ΝΑΚΑΣ

VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Με αιχμές το γαλάζιο πάρτι στη Ρηγίλλης: Ο Μητσοτάκης τα είπε στους νεοδημοκράτες για να τα ακούσουν Καραμανλής και Σαμαράς

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κ. Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι τελικά δεν αποδέχθηκαν το προσκλητήριο για το street party της ΝΔ.Στα γραφεία που στέγασαν την παράταξη για 35 ολόκληρα χρόνια και που επελέγησαν για να σηματοδοτήσουν ότι η παράταξη δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες της μεγαλώνοντας, γιορτάστηκαν χθες με τραγούδια, γαλάζιες σημαίες και αναμνηστικά ιστορικά βίντεο, τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας.


Μέσα σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, αν και ελαφρώς "λαβωμένη" από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που της έδωσε 28,3%. Αυτό δεν την εμπόδισε να γιορτάσει, καθώς όπως είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχει καθαρός πολιτικός χρόνος 3 ετών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, καλώντας τους παραβρισκόμενους να την οδηγήσει σε μία τρίτη κυβερνητική θητεία.

 
 

"Να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς. Παρόντες και απόντες"

Επιδιώκοντας να συσπειρώσει και να ενισχύσει τη ζέση των Νεοδημοκρατών, ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε συναισθηματικό τόνο στα κομματικά στελέχη, "στην καρδιά του κάθε Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισας", που όπως είπε είναι "η ψυχή της παράταξης", με αναφορές στο χθες, που κρατούν από την παράδοση όσα πρέπει να διατηρηθούν, αλλά προχωρώντας παράλληλα μπροστά, στον εκσυχρονισμό αλλά και στην ευρυχωρία της παράταξης.



"Είναι στιγμές που άλλοτε μας βρήκαν χαρούμενους, άλλοτε μας βρήκαν στεναχωρημένους, ποτέ όμως υποταγμένους ή παραιτημένους. Αυτή η παράταξη μπορεί να μετουσιώνει την κάθε εμπειρία της σε μία νέα αφετηρία. Γι’ αυτό και αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης", είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας μνεία στους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς της παράταξης, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις ατάκες τους, που έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Κάλεσε μάλιστα τους παραβρισκόμενους να τιμήσουν όλους τους αρχηγούς. "Παρόντες και απόντες" όπως είπε, αναφερόμενος στην απουσία των δύο πρώην Πρωθυπουργών, Κ. Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι τελικά δεν αποδέχθηκαν το προσκλητήριο για το street party.

"Εγώ έκανα το καθήκον μου"

Με συνεχείς αναφορές στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή και στις αρχές του, ο Κ. Μητσοτάκης είπε σε μία αποστροφή της ομιλίας του: "Μιλάω για τις αρχές του ιδρυτή μας, για την ευγένεια του Γεώργιου Ράλλη, για το σφρίγος του Ευάγγελου Αβέρωφ, για την αλήθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την ορμή του Μιλτιάδη Έβερτ, για τη συνέπεια του Κώστα Καραμανλή, όπως μιλώ και για το αίσθημα ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά και τη μαχητικότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σήμερα σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας. Όλους, παρόντες και απόντες".

Νωρίτερα, στην συνέντευξη που έδωσε στο Μέγκα και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην άρνηση των δύο πρώην Πρωθυπουργών να παραβρεθούν στην γαλάζια γιορτή είπε ότι ο ίδιος έκανε το χρέος του, προσκαλώντας τους. "Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά. Από εκεί και πέρα, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, όχι στους διατελέσαντες Πρωθυπουργούς, αλλά στον απλό Νεοδημοκράτη. Και νομίζω ότι είναι μία μέρα χαράς και ενότητας για την παράταξη και έτσι πρέπει να την θυμόμαστε" κατέληξε.
"Χωρίς ετικέτες, αριστερά, δεξιά: μόνο μπροστά"

Με αναφορές στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να απαντήσει στους επικριτές του, που βλέπουν ιδεολογικό αποπροσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας φράσεις από την Ιδρυτική Διακήρυξη της παράταξης, την οποία χαρακτήρισε πυξίδα. Και σε όσους του ζητούν να κάνει στροφή δεξιότερα, δήλωσε έμμεσα ότι δεν προτίθεται όσο είναι στο τιμόνι της παράταξης, να αλλάξει πορεία:

" Να θυμόμαστε ότι αυτό το κείμενο λέει ότι η παράταξή μας συντηρεί από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα". Ενώ προχωρά με τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες συνθήκες, υπηρετώντας το έθνος, όπως προφητικά γράφει, πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς".

Με σημαία την πολιτική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε μία αδημοσίευτη συνέντευξη του ιδρυτή της παράταξης, στην οποία ανέφερε ότι δεν υπήρξε ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος, ούτε αριστερός, αλλά ανεπηρέαστος από δογματισμού, επέλεγε κάθε φορά την λύση που συνέφερε τον τόπο του.

"Ήταν ένας πολιτικός ανοιχτός" είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάστηκε με τους ικανότερους, δίχως κομματικές ταμπέλες. Ήταν, όμως, και ένας πολιτικός ουσιαστικά προοδευτικός. Διεκδικούσε τον διαρκή εκσυγχρονισμό της χώρας.

Και αυτή η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι, πιστεύω, η καλύτερη απάντηση στους λίγους που θέλουν μία περιχαρακωμένη παράταξη, μια παράταξη κλειστή, μια παράταξη συμπλεγματική και τελικά ηττοπαθή. Οι παρωπίδες μπορεί να μετατρέπονται και σε αλυσίδες.

Η ζωή αποδεικνύει ότι όταν ανοίγουν τα "παράθυρα" της σκέψης, τότε μπορούμε να ανοίξουμε και τις πόρτες σε νέους συμμάχους. Και όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαδιά της Νέας Δημοκρατίας, τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες τους".

Από την ομιλία του δεν έλειψε και η δική του εξήγηση γιατί η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη. "Γιατί τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς ως Νέα Δημοκρατία στερήσαμε από άλλα κόμματα το πολιτικό τους "οξυγόνο", σπάζοντας από τη μια πλευρά ιστορικές αγκυλώσεις και δόγματα ώστε να φέρει στο φως την ιδεολογική γήρανση και την κυβερνητική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την άλλη είναι οι δικές μας επιλογές που έχουν αποδείξει πια, έχουν καταστήσει φανερό, ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο εκσυγχρονιστικό δεν είναι. Με άλλα λόγια, είναι το κόμμα μας το οποίο ακύρωσε τα θεμέλια πάνω στα οποία στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοί μας"


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου