Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Οι αλλαγές στα πράσινα, στα κίτρινα και στα μπλε τιμολόγια από το νέο έτος

Εντός του επόμενου 10ημέρου οι ανακοινώσεις για τα "διζωνικά".Θέλεις "πράσινο;" Θα μπορείς να το κρατήσεις και μετά την αλλαγή του χρόνου. Αν όμως το… εγκαταλείψεις, η εταιρεία σου δεν θα είναι υποχρεωμένη να στο ξαναπροσφέρει. 
Σήμερα υποχρεούται να έχει "πράσινο". Από το νέο έτος, δεν θα υπάρχει αυτή η υποχρέωση. Θες πάλι "σταθερό" αλλά για λιγότερους από έξι μήνες; Θα το βρίσκεις στο εξής στον κατάλογο με τα… κίτρινα τιμολόγια. Διότι τα "μπλέ" θα έχουν ξεκάθαρο κανόνα: η χρέωση θα είναι σταθερή για τουλάχιστον 12 μήνες και όχι λιγότερο.


Προφανώς ο λόγος γίνεται για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Τα νερά τον Οκτώβριο ήταν…ήρεμα και ο μήνας κλείνει με σημαντική αποκλιμάκωση στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Μέχρι και σήμερα, η μέση τιμή του μήνα διαμορφώνεται στα 87 ευρώ ανά μεγαβατώρα και αυτό διασφαλίζει ότι τα τιμολόγια ρεύματος του Νοεμβρίου θα κινηθούν… οριζόντια προς πτωτικά. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Η τιμή που θα πληρώνουμε στον πάροχο αναμένεται να υποχωρήσει περίπου κατά 1 με δύο λεπτά πέφτοντας κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα τουλάχιστον για το πράσινο τιμολόγιο. Οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν και τον επόμενο μήνα να βρίσκουν χαμηλότερες τιμές στα σταθερά οπότε είναι δική τους απόφαση αν θα κάνουν την στροφή ή όχι.


Μπαίνοντας στον Νοέμβριο, θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά στις αλλαγές που θα ισχύσουν στα τιμολόγια από τις αρχές του 2025:


 
 

1. Πρώτον, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο "νυχτερινό". Ουσιαστικά οι καταναλωτές θα μάθουν τις ώρες κατά τις οποίες θα ισχύσει η χαμηλή χρέωση στο ρεύμα. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα 4ωρο-5ωρο τις καθημερινές (10:00-15:00) και περισσότερες ώρες το Σαββατοκύριακο. Η δυνατότητα του διζωνικού τιμολογίου θα δίδεται σε όλα τα χρώματα: και στα μπλέ και στα κίτρινα,

2. Δεύτερον από τις αρχές του χρόνου, οι εταιρείες θα αποφασίσουν σε ποιες αλλαγές θα προχωρήσουν όσον αφορά στα πράσινα τιμολόγια. Για όσους είναι σήμερα γραμμένοι σε αυτά, δεν θα υπάρξει αυτόματη αλλαγή. Το πράσινο θα εξακολουθήσει να υπάρχει για τους υφιστάμενους πελάτες και κάθε μήνα οι εταιρείες θα ανακοινώνουν την τελική τιμή της κιλοβατώρας για τη ζώνη της υψηλής και της χαμηλής χρέωσης. Στην πράξη βέβαια, θα μιλάμε για ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο το οποίο οι εταιρείες θα μπορούν να πειράξουν ανά πάσα στιγμή καθώς και τώρα τους δίνεται το δικαίωμα να "παίξουν" με την εκπτωτική πολιτική άρα και την τελική τιμή λιανικής.

3. Τρίτον, ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα σταθερά. Οτιδήποτε υπόσχεται κλειδωμένη χρέωση για λιγότερους από 12 μήνες θα είναι κίτρινου χρώματος και στο μπλέ θα παραμείνουν μόνο οι 12μηνες σταθερές χρεώσεις.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου