Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Τελευταίο ταξίδι για τον Κάρολο στην Αυστραλία: Θα παρακολουθείται διαρκώς από 2 γιατρούς, θα υπάρχει και αίμα για μετάγγιση

Βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι αυτή η περιοδεία στην Αυστραλία θα είναι η τελευταία του βασιλιά Κάρολου, καθώς είναι ένα πολύ απομακρυσμένο και κουραστικό ταξίδι.
Η πρώτη περιοδεία του βασιλιά της Αγγλίας Κάρολου στο εξωτερικό, και μάλιστα στη μακρινή Αυστραλία, μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα ευαίσθητη επιχείρηση. Το ταξίδι ξεκινά από μεθαύριο, Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου και μέχρι τις 26 του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί.


Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα κάνουν μια περιορισμένης χρονικής έκτασης περιοδεία στην Αυστραλία, ενώ θα επισκεφθούν και τα Νησιά Σαμόα.


Μαζί με το βασιλικό ζεύγος, εκτός από τα άλλα μέλη της συνοδείας τους, θα ταξιδέψει και ιατρικό προσωπικό που θα παρακολουθεί ανελλιπώς τον Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας. Συγκεκριμένα, τον Κάρολο θα συνοδεύουν δύο γιατροί που θα έχουν μαζί τους και απόθεμα αίματος. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 77χρονος μονάρχης δίνει μάχη με μιά μορφή καρκίνου που δεν έχει δημοσιοποιηθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ, ολόκληρη η ιατρική ομάδα του βασιλιά Κάρολου θα βρίσκεται "σε κατάσταση επιφυλακής".

Οι Times του Λονδίνου αναφέρουν ότι ο Κάρολος θα "παρακολουθείται στενά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης". Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ωστόσο ότι μεταξύ των δύο γιατρών που θα τον συνοδεύσουν δεν θα είναι ο γνωστός "βασιλικός γιατρός", ο παθολόγος αλλά και ομοιοπαθητικός, Μάικλ Ντίξον που είναι ο επικεφαλής του ιατρικού team που παρακολουθεί τον βασιλιά.


Το ταξίδι αυτό στο Σίδνεϊ και την Καμπέρα σηματοδοτεί την πρώτη περιοδεία του Καρόλου σε χώρα της Κοινοπολιτείας από τότε που ανέβηκε στο θρόνο τον Μάιο του 2023, και προκειμένου να το κάνει, έχει λάβει άδεια από τους γιατρούς του να διακόψει τη χημειουθεραπεία στην οποία υποβάλλεται μέχρι να επιστρέψει στη Βρετανία.
Τι αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου για τα μέτρα ασφαλείας

Στο δημοσίευμα των Times σημειώνεται επίσης ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την υποστήριξη του Καρόλου στο εξωτερικό είναι "τα ίδια με τα μέτρα που λαμβάνονταν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της αείμνηστης βασίλισσας".

Η επισήμανση αυτά εξηγεί γιατί θα έχει μαζί του φιάλες αίματος. Σύμφωνα λοιπόν με το βασιλικό πρωτόκολλο, για την ασφάλεια του μονάρχη προβλέπεται να έχει μαζί του αίμα συμβατό με την ομάδα αίματός του, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα είναι διαθέσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί μετάγγιση. Η πολύ σοβαρή αυτή πρόνοια που λαμβάνεται για την ασφάλεια του βασιλιά δεν σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του Κάρολου, δηλαδή τον καρκίνο με τον οποίο έχει διαγνωστεί εδώ και οκτώ μήνες. Είναι μια πάγια πρόβλεψη, σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο.


 
 

Για να είναι όσο πιο άνετο γίνεται για τον μονάρχη το ταξίδι αυτό, έχει προβλεφθεί μία μέρα ανάπαυσης ενώ δεν θα παραθέσει δείπνα, εκτός από ένα κρατικό δείπνο στα Νησιά Σαμόα.

Συμπληρωματικά με τους προσωπικούς του γιατρούς, σε επιφυλακή και στη διάθεσή του έχουν τεθεί και ιατρικές ομάδες στην Αυστραλία.
"Εντωμεταξύ, δώστε την αγάπη μου στη Νέα Ζηλανδία"

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει λάβει "μεγάλη ενθάρρυνση" από τις συμβουλές των γιατρών του που τον έχουν προτρέψει να συνεχίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις του παρά τη συνεχιζόμενη θεραπεία.

Ωστόσο, παρά αυτές τις θετικές εισηγήσεις, στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας δεν κατέστη δυνατό να περιληφθεί επίσκεψη και στη Νέα Ζηλανδία. Οι ιατρικές συστάσεις ήταν αντίθετες προς μια τέτοια επέκταση της βασιλικής περιοδείας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια δεξίωσης τον Σεπτέμβριο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη οποία συμμετείχε η γυναικεία ομάδα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, ο Βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας: "Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να έρθω στη Νέα Ζηλανδία στα τέλη Οκτωβρίου, είναι κατόπιν εντολής γιατρών".


Αλλά είχε προσθέσει σε έναν πιο αισιόδοξο τόνο: "Αλλά ελπίζω ότι θα υπάρξει μια άλλη ευκαιρία για να έρθω σε όχι πολύ καιρό". Ο βασιλιάς, είχε πει στις αθλήτριες του ράγκμπι: "Εν τω μεταξύ, δώστε την αγάπη μου στη Νέα Ζηλανδία".

Βρετανικά ΜΜΕ ωστόσο εκτιμούν ότι αυτή η περιοδεία στην Αυστραλία θα είναι η τελευταία του βασιλιά Κάρολου, καθώς είναι ένα πολύ απομακρυσμένο και κουραστικό ταξίδι.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου