Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Μαΐου 2025

Το TikTok αντιμέτωπο με ευρωπαϊκό πρόστιμο για τις διαδικτυακές διαφημίσεις


Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της Κομισιόν, το TikTok δεν προσφέρει επαρκείς πληροφορίες για τις online διαφημίσεις και τους χρηματοδότες τους.

Η κινεζική εταιρεία ByteDance στην οποία ανήκει το TikTok βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο που θα μπορούσε να φτάσει το 6% του παγκόσμιου τζίρου της, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η πλατφόρμα παραβιάζει τον κανονισμό για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το TikTok δεν συμμορφώθηκε με την υποχρέωση να δημιουργήσει ένα αποθετήριο με τις διαφημίσεις που προβάλλονται, το οποίο θα επέτρεπε σε ανεξάρτητους ερευνητές να ανιχνεύουν διαφημιστικές απάτες.

 
 

Η εταιρεία κατηγορείται ότι δεν γνωστοποιεί πληροφορίες για το περιεχόμενο των διαφημίσεων, τους χρήστες στους οποίους προβάλλονται οι διαφημίσεις και το ποιος πληρώνει για αυτές τις καταχωρήσεις.

«Η διαφάνεια στην online διαφήμιση –ποιος πληρώνει και πώς επιτυγχάνεται η στόχευση των διαφημίσεων- έχουν ουσιώδη σημασία για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε η Χένα Βίρκουνεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τεχνολογική κυριαρχία.

Η έκθεση της Επιτροπής βασίστηκε στην ανάλυση εσωτερικών εγγράφων του TikTok, σε ελέγχους των εργαλείων της πλατφόρμας και σε συνεντεύξεις με εμπειρογνώμονες του τομέα.

Η εταιρεία έχει τώρα το δικαίωμα να εξετάσει τα έγγραφα της Κομισιόν και να απαντήσει γραπτώς πριν από την έκδοση της τελικής απόφασης.

Εναντίον της ByteDance εκκρεμεί και δεύτερη ευρωπαϊκή έρευνα, η οποία αφορά τη διαχείριση των κινδύνων του παραπληνητικού περιεχομένου για τις εκλογές.

 
 

Και οι δύο έρευνες αφορούν ενδεχόμενες παραβάσεις του κανονισμού για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, o οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2024 και απαιτεί από τις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου να αντιμετωπίσουν το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου