ίππων. Η πρόταση συνοδεύεται από 5 χρόνια εγγύηση χωρίς όριο χλμ. και από ίδιας διάρκειας δωρεάν οδική βοήθεια και ετήσιου τεχνικού ελέγχου.

Suzuki Ignis


Η περίπτωση του Ignis είναι μοναδική καθώς διατίθεται με μια παλέτα 9 χρωμάτων και 5 διχρωμιών με καλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού στην έκδοση GL και έναν κινητήρα 1,2 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα που αποδίδει 83 ίππους.

Aπό τα πιο ευκίνητα μοντέλα της μικρής κατηγορίας με αρκετή απόσταση από το έδαφος (18 εκατ.) και χαμηλό απόβαρο παραμένει μια αξιόλογη πρόταση στην τιμή των 16.630 ευρώ που ξεκινά. Η εγγύηση είναι 5 χρόνια για τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη με όριο τα 100.000 χλμ. και δωρεάν οδική βοήθεια για διάρκειας επίσης 5 ετών.

Toyota Aygo X


To Aygo έγινε Aygo X, δηλαδή πιο crossover και με λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις. Πλέον δεν μοιράζεται κοινά μηχανικά μέρη με Peugeot και Citroen (που αποχώρησαν από την κοινοπραξία) όπως παλιά όπου σημαίνει πως το κόστος παραγωγής του έχει αυξηθεί. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις τιμές διάθεσης που έχουν αυξηθεί από το 2022 και εντεύθεν.

Σήμερα η βασική έκδοση X-Play κοστίζει 16.670 ευρώ με ζάντες 17 ιντσών και οικονομικό κινητήρα ενός λίτρου απόδοσης 72 ίππων. Με τον ίδιο κινητήρα υπάρχουν άλλες 7 εκδόσεις εξοπλισμού με τιμές που φθάνουν έως τα 21.560 ευρώ. Η Toyota προσφέρει εγγύηση 6 ετών ή 180.000 χλμ. και 3 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας. Επίσης προσφέρει δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης αν το δικό σας παραμείνει στο συνεργείο περισσότερο από μια ημέρα.

Kia Picanto


Άλλη μια καλή πρόταση προσιτού μοντέλου με καλή σχέση τιμής-απόδοσης. Το νέο Picanto μπορεί να είναι το alter ego του Hyunda i10 όμως προτάσσει μια πιο σπορτίβ εικόνα που συνδυάζεται με την μοναδική εγγύηση των 7 ετών (ή 150.000 χλμ.) που ισχύει για όλα τα ευρωπαϊκά Kia.

Το Picanto έχει νέα σχεδίαση προσαρμοσμένη στο σύγχρονο family look της εταιρείας και με τον οικονομικό κινητήρα ενός λίτρου απόδοσης 63 ίππων ξεκινά από τα 16.670 ευρώ στην βασική έκδοση εξοπλισμού Optimum.

Fiat Panda


To Panda είχε "πάντα" το δικό του κοινό στην Ελλάδα όπως άλλωστε και κάθε μικρό Fiat - τα μεσαία και μεγάλα μοντέλα ήταν μια άλλη ιστορία. Καθώς περιμένουμε τη νέα ηλεκτρική σειρά Grande Panda αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο κλασικό μοντέλο της 3ης γενιάς - θα συνεχίσει να παράγεται - όπου διαμέσου ανανεώσεων και αναβαθμίσεων κυκλοφορεί κοντά στα 14 χρόνια με συμβατική, πλην όμως εξηλεκτρισμένη, τεχνολογία.

Το ταμπλό είναι πλέον πλήρως ψηφιακό και ο κλασικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λίτρου με την βοήθεια υβριδικού συστήματος αποδίδει 70 ίππους. Η βασική έκδοση Urban μπορεί να κοστίζει κανονικά 18.200 ευρώ όμως υπάρχει σε ισχύ προωθητική ενέργεια με όφελος στα 1.500 ευρώ. Συνεπώς το πιο basic σε εξοπλισμό Panda κοστίζει 16.700 ευρώ και υποστηρίζεται από 5 χρόνια εγγύησης (ή 200.000 χλμ.) και ίδιας διάρκειας δωρεάν οδική βοήθεια.

Citroen C3


Η περίπτωση του νέου C3 που μόλις πάτησε το πόδι του στην ελληνική αγορά και σύντομα θα έχουμε και τις πρώτες εντυπώσεις από την δοκιμή του, διατίθεται με τιμή από τα 16.900 ευρώ. Η βασική έκδοση βαφτίστηκε YOU! και φέρει τον γνώριμο 3κύλινδρο κινητήρα Turbo PureTech στα 1,2 λίτρα με απόδοση 100 ίππων.

Οι επιλογές σε εξωτερικά χρώματα είναι 6 ενώ υπάρχουν και 3 προτάσεις για την διαμόρφωση της εικόνας στο εσωτερικό. Η εργοστασιακή εγγύηση είναι 5 ετών.

Seat Ibiza


Η Seat ζει και βασιλεύει με μια γκάμα που επικεντρώνεται σε προσιτά και πρακτικά μοντέλα αφήνοντας την Cupra στα υψηλότερα και πιο premium κλιμάκια να παίξει εμπορικά. Το όνομα Ibiza έχει μεγάλη ιστορική αξία στην ελληνική αγορά με τα πρώτα μοντέλα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους από το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του '80.

Η σύγχρονη γενιά του μοντέλου διατίθεται κάτω από τα 17.000 ευρώ στην βασική έκδοση Reference με τον γνώριμο 3κύλινδρο κινητήρα ECO Tsi των 90 ίππων. Η εγγύηση είναι 4 χρόνια ή 80.000 χλμ.

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου