VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Απλησίαστα τα ακίνητα: Ποιες είναι οι ακριβότερες περιοχές για να νοικιάσεις ή να αγοράσεις σπίτι



Η ενοικίαση κατοικιών στη χώρα μας βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο από το 2011 και κάθε έτος καταγράφεται αύξηση.
Τα σκήπτρα ως οι πιο ακριβότερες περιοχές για αγορά και ενοικίαση κατοικίας διατηρούν η Αθήνα και ο Πειραιάς για το γ΄ Τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με το δείκτη τιμών του Spitogatos.


Βασική αιτία για την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα πάντοτε με το Spitogatos, είναι η αυξημένη ζήτηση για φοιτητική στέγη, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι εισαχθέντες και κυρίως οι γονείς τους αναζητούν σπίτια κοντά στις σχολές που έχουν περάσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτοξεύονται οι τιμές κυρίως της ενοικίασης αλλά και της πώλησης στην Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς το πρόβλημα της αυξημένης ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς γίνεται αρκετά πιο έντονο.


Αναφέρεται, δε, ότι οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 6,8% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές ενοικίασης κατά 7,6%. Μάλιστα οι πωλήσεις κατοικιών βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2011, ενώ το χαμηλότερο σημείο των πωλήσεων ήταν το 2017. Η ενοικίαση κατοικιών στη χώρα μας βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο από το 2011 και κάθε έτος καταγράφεται αύξηση.
 
 


Οι πιο ακριβές περιοχές για πώληση και ενοικίαση

Μαζί με την Αθήνα και τον Πειραιά στις πρώτες θέσεις των πιο ακριβών περιοχών για την πώληση κατοικιών βρίσκονται τα Νότια Προάστια, οι Κυκλάδες και τα Βόρεια Προάστια.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι η πιο ακριβή περιοχή βάσει της τιμής πώλησης ανα τ.μ είναι τα Νότια Προάστια της Αθήνας με 3.818 €/τμ και αύξηση 5,7% σε ετήσια βάση. Ακολουθούν οι Κυκλάδες με 3.583 €/τμ και αύξηση 7,5%, καθώς και τα Βόρεια Προάστια με 3.111 €/τ.μ και αύξηση 6,7% . Την πεντάδα με τις πιο ακριβές τιμές πώλησης ανά τ.μ. Κλέινουν ο Πειραιάς με 2.556 €/τμ και αύξηση-ρεκόρ κατά 27,8% και η Θεσσαλονίκη με 2.400 €/τμ και διψήφια αύξηση (10,9%).

Σχετικά με τις τιμές ενοικίασης στις πρώτες θέσεις με τις πιο ακριβές περιοχές βρίσκονται οι ίδιες περιοχές. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χαλκιδική με 30 €/τμ αλλά καταγράφεται μείωση 10% σε ετήσια βάση. Στην πρωτεύουσα η πιο ακριβή περιοχή προς ενοικίαση είναι τα Νότια Προάστια με 12,84 €/τμ και αύξηση 8,6%.

Ακολουθούν τα Βόρεια Προάστια με 11,3€/τμ και αύξηση 4,9%, το Κέντρο της Αθήνας με 10,71 €/τμ και αύξηση 7,10%, ενώ ο Πειραιάς βρίσκεται στα 10,10 €/τμ και αύξηση 9,7%. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Κυκλάδες είναι στη δεύτερη θέση με τις πιο ακριβές περιοχές προς ενοικίασης με την τιμή ενοικίασης ανά τμ να διαμορφώνεται στα 11,67 € και την αύξηση να κινείται στο 3%.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου