ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Fotiouparts.gr

ΝΑΚΑΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026

Τέλος στα σενάρια για την επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ – Η κρίση στη Μέση Ανατολή αλλάζει τον σχεδιασμό

Χωρίς επίδομα Πάσχα οι χαμηλοσυνταξιούχοι- Στο τραπέζι η επιστροφή του Fuel Pass λόγω καυσίμων 

Τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την καταβολή έκτακτου επιδόματος για το

Πάσχα βάζει το Υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για χιλιάδες δικαιούχους. Παρά τις προσδοκίες για μια νέα «επιταγή ακρίβειας» ύψους 250 ευρώ, τα νέα δεδομένα στη διεθνή σκηνή ανατρέπουν πλήρως τον οικονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Γιατί δεν θα δοθεί το επίδομα

Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στο Ιράν και η συνακόλουθη αύξηση στις τιμές της ενέργειας έχουν εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια. Η αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές δεν επιτρέπει την έγκριση του κονδυλίου που απαιτείται για τη στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, δικαιούχων ΚΕΑ και ΑμεΑ, όπως είχε συμβεί σε προηγούμενα έτη.

Στο προσκήνιο το Fuel Pass Καθώς το ενδεχόμενο μιας νέας ενεργειακής κρίσης είναι ορατό, η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην προστασία των καταναλωτών από τις αυξήσεις στα καύσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προ των πυλών βρίσκεται ξανά το Fuel Pass, στα πρότυπα του 2022, ως ένα έκτακτο μέτρο στήριξης για τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Τα χαρακτηριστικά του νέου Fuel Pass:

  • Πότε θα ενεργοποιηθεί: Εάν η τιμή του πετρελαίου εκτιναχθεί πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

  • Ποσό ενίσχυσης: Αναμένεται να κυμανθεί από 50 έως 100 ευρώ, ανάλογα με τα κριτήρια.

  • Δικαιούχοι: Θα θεσπιστούν πιο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια σε σύγκριση με το παρελθόν, ώστε η βοήθεια να κατευθυνθεί σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ενώ λοιπόν η παραδοσιακή «επιταγή ακρίβειας» για το πασχαλινό τραπέζι βγαίνει από το κάδρο, το βάρος πέφτει πλέον στην αντιμετώπιση του κόστους μετακίνησης και θέρμανσης, με το Υπουργείο Οικονομικών να παρακολουθεί στενά τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.


 iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου