Βλέπετε οι Έλληνες καταναλωτές θέλουν να διαλέξουν το αρνί ή το κατσίκι τους με βάση όσα έμαθαν από τον πατέρα τους ή άκουσαν σε συζητήσεις με φίλους, να δουν για λίπος στους νεφρούς και στα μπούτια πόσο είναι κρεατωμένο.
Το πρόβλημα είναι ότι ο πελάτης δεν μπορεί να μπει στον ψυκτικό θάλαμο για να διαλέξει αν και θα το ήθελε.
Δυο άτομα μόνο μπορούν να μπουν στον ψυκτικό θάλαμο του κρεοπωλείου που είναι ο καθρέφτης του κρεοπωλείου και του κρεοπώλη, όπως έμαθα από παλαιότερους συνάδελφους κατά τους ελέγχους σε κρεοπωλεία, ο Κρεοπώλης και ο Κτηνίατρος, όπως λέω και εγώ τώρα στους μαθητές της Σχολής.
Έτσι αναγκάζεται ο κρεοπώλης να μπαινοβγαίνει και να βγάζει σφάγια μέχρι να διαλέξει ο καταναλωτής το κατάλληλο, αφού ψηλαφίσει σε μπούτια για να δει ποσό κρεατωμένο είναι, να ανοίξει την κοιλιά για να δει στους νεφρούς για λίπος, αλλά θα πρέπει να φορά γάντια latex μιας χρήσης.
Υπάρχουν και οι καταναλωτές πού θέλουν να διαλέγουν παραδοσιακά οι ίδιοι από σφάγια που είναι κρεμασμένα σε τσιγκέλια έκτος ψυκτικού θαλάμου, στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δυο προβλήματα σοβαρά.
Πρώτον η παραδοσιακή αυτή πρακτική έχει καταργηθεί διότι απαγορεύεται να υπάρχουν κρεμασμένα όχι μόνο αρνιά αλλά και σφάγια όλων των τύπων σε τσιγκέλια εκτός ψυκτικού θαλάμου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, επίσης απαγορεύεται να αγγίξει ο καταναλωτής με γυμνά χέρια ένα σφάγιο.
Οπότε η μοναδική λύση είναι πάλι ο κρεοπώλης να πηγαινοέρχεται από τον ψυκτικό θάλαμο με ένα - δυο αρνιά να τα κρεμά σε μια τσιγκέλα βιδωμένη στον τοίχο και ο καταναλωτής να φορά γάντια μιας χρήσης που θα του έχει προμηθεύσει ο κρεοπώλης να τα εξετάζει να βρει αυτό που του αρέσει και όταν το βρει, ο κρεοπώλης θα πρέπει να το ζυγίσει να του βάλει καρτελάκι με τα κιλά και το όνομα του πελάτη και να το κρατήσει στο θάλαμο μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
Για να μην αγγίζουν οι καταναλωτές και πηγαινοέρχονται οι κρεοπώλες ίσως καλύτερη λύση θα ήταν, τα σφάγια να έρχονται στα κρεοπωλεία ήδη συσκευασμένα σε σακούλες λευκές διαφανείς με ετικέτα που θα περιέχει το βάρος, είδος, ημερομηνία σφαγής, προέλευση, ποιοτική ταξινόμηση όπως γίνεται ήδη με σφάγια αρνιών και κατσικιών που έρχονται από το εξωτερικό.
Για να μην αγγίζουν οι καταναλωτές και πηγαινοέρχονται οι κρεοπώλες ίσως καλύτερη λύση θα ήταν, τα σφάγια να έρχονται στα κρεοπωλεία ήδη συσκευασμένα σε σακούλες λευκές διαφανείς με ετικέτα που θα περιέχει το βάρος, είδος, ημερομηνία σφαγής, προέλευση, ποιοτική ταξινόμηση όπως γίνεται ήδη με σφάγια αρνιών και κατσικιών που έρχονται από το εξωτερικό.
Από αυτά 2-3 να μπαίνουν στις βιτρίνες ξαπλωτά. Το αρνί για σούβλα ξέρουμε ότι πρέπει να είναι παχύ και κρεατωμένο θα διακρίνεται μέσα από την διάφανη σακούλα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου