ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σε άμεση λύση του προβλήματος διακίνησης των αγαθών λόγω μπλόκων, ελπίζει το ΥΠΕΞ απαντώντας στη Βουλγαρία


Την ελπίδα ότι το ζήτημα της απρόσκοπτης διακίνησης αγαθών, το οποίο έθιξε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στον πρόεδρο της Κομισιόν, κατηγορώντας την Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες για την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και αγαθών στην ΕΕ, θα βρει τη λύση του το συντομότερο δυνατόν εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας...


Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρχει απρόσκοπτη μετακίνηση σε όλη την ελληνική επικράτεια και να μην δημιουργούνται προβλήματα με τις γειτονικές χώρες.


Ο κ. Δελαβέκουρας επισήμανε ότι η επαφή με τη βουλγαρική πλευρά είναι συνεχής, μέσα από διακυβερνητικές επαφές, Συμβούλια της ΕΕ, και βεβαίως τις διπλωματικές μας υπηρεσίες. «Υπάρχει ένα αντικειμενικό ζήτημα το οποίο ελπίζουμε να λυθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κίνηση», κατέληξε.


Εν τω μεταξύ, στο μπλόκο του Προμαχώνα βρέθηκε ο Βούλγαρος πρόξενος, Πλάμεν Ιβάνοφ,


Οι προσπάθειες του πρόξενου για απεγκλωβισμό των συνόρων απέβησαν άκαρπες, καθώς οι αγρότες μένουν ανένδοτοι στο να μετακινηθούν από τις θέσεις τους.
Η στάση τους ενόχλησε τον Βούλγαρο διπλωμάτη, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση της γείτονος χώρας θα απευθυνθεί στην ΕΕ, ώστε να αποζημιωθεί για τις οικονομικές ζημιές, που υφίσταται η χώρα του, λόγω του αποκλεισμού των συνόρων».


Η συζήτηση με τον Βούλγαρο πρόξενο και τους αγρότες έγινε σε ήπιο κλίμα και διήρκησε περίπου μισή ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου