ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Δυναμικά απαντούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Ιωαννίνων


ΑΓΡ
Δυναμικά απαντούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Ιωαννίνων στην αγροτική πολιτική που ακολουθείται και από τη νέα κυβέρνηση, στα πλαίσια των γενικευμένων ...
κινητοποιήσεων και των μπλόκων που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.Για σήμερα είναι προγραμματισμένες δύο προσυγκεντρώσεις στις 10.00 στο φυτώριο στην Λαψίστα, καθώς και στον κόμβο της Πεδινής, ενώ η κεντρική συγκέντρωση των παραγωγών της περιοχής αναμένεται να πραγματοποιηθεί έξω από την Εφορία Ιωαννίνων.Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, με απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου, αποφάσισαν την προσυγκέντρωσή τους στα δύο σημεία της πόλης με τα αγροτικά μηχανήματα και τα τρακτέρ, ενώ μέσα από πορεία που θα ακολουθήσει σε κεντρικούς οδικούς άξονες θα συγκεντρωθούν έξω από την Εφορία, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και συμβολικός αποκλεισμός του κτιρίου.Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συντονιστικού Αγροτοκτηνοτρόφων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλη Τζίμα, οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο για τους αγρότες, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διεκδικήσουν απαντήσεις σχετικά με το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.Κύριο μέλημά τους είναι η πολιτεία να αποφασίσει αν θέλει να στηρίξει την ελληνική παραγωγή. Τα προηγούμενα χρόνια, υπογράμμισε ο κ. Τζίμας, το υψηλό κόστος της ντόπιας παραγωγής είχε οδηγήσει σε εισαγωγές, όμως η πολιτική αυτή απέτυχε και πλέον πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλάζουν κατεύθυνση. Κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει και η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε.

Με το βλέμμα στην ΔΩΔΩΝΗ

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν έναν ακόμη λόγο να ανησυχούν, καθώς στις 27 Ιανουαρίου αναμένεται η γενική συνέλευση στην γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, με κύριο αίτημα των παραγωγών την εκ νέου συζήτηση για το θέμα των τιμών.Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα, στη νέα διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας δόθηκε το περιθώριο χρόνου που είχε ζητηθεί για να ενημερωθεί, και πλέον θα πρέπει η διοίκηση να δείξει τις προθέσεις της.Αίτημα των κτηνοτρόφων είναι η ανάκληση της απόφασης για τις τιμές για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο. «Περιμένουμε τις αποφάσεις τους και ανάλογα θα πράξουμε», σημείωσε ο κ. Τζίμας, υπογραμμίζοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης και οι παραγωγοί θα βρεθούν έξω από την γαλακτοβιομηχανία.

Συλλαλητήριο στην Περιφέρεια από την ΠΑΣΥ
Κάλεσμα στους αγροκτηνοτρόφους του νομού απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση Ιωαννίνων, που πραγματοποιεί σύσκεψη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Ροδοτοπίου, ενώ για την Τρίτη στις 11 το πρωί έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Ηπείρου.Σε ανακοίνωσή της βάλλει κατά των «γαλαζοπράσινων» συνεταιριστών της ΕΑΣΙ και καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.Η ΠΑΣΥ ζητά κατώτερες εγγυημένες τιμές, κατάργηση των ποσοστώσεων στην παραγωγή, προστασία της ντόπιας παραγωγής, άμεση καταβολή των συνόλου των επιδοτήσεων και άμεσο διπλασιασμό της αγροτικής σύνταξης.

Β. Αργύρης – Δεν έχουν ενιαία έκφραση οι αγρότες
Δίκιο στους αγρότες, αλλά όχι απόλυτο, έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Αργύρης, μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά.«Δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχουν απόλυτα δίκιο, γιατί αν είχαν δίκιο, θα είχαν μια ενιαία έκφραση, θα είχαν ένα ενιαίο συνεταιριστικό κίνημα, θα είχαν οργανώσεις και θα μπορούσαν ένα τμήμα από αυτό το έλλειμμα που ψάχνουν να το βρουν από το κράτος, να το είχαν αποκαταστήσει μέσα από τη λειτουργία των συνεταιρισμών. Αυτό δεν το έχουν κάνει. Οι μισοί καταφέρονται ενάντια στους άλλους μισούς, διαιωνίζεται μία γραφειοκρατία μόνιμα και το συνεταιριστικό κίνημα δεν είναι μόνον ηλικιακά γερασμένο αλλά και ιδεολογικά. Δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει προσανατολισμό, με αποτέλεσμα να ασχολείται με παροχή υπηρεσίας, να φτιάχνει τις αιτήσεις για να παίρνουν τις επιδοτήσεις κι αυτές κάθε χρόνο να είναι καθυστερούμενες. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ήταν πολύ μεγάλο το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου