Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

Νηστίσιμο γλυκό: Εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς σιρόπι

Εύκολος και πολύ γευστικός σιμιγδαλένιος χαλβάς για να φτιάξουμε στο σπίτι την περίοδο της νηστείας.Εύκολος και πολύ γευστικός σιμιγδαλένιος χαλβάς για να φτιάξουμε στο σπίτι την περίοδο της νηστείας.

Νηστίσιμο γλυκό: Εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς σιρόπι

Υλικά
Μερίδες:
Για 1 κλασική φόρμα


2/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
3 κούπες νερό ζεστό
1½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
½ κουτ. γλυκού κανέλα

 
 

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς και όσο έντονα θέλουμε, μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα. Όσο πιο πολύ ανακατέψουμε το σιμιγδάλι με το λάδι τόσο πιο σκούρος θα βγει ο χαλβάς.
Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της εστίας.
Αναμειγνύουμε σε ένα σκεύος τον χυμό πορτοκαλιού με το νερό, προσθέτοντας τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Προσέχοντας να μην καούμε, ρίχνουμε τα καρύδια, το ξύσμα και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από 
τη φωτιά και αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα 
της αρεσκείας μας.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου