Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Θλίψη στην Περαία: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Μαντζάρης - (Βιογραφικό)

Πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος και δήμαρχος της Περαίας, ο Αντώνης Μαντζάρης.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο besticity.gr, λίγο πριν από τις 5 το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο, την οποία ωστόσο πάλεψε για πολλά χρόνια.




Ο Αντώνης Μαντζάρης

Τραγική ειρωνεία είναι πως έφυγε λίγες μόνο ημέρες μετά την παρουσίαση του τρίτου του βιβλίου που έγινε στο ΚΑΠΠΑ.

Βιογραφικό


Ο Αντώνης Μαντζάρης γεννήθηκε στην Περαία το 1943, όπου και μεγάλωσε.

Πατέρας του ήταν ο Θανάσης Ματζάρης από το Γαλατά της Καλλίπολης και μητέρα του η Βασιλεία Ματζάρη το γένος Δρίτσα, από το Μολδοβάνι της Σμύρνης. Λόγω αυτής της καταγωγής χρησιμοποιούσε στα χρονογραφήματα του, το ψευδώνυμο ΔΙΓΕΝΗΣ.

Ήταν παντρεμένος με την Καίτη Γεωργιάδου καθηγήτρια Γαλλικών στη δημόσια εκπαίδευση και είχε δύο παιδιά, το Δημήτρη Μαντζάρη πιλότο πολιτικής αεροπορίας και τη Βασιλεία Μαντζάρη επικοινωνιολόγο.

Ήταν καθηγητής μαθηματικών. Δίδαξε από το 1972 στο ιδιωτικό Σχολείο Ε. Β. Κωνσταντινίδου και από το 1982 υπηρέτησε ως καθηγητής στη Δημόσια Μ. Εκπαίδευσης μέχρι το 2009.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία. Εκπαιδεύτηκε στη ΣΕΑΠ, όπου έγινε αρχηγός της σειράς του και αποφοίτησε ως Δ.Ε.Α. Απολύθηκε με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Ο Αντώνης Ματζάρης ήταν άνθρωπος με πολυσχιδή δραστηριότητα.

1) Πολιτική. Το 1975 γίνεται δημοτικός σύμβουλος της Κοινότητας Περαίας της οποίας υπήρξε αντιπρόεδρος. Το 1981 κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως επιτυχία.

Το 1994 εκλέγεται Πρόεδρος της κοινότητας της Περαίας, της οποίας υπήρξε και ο τελευταίος Πρόεδρος.


Το 1999 αναλαμβάνει Δήμαρχος του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Θερμαϊκού, που συνένωσε τις κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών και Αγίας, Τριάδας.

Το 2002 επανεκλέγεται για δεύτερη φορά Δήμαρχος.

Το 2006 χάνει στις εκλογές και αποσύρεται από την πολιτική.

Το έργο στου περιοχή ήταν πλούσιο. Στη διάρκεια της θητείας του κατασκευάστηκαν 14 σχολεία, 3 κλειστά γυμναστήρια, η αποχέτευση, η υδροδότηση όλου του Δήμου, η ασφαλτόστρωση 30 χιλιομέτρων δρόμων, ενώ αναπλάστηκε ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου, από την οδό Θερμαϊκού έως την παραλία. Σχεδιάστηκε, διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.). Επίσης εκπονήθηκε το Master Plan και η μελέτη για την αξιοποίηση των «τσαϊριών», ένα έργο, που θεωρείται απαραίτητο για την οικονομική αυτάρκεια του Δήμου. Ακόμη ενδιαφέρθηκε για τη θαλάσσια συγκοινωνία.

2) Πολιτισμός. Το 1961 έγινε ιδρυτικό μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΣΚΕΠ του οποίου υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος.

Από το 1992 ήταν ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας «ΠΟΣΠ» του οποίου υπήρξε έως το 1994 Πρόεδρος. Με αυτό το σύλλογο καθιέρωσε σειρά εκδηλώσεων, όπως την «Γενέθλια Μέρα της Περαίας» στις 22 Σεπτεμβρίου και εξέδωσε την εφημερίδα «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ».

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας «ΜΑΚΕΔΝΟΣ».

Ήταν μέλος της Θρακικής Εστίας (λόγω πατέρα) και της Ιωνικής Εστίας (λόγω μητέρας).Αθλητισμός. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από τα μαθητικά του χρόνια και έχει δύο πρώτες νίκες στο άλμα εις μήκος και τα 3000 m.Υπήρξε ποδοσφαιριστής και σε ηλικία 13 χρόνων αγωνίσθηκε στην πρώτη ομάδα του «ΑΙΑΝΤΑ ΠΕΡΑΙΑΣ». Αργότερα ως το 1975αγωνίσθηκε στον «ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΕΡΑΙΑΣ».

Από το 1976 και επί σειρά ετών υπήρξε Πρόεδρος του «ΑΧΙΛΛΕΑ».
Η ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού

Ένας πρωτοπόρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αναμορφωτής της Περαίας, έφυγε σήμερα από τη ζωή και άφησε φτωχότερο τον Δήμο Θερμαϊκού. Ο τέως Δήμαρχος, Αντώνης Ματζάρης, που αγάπησε όσοι λίγοι τον τόπο μας και έβαλε τα θεμέλια για τη μεταμόρφωση της Περαίας από χωριό σε αστικό κέντρο, θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο Δήμο μας. Πολλά έργα και παρεμβάσεις που μέχρι σήμερα απολαμβάνουν οι δημότες μας αποτελούν έργο Ματζάρη.

Το 1994 εκλέχτηκε Πρόεδρος της κοινότητας της Περαίας, της οποίας υπήρξε και ο τελευταίος Πρόεδρος. Το 1999 εξελέγη Δήμαρχος του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Θερμαϊκού, που συνένωσε τις κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας.

Το 2002 επανεκλέχτηκε για δεύτερη φορά Δήμαρχος και παρέμεινε στη Δημαρχία μέχρι το 2006. Η αγάπη του για την αυτοδιοίκηση δεν κόπασε ποτέ και στις τελευταίες εκλογές είχε εκλεγεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Περαίας, όπου και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Δήμος Θερμαϊκού σε ελάχιστη ένδειξη τιμής στην πορεία και στην προσφορά του Αντώνη Ματζάρη αποφάσισε η κηδεία του να τελεστεί δημοσία δαπάνη. Αύριο που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία το Δημαρχείο και οι δημοτικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν από τις 13:30 με προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου οι υπάλληλοι του Δήμου να μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αντώνη Ματζάρη.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου