Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο - Αλλιώς θα εμφανίζονται «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θα ανήκουν στο Δημόσιο

 Με πρόστιμα έως και 2.000 ευρώ και «μπλοκαρίσματα» στις πωλήσεις και μεταβιβάσεις περιουσιακών τους στοιχείων απειλούνται οι

ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο - σε περιοχές όπου εξακολουθεί να «τρέχει» η κτηματογράφηση - μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2024.


 
 

Παράλληλα, πίστωση χρόνου έως τις 30 Νοεμβρίου έχει δοθεί και για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών, που έληξαν στο τέλος του 2023.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν τα δηλώσουν στο Κτηματολόγιο, τα δικαιώματα που δε θα δηλωθούν θα εμφανίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θεωρητικά θα ανήκουν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ήδη, οι αδήλωτες ιδιοκτησίες υπολογίζονται σε χιλιάδες και όταν θα παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία, θα πρέπει να διεκδικηθούν είτε μέσω της νομικής οδού είτε μέσω διοικητικών πράξεων, ενώ δε θα μπορούν να αξιοποιηθούν (να διατεθούν για αγοραπωλησίες κ.λπ.). 


 
 

Στις περιοχές όπου η κτηματογράφηση είναι ακόμα σε εξέλιξη, εντάσσονται δήμοι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη κ.λπ. Συγκεκριμένες πληροφορίες για τις περιοχές αυτές μπορούν να λάβουν οι πολίτες μέσω του ψηφιακού χάρτη του Κτηματολογίου maps.ktimatologio.gr.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου