ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Χιόνια παντού, ακόμα και στα νησιά ...Ολικός παγετός...

Στα λευκά "ντύθηκαν" και τα νησιά, με αλυσίδες η κίνηση σε Θάσο, Σαμοθράκη και Νάξο! Επικίνδυνος παγετός σε πολλές περιοχές όπου έχει χιονίσει
Ολικός παγετός στα βόρεια της χώρας. Στους -11 στην Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, στους -8 το θερμόμετρο σε Καβάλα και Δράμα. Στους μείον 7 η θερμοκρασία σε Ξάνθη και Σέρρες, ενώ με -4 ξύπνησαν Έδεσσα, Γρεβενά...
και Ιωάννινα.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο όπου χιόνισε στα νησιά με μεγάλα βουνά και έτσι σε Θάσο, Σαμοθράκη και Νάξο χρειάζονται αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο καθώς το θερμόμετρο δείχνει από -1 έως +2 βαθμούς.

Χιόνισε σε Πάρνηθα και Πεντέλη, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το τελεφερίκ και πάνω και στην Πεντέλη από τον Άγιο Πέτρο μέχρι το Διόνυσο και από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι την Ανατολή

Στους -3 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη όπου πέφτει χιόνι, ενώ χιονίζει και στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Με προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη Θράκη

Σε διάφορα επαρχιακά οδικά δίκτυα έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις:

Χαλκιδική

Επ.Ο. Μουδανίων - Κασσανδρείας, στο 18ο χλμ και στα δύο ρεύματα (λόγω κατολισθήσεων). Εκτιμάται ότι το ανωτέρω τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό για περίπου (2) μήνες. Κίνηση οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς.

Μεσσηνία

Στην 1η χ/θ Επ. Ο. Καλαμάτας - Κιτριών και στο Ακρογιάλι του Δήμου Αβίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από διάβρωση θάλασσας. Κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Εύβοια

Επ.Ο. Σταυρός-Αγίας Σοφίας, θέση "Ράχη"

Αχαϊά

- Ε.Ο. Σαλμενικού-Σελλών (πλησίον Ι.Μ.Αγ. Ελεούσας), διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης βράχων στο ένα (1) ρεύμα κυκλοφορίας, η κυκλοφορία διεξάγεται από έτερο ρεύμα μετά δυσκολίας.
- Ε.Ο. Αιγίου-Κουνινά-Ρακίτα
- Ε.Ο. Θωμέϊκα -Βετέϊκα-Ρακίτα

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο ιόνιο 6 με 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 12 βαθμούς κελσιου. Η θερμοκρασία στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερέα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις, με λίγες ασθενείς βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής στέρεας και της Ευβοίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 11 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με  παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νόμου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 02 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Τετάρτη:
Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά.

Πέμπτη - Παρασκευή:
Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου