skip to main |
skip to sidebar
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Να προχωρήσουμε κατ' ευθείαν στις ερωτήσεις; Δεν έχω εισήγηση. Ρωτήστε ό,τι θέλετε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μην κάνετε μια τοποθέτηση; Τι είδατε σήμερα, με ποιούς συναντηθήκατε;
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Ναι, ναι σωστό, έχετε δίκιο.
Θ. ΝΟΥΤΣΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε.): Μόνο να πω εγώ ότι είναι χαρά για μας... που έχουμε το Γραμματέα του Εθνικού Συμβούλιο τον Σωκράτη Ξυνίδη στα Γρεβενά και τιμή ταυτόχρονα. Έναν άνθρωπο, ο οποίος πρώτα απ' όλα προέρχεται από την επαρχία. Δεύτερον, γνωρίζει καλά το χώρο στον οποίο βρίσκεται. Και τρίτον, έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει, είναι κοντά στα προβλήματα.
Σήμερα πήγαμε και είδαμε σχεδόν όλους τους Δευτεροβάθμιους φορείς που υπάρχουν στο νομό Γρεβενών. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, αλλά και η διάθεση για δουλειά και επίλυση επίσης μεγάλη. Ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω το Γραμματέα που αποδέχτηκε την πρόσκληση να ‘ρθεί στα Γρεβενά και πιστεύω ότι σε συνεργασία και με τον Βουλευτή που είναι δεδομένη, θα λύσουμε τα προβλήματα. Να ‘σαι καλά.
Α. ΧΑΝΤΑΒΑΣ: Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και συνάδελφό μου Βουλευτή Ξάνθης, στα Γρεβενά, είναι πράγματι μεγάλη τιμή για το νομό μας, σήμερα που περάσαμε στους φορείς και στις παραγωγικές τάξεις κι εκείνοι είπαν το ίδιο, για πρώτη φορά τους επισκέφθηκε Γραμματέας.
Εγώ νιώθω ότι έχω ένα σύμμαχο κοντά μου για τα μεγάλα ζητήματα στο κεντρικό πολιτικό σύστημα, γνωρίζει τα προβλήματα και ήθελα να συμπληρώσω ένα ακόμη ότι είναι νέος στην ηλικία, νέος στο Κόμμα και αυτό σηματοδοτεί κάτι. Αυτό το Κόμμα θέλουμε ανοιχτό στην κοινωνία και μαζί Κόμμα - Κυβέρνηση και Βουλή, θα αντιμετωπίσουμε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Διάθεση υπάρχει, πολιτική βούληση υπάρχει, δουλειά θέλουμε. Ευχαριστώ πολύ, σε καλωσορίζω και πάλι.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Η τιμή είναι δική μου να βρίσκομαι στα Γρεβενά, μετά από την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής, των συντρόφων μου, των συνεργατών μου Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και όλων των υπολοίπων ανθρώπων που παλεύουν στη βάση του Κινήματος, για όλα αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε καθ' όλη τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της αντιπολίτευσης και για όλα όσα δεσμευτήκαμε απέναντι στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές.
Επίσης, μια και έχω δίπλα μου και το Βουλευτή να κάνω μια αναφορά και στο μεγάλο αγώνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι οι συνάδελφοι, όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με καθημερινό αγώνα, με συνεχή παρουσία, με μεγάλη πίστη, με μεγάλη προσπάθεια να σταθούν δίπλα στα προβλήματα των περιοχών που εκπροσωπούν και των ανθρώπων που τους ψήφισαν, νομίζω ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στη συνολική προσπάθεια της χώρας. Υπάρχει άλλο κλίμα, άλλη αντίληψη στη λειτουργία των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και νομίζω ότι αυτό εκφράζεται καθημερινά.
Σήμερα, αφ' ενός μεν είχα την τύχη να επισκεφθώ το Επιμελητήριο των Γρεβενών, το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, και λέω αφ' ενός ως προς την τύχη, γιατί αφ' ετέρου αυτό το οποίο προσέλαβα ήταν μια δύσκολη κατάσταση, ένα κλίμα απαισιοδοξίας σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή και με τα αναπτυξιακά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.
Αυτή τη στιγμή, από ό,τι αντελήφθην, μια περιοχή η οποία έχει ιδιαίτερες χάρες, ιδιαίτερες δυνατότητες σε αυτό τουλάχιστον που εμείς περιγράφουμε ως νέο μοντέλο ανάπτυξης, η προσδοκία των φορέων και του κόσμου είναι αρκετά χαμηλά, διότι νιώθουν ότι τόσα χρόνια δεν στηρίχθηκαν σε μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή κατεύθυνση και σε μια εκμετάλλευση αυτών των πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή.
Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ, εξειδικεύοντας πλέον αυτά τα οποία έχει πει στο νομό Γρεβενών, αυτό το οποίο οφείλει να κάνει είναι να εκμεταλλευτεί αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις με σχέδιο και με στρατηγική, να αλλάξουμε αυτό το τοπίο.
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο νομός να στηρίζει τις αναπτυξιακές του προοπτικές, στο αν θα ξεκινήσουν τα έργα ενός τάδε δρόμου και μόνο. Η δική μου δέσμευση είναι, σε συνεργασία πάντα με το Κόμμα, τη Νομαρχιακή Επιτροπή και βέβαια με τον Βουλευτή του νομού, να ενώσω κι εγώ τη δική μου φωνή από αυτά που είδα και από αυτά που κατέγραψα, έστω περιστασιακά ως ένας Βουλευτής του νομού, και να μπορέσω να διαβιβάσω στους συντρόφους μας, που έχουν την ευθύνη των τομέων των Υπουργείων όπου επικεντρώνονται τα προβλήματα αυτού του νομού, να δώσουν λύσεις και να δημιουργήσουν πάνω απ’ όλα προοπτική και αισιοδοξία για έναν κόσμο, που όπως τον γνώρισα είναι ιδιαίτερα φιλόξενος, άμεσος, έναν κόσμο έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε εμείς στη βόρεια Ελλάδα.
Ελπίζω ότι όταν θα ξαναφέρω στο μυαλό μου τα Γρεβενά, θα έχω την ικανοποίηση να νιώσω ότι ίσως κάτι μπόρεσα να κάνω με την επίσκεψή μου εδώ. Ευχαριστώ.
Χ. ΜΙΜΗΣ («STAR F.M.»): Κύριε Γραμματέα καλώς ήρθατε κατ' αρχήν στα Γρεβενά. Ήθελα να ρωτήσω, σήμερα είχατε κάποια επαφή με τους αγρότες του νομού, διότι αυτή την ώρα που μιλάμε , υπάρχει μια συνάντηση πολλών εκπροσώπων των αγροτών, για να συζητήσουν να αποφασίσουν να συναποφασίσουν για τις μετέπειτα πορείες τους. Είπατε κάτι με τους αγρότες σήμερα και ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το αγροτικό, που βλέπουμε ότι έχουν κόψει την Ελλάδα στα δυο, στα τρία, στα τέσσερα....
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Μπαίνοντας στην πόλη είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκεί, έκανα μια κουβέντα μαζί τους, μου είπαν κάποια πράγματα, τους είπα κι εγώ κάποια άλλα. Νομίζω ότι δυο είναι τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να εντοπίσουμε σε αυτό το θέμα.
Πρώτον, ότι σίγουρα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο. Προβλήματα επιβίωσης θα έλεγα. Το είπα και το επαναλαμβάνω γιατί έχει σημασία. Δεν μπορεί να ζήσει αγρότης, να ζήσει την οικογένεια του, με 10 λεπτά το καλαμπόκι. Δεν γίνεται. Και αυτά τα προβλήματα δεν τα αμφισβητεί κανείς και αναγνωρίζονται.
Από εκεί και μετά, όμως το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εντοπίσουμε, είναι ότι είναι δεδομένη -και δεν προκαταλαμβάνω, εγώ τουλάχιστον έχω πειστεί- η άμεση πολιτική βούληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης συνολικά, να επιλύσει τα προβλήματα των αγροτών ή τουλάχιστον να κάνει έναν πραγματικά πολύ μεγάλο αγώνα για να τα επιλύσει.
Αυτό έχει εκφραστεί διαχρονικά και σε επίπεδο συνολικά της Κυβέρνησης. Αρχικά, με την τήρηση των υποσχέσεών μας σε σχέση με τους αγρότες στα κονδύλια που προβλέφθηκαν στον προϋπολογισμό, θυμίζω και την αύξηση του ποσοστού της επιστροφής του ΦΠΑ, την αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ και το Επίδομα Αλληλεγγύης. Άρα με την πρώτη της πράξη, με την πρώτη της κίνηση αυτή η Κυβέρνηση έδειξε ότι σέβεται τις υποσχέσεις της απέναντι στους αγρότες.
Στη συνέχεια, με το νόμο, ο οποίος αυτή την εβδομάδα είναι στη Βουλή, του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου ρυθμίζονται και παγώνουν οφειλές των αγροτών και οι ληξιπρόθεσμες και οι μη ληξιπρόθεσμες και προς όλες τις Τράπεζες και νομίζω ότι αυτό δεν έχει ακόμη φτάσει στους αγρότες για να αντιληφθούν τα πλεονεκτήματα που έχουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία.
Και βεβαίως, με τη ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι μέχρι το καλοκαίρι θα αποτελούν νόμους του κράτους η πλήρης ανασύσταση του ΕΛΓΑ με ξεκαθάρισμα του τοπίου του ποιος πληρώνει, πόσο πληρώνει, γιατί το πληρώνει και σε ποιον το πληρώνει, για να παύσει πλέον αυτή η ασυδοσία, κι αυτό το παλαιοκομματικό αλισβερίσι που υπάρχει σε σχέση με τις αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ.
Επιπλέον, αναφέρω και το καινούργιο πλαίσιο στο συνδικαλιστικό, το οποίο ,όπως θα δείτε, μπαίνει σε όλα τα σημεία κινητοποιήσεων. Δηλαδή, οτι υπάρχει ένα έλλειμμα εκπροσώπησης από τη σημερινή συνδικαλιστική ηγεσία των αγροτών. Ήδη η Υπουργός κατέθεσε ένα προσχέδιο προς διαβούλευση για το νέο περίγραμμα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των αγροτών.
Εάν προσθέσετε σε όλα αυτά τη μεγάλη προσπάθεια της πλήρους επαναδιατύπωσης, επαναδιάταξης του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», το οποίο είχε γίνει λάστιχο, χωρίς κανένα αντίκτυπο, όπου εντάσσονταν έργα χωρίς να εξασφαλίζονται οι πόροι από πουθενά και υπερέβη δύο φορές το συνολικό προϋπολογισμό και μάλιστα με την προοπτική να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά μέσα από έργα στους αγρότες και όχι να πηγαίνουν σε οδοποιίες ή άλλα τέτοια.
Όπως επίσης, εάν προσθέσετε όλες τις ανακοινώσεις από τις κλαδικές συσκέψεις, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες αφορούν στη βιομηχανική τομάτα και στον καπνό, όπου έχει γίνει μια μεγάλη πρόοδος με το δεύτερο πυλώνα που πλέον επιβεβαιώθηκε, μάλλον έγινε δυνατό να επιστραφούν αυτά τα χρήματα, τα 526 ,αν δεν απατώμαι, εκατομμύρια ευρώ, στους αγρότες και όχι να πάνε γενικώς και αορίστως σε έργα υποδομών και που δεν ξέραμε εν τέλει που θα καταλήγανε ή μια σύσκεψη, που ήξερα ότι ήταν σε εξέλιξη, δεν ξέρω τελικά τα πορίσματά της σε σχέση με τους σπαραγγοπαραγωγούς και τις κλαδικές πολιτικές παρεμβάσεις που γίνανε σε ζητήματα όπως το ελαιόλαδο, το σκληρό σιτάρι, δείχνουν όλα αυτά ένα Υπουργείο που σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα.
Μπορεί αυτά τα πράγματα να μην έχουν φθάσει ως αποτέλεσμα στην τσέπη του αγρότη, αλλά είναι πάρα πολλά. Γι’ αυτό επιχειρηματολογώ και λέω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι υπάρχει σημαντική πολιτική βούληση στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Άρα, λοιπόν, όταν υπάρχουν αυτά τα δύο προβλήματα, αλλά και η πολιτική βούληση, τα μόνα τα οποία μπορούμε να βρούμε ως αποτέλεσμα ανυπαρξίας συννενόησης είναι δύο πράγματα: ή έλλειψη εμπιστοσύνης ή πολιτική σκοπιμότητα.
Η πολιτική σκοπιμότητα δεν μ’ ενδιαφέρει, διότι αυτοί που την εκφράζουν στους δρόμους ξέρω ότι αυτό που είναι να κάνουν θα το κάνουν μέχρι εκεί που έχουν προγραμματίσει να το κάνουν και δεν μ’ αφορά.
Από εκεί και μετά, όμως γι’ αυτούς που έχουν έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι, όχι μόνο ενδεχομένως στη σημερινή Κυβέρνηση ή στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά συνολικά στον πολιτικό κόσμο, γιατί εκφράζεται κι αυτό από τις φωνές στα μπλόκα, νομίζω ότι θα πρέπει να το ξαναδούν σκεπτόμενοι αυτά τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα στον τομέα που τους αφορά, αλλά και κρίνοντας συνολικά την παρουσία αυτής της Κυβέρνησης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα.
Ανοίγει το θέμα του νέου εκλογικού νόμου, το θέμα του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, το ασφαλιστικό, που εκκαθαρίζει όλη τη δημόσια και την πολιτική ζωή με τα σκάνδαλα που υπήρξαν όλα τα τελευταία χρόνια, από το Χρηματιστήριο και μετά, που βάζουν πλέον νέες βάσεις στο πώς δομείται και οργανώνεται η κοινωνία, γιατί αυτές όλες οι παρεμβάσεις στην ουσία ξαναγράφουν την ιστορία από την αρχή.
Όταν λοιπόν έχεις αυτά τα δείγματα νομίζω, ότι όποιος λέει ότι είναι προσχηματικές οι κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, μάλλον δεν γίνεται πιστευτός πλέον στην κοινωνία. Και σ’ αυτό το πλαίσιο και επειδή έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να απαξιωθεί και η εκδήλωση με την ΟΚΕ στις 25-26 του μηνός στο Ζάππειο …
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διημερίδα την χαρακτήρισαν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και χοροεσπερίδα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ή χοροεσπερίδα ίσως, χθες στο δελτίο Ειδήσεων του MEGA σας είδαμε.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Ναι, νομίζω ότι αυτό που ήθελα να πω σε σχέση με το χαρακτηρισμό το είπα, δεν έχω κανένα λόγο να το επαναλάβω, σήμερα θέλω να μείνω στην ουσία.
Εμείς πιστεύουμε, ότι το αγροτικό ζήτημα είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο για να το προχωρήσουμε, θα πρέπει να το δούμε από όλες του τις πλευρές, απ’ όπου επηρεάζεται και σε ό,τι επηρεάζει, και να συμμετέχουν σ’ αυτόν το διάλογο οι πάντες. Γιατί μόνο μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε πράγματι να έχουμε και κοινωνική συναίνεση και αποτελεσματικότητα, μετά τα συμφωνηθέντα.
Λοιπόν, το να απαξιώνεται αυτή η προσπάθεια να συμμετάσχουν σ’ αυτό το διάλογο οι πάντες, κάνοντας σχολιάκια εξυπνακίστικα - μου επιτρέπετε να πω- είναι κάτι που αδικεί αυτούς που τα κάνουν. Εδώ μιλάμε για μία σημαντική προσπάθεια εθνικού διαλόγου που ξεκίνησε με την παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού στο Ζάππειο με την ΟΚΕ και όποιος σήμερα απαξιώνει αυτό που πάει να γίνει, απαξιώνει και τη διαδικασία που ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και γι’ αυτό μιλώ και για πολιτικές σκοπιμότητες, αν θέλετε.
Άρα μπορεί αυτός ο διάλογος να μην δώσει απαντήσεις και να μην λύσει, προφανώς δεν θα λύσει ζητήματα, θα θέσει όμως το πλαίσιο της συζήτησης όπου θα συμφωνηθούν, ενδεχομένως, βασικές αρχές και εκεί επάνω σε αυτό, με βάση αυτή την εθνική στρατηγική να έρθουν και να πατήσουν οι εξειδικευμένες πολιτικές των Υπουργείων, συνολικά των Υπουργείων και όχι μόνο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια συμφωνημένη διαδικασία για να έχουμε σοβαρά αποτελέσματα για τη χώρα.
Όλο αυτό το πλαίσιο -και κλείνω- νομίζω ότι συνθέτει μια πολύ τίμια, ευθεία, στηριγμένη με επιχειρήματα στάση, που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να καθίσει απέναντί της και να αρνηθεί το διάλογο.
Και όταν σήμερα έχουμε το δεδομένο, ότι λέει η Υπουργός, ότι «εγώ εντάξει είμαι διατεθειμένη» να δω και οποιονδήποτε και στην προοπτική του Ζαππείου και, εν παραλλήλω, και με το Ζάππειο και μετά, πώς μπορείτε να την αρνείται κάποιος αυτή την πρόταση, για ποιο λόγο;
Σας είπα ότι πιστεύω, ότι αυτές οι μέρες, αυτές οι στιγμές είναι σημαντικές στο να άρουν την καχυποψία. Αυτή είναι η δουλειά μας, γι’ αυτό εργαζόμαστε, και εγώ όταν μιλώ με τους αγρότες και πιστεύω ότι και όλοι οι υπόλοιποι και από την Κυβέρνηση και από το Κόμμα που απευθύνονται στους αγρότες αυτές τις μέρες προσπαθούν να άρουν αυτό το σημείο αυτής της καχυποψίας, προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την καμπή και να ξεκινήσει η ουσιαστική κουβέντα για το πρόβλημα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τους κλείσατε ένα ραντεβού την Δευτέρα με την κα Υπουργό;
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Μου είπαν, ότι θέλουν να δουν την Υπουργό και τους είπα, όποια στιγμή θέλετε, εγώ ξέρω ότι το Υπουργείο έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές. Και την πρώτη μέρα, που θα είμαι εγώ στην Αθήνα, που είναι η Δευτέρα, πολύ ευχαρίστως να πάμε και παρέα. Ξέρω ότι σίγουρα είτε η Υπουργός, είτε ο Υφυπουργός με μεγάλη τους χαρά θα τους ακούσουν.
Γιατί έχουν και κάποια εξειδικευμένα ζητήματα εδώ οι αγρότες των Γρεβενών τα οποία είναι ιδιαίτερα και θέλουν και μια περαιτέρω εξειδίκευση, δεν απαντώνται δηλαδή γενικά, πρέπει να τα δει το Υπουργείο συγκεκριμένα, όπως πάντα πρέπει να κάνει σε κάθε περιοχή με τις ιδιαιτερότητές της.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή ανοίξαμε το αγροτικό λίγο, να σταθώ λίγο σ’ αυτό. Επιχειρηματολογώντας μας είπατε τι ακριβώς σημαίνει ο διάλογος που έχει ανοίξει για το αγροτικό θέμα. Ωστόσο φαίνεται ότι οι αγρότες δεν θέλουν να μπουν σ’ αυτό το διάλογο, κακώς - καλώς φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι αυτή είναι η άποψή τους.
Μήπως τελικά η Κυβέρνηση οδηγηθεί σε αδιέξοδο με όλο αυτό;
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, διότι η Κυβέρνηση δίνει τη διέξοδο. Σε αδιέξοδο οδηγούνται αυτοί που δεν ακολουθούν τη διέξοδο. Και η Κυβέρνηση έχει όλη τη δυνατότητα να κάνει αυτά τα οποία πρέπει να κάνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες και τις ανοχές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα άλλο πρόβλημα, δεν έχει σχέση με τους αγρότες. Είναι ένα πρόβλημα εδώ και 12 ημέρες στα Γρεβενά όπου 400 κρατούμενοι των φυλακών εδώ στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Φελίου απέχουν από το φαγητό, κάνουν απεργία πείνας, τι γίνεται μ’ αυτό το θέμα;
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Δεν το γνωρίζω, δεν ξέρω να σας πω οτιδήποτε. Είναι κάτι που το ακούω πρώτη φορά από εσάς τώρα, συγνώμη, αλλά έχω πλήρη αδυναμία να σας πω οτιδήποτε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πήγε αντιπροσωπεία του Υπουργείου, τα είδαν τα θέματα.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Δεν γνωρίζω τίποτα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου