Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Χανιά: Έκλεισε δημοτικό μετά από κρούσμα "νορβηγικής ψώρας" - Ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα


Η νορβηγική ψώρα είναι μεταδοτική, συνεπώς άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλαΚρούσμα ψώρας επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη 17 Οκτώβρη σε μαθητή του 3ου ειδικού δημοτικού σχολείου Χανίων. Το σχολείο έκλεισε μετά από σχετική απόφαση.


Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα εργαστηριακά στοιχεία έδειξαν "νορβηγική ψώρα", μια σοβαρή μορφή της νόσου που προκαλεί κνησμό και δερματικές αλλοιώσεις, με σπυράκια και εξανθήματα. Η νορβηγική ψώρα είναι μεταδοτική, συνεπώς άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, καθ’ υπόδειξη της διεύθυνσης υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.


"Άμεσα έγινε σχολαστική καθαριότητα από τις καθαρίστριες του δήμου Χανίων ενώ στη συνέχεια έγινε απολύμανση από συνεργείο εργολάβου" λέει ο αντιδήμαρχος παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης.

 
 


Στους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου, δόθηκε προληπτικά αγωγή με χημειοπροφύλαξη, μέσα από ένα φαρμακευτικό σκεύασμα (χάπι) το οποίο πρέπει να λάβουν είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε όχι.

Νορβηγική ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Υπάρχουν δύο είδη ψώρας. Η απλή ψώρα και η νορβηγική ψώρα.

Η "νορβηγική" ψώρα είναι βαρύτερη και πολύ μεταδοτική μορφή της νόσου, με αυξημένο φορτίο παρασίτων, που εμφανίζεται συνήθως σε ανοσοκατεσταλμένα ή ηλικιωμένα ή εξασθενημένα άτομα ή άτομα με αναπηρία, με εκτεταμένη παρουσία δερματικών βλαβών (εκτεταμένη παρουσία εφελκίδων-υπερκερατωσικών πλακών, πεπαχυσμένων "κρουστών", λεπιών), που μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και με σύντομη άμεση δερματική επαφή με τον πάσχοντα ή με επιμολυσμένα αντικείμενα που χρησιμοποίησε ο πάσχων (όπως ρούχα, κλινοσκεπάσματα, έπιπλα). Τα άτομα με νορβηγική ψώρα μπορεί να μην εμφανίζουν στα συνήθη σημεία συμπτώματα της ψώρας, όπως το χαρακτηριστικό εξάνθημα ή κνησμό (κνησμός) και θα πρέπει να λαμβάνουν γρήγορη και επιθετική ιατρική περίθαλψη για την προσβολή τους για την πρόληψη των εστιών ψώρας.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου