Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Άμεση ανάλυση: Τι σημαίνουν οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης- Ποιους ψηφοφόρους θέλει να προσελκύσει

Η πρώτη κίνηση που κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι να βάλει όλους τπυς συνυποψηφίους του στις εσωκομματικές εκλογές στο παιχνίδιΑλλαγές στη σύνθεση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι η απάντηση στην αμφισβήτησή του που ακολούθησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και που οδήγησε στις εσωκομματικές εκλογές. 

Εσωκομματικές εκλογές που κέρδισε, αλλά πολύ καλά γνωρίζει ότι εφόσον οι επόμενες δημοσκοπήσεις δεν δείξουν σοβαρή ανάκαμψη του κόμματος, το κλίμα δυσφορίας θα επιστρέψει.


Η πρώτη κίνηση που κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι να τους βάλει όλους στο παιχνίδι. Ανακοίνωσε νέο Πολιτικό Συμβούλιο στο κόμμα, Πολιτικό Κέντρο το ονόμασε- ίσως όχι τυχαία και σε αυτό συμμετέχουν όλοι εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα αμφισβήτησαν την ικανότητά του να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία. Και ο κ. Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου και η Μιλένα Αποστολάκη και ο Χάρης Δούκας. Τώρα, συμμετέχοντας στην καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν και μέρος της ευθύνης. Δεν θα είναι απ΄έξω να πετροβολούν, θα αναλάβουν και μέρος της ευθύνης για τα καλά και τα κακά αποτελέσματα.



 
 

Δεν συμμετέχουν ο κ. Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου που πιθανώς ο κ. Ανδρουλάκης δεν τους συγχωρεί τον τρόπο με τον οποίο τον αντιπολιτεύθηκαν. Εχουν αναλάβει πάντως πόστο στην σκιώδη κυβέρνηση. Ο μεν την Εθνική Αμυνα και η κ. Γιαννακοπούλου τη Μετανάστευση.


Η δεύτερη κίνηση που κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι να αναβαθμίσει τον ρόλο του Παύλου Γερουλάνου και της Αννας Διαμαντοπούλου. Ο πρώτος θα είναι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος- το πρώτο βιολί δηλαδή στη Βουλή- και η πρώην επίτροπος θα αναλάβει την εκπόνηση του Προγράμματος. Θα είναι υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού.

Η αναβάθμιση και των δυο προσώπων αυτών, με το συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ, έχει τη λογική ότι το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να δει εξουσία, θα πρέπει να προσεγγίσει τα κεντρώα κοινά και τους ψηφοφόρους στις αστικές περιφέρειες. Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης υστερεί και αντίθετα έχουν ρεύμα και ο κ. Γερουλάνος και η κ. Διαμαντοπούλου. Το έδειξαν και τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε τρίτος ή και τέταρτος στους δήμους της Αθήνας, πρώτευσαν ο Παύλος Γερουλάνος και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Με την αναβάθμισή τους, το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει την επιχείρηση προσεταιρισμού του κέντρου, εκεί όπου βασιλεύει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα δούμε αν θα επιτύχει, θα πρέπει να προσαρμοστεί και η ρητορική του.


Η τρίτη ενδιαφέρουσα αλλαγή που κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι η τοποθέτηση ενός φρέσκου προσώπου, ενός προσώπου που δεν έχει μεγαλώσει στον κομματικό σωλήνα, ως εκπροσώπου τύπου του Κινήματος. Του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά. Η ανανέωση της εικόνας του Κινήματος μαζί με την παρουσίαση μιας αξιόλογης κυβερνητικής ομάδας, είναι άλλωστε μια από τις προϋποθέσεις για την κυβερνητική ρότα του ΠΑΣΟΚ.

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτές οι αλλαγές θα συνοδευτούν και από μια αξιόπιστη αντιπολίτευση και θα μπορέσει έτσι το ΠΑΣΟΚ να αμφισβητήσει τη ηγεμονία Μητσοτάκη.




 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου