ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Την ερχόμενη Παρασκευή, ο Θάνος Μικρούτσικος και τα Υπόγεια Ρεύματα είναι στα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ 2010...

     

        
   
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQwpQAK8B7SRT6b5BgD6a3195pDuxjypbI58we5vhpeAjrCGOQt4DpTlxjiafccZHZ9Fqwiw9DBeIyK5A7wtsSVbe3QlXTt8Ab2DW_WcmqFgqmbF7HEOdtsYrTQ_arKB5Tty_pL1sTmbd0/s400/93325_b.jpgΜεσάνυχτα Παρασκευής, 12/02, ο Θάνος Μικρούτσικος και τα Υπόγεια Ρεύματα εμφανίζονται στα «Ανακατωσάρια 2010» και παρουσιάζουν στη σκηνή της κεντρικής πλατείας, μια οπτικοακουστική συναυλία. Τα Υπόγεια Ρεύματα διασκευάζουν και ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο, σε ...
σύγχρονους μουσικούς δρόμους, τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.). Ο Θάνος Μικρούτσικος εμφανίζεται μαζί τους και παίζοντας πιάνο, ολοκληρώνει και δυναμώνει τη φωνή του σχήματος. Ο Άρης Σπυράτος σκηνοθετεί, επιμελείται και προβάλει βίντεο και φωτογραφικό υλικό (VJing) με το χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου (street art) και σε συνδυασμό με τη φωτιστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Μανώλης Μπράτσης, υπογραμμίζει και αναδεικνύει τα κομμάτια. Στην επιμέλεια ήχου είναι ο Γιώργος Κορρές.
Η συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τα Υπόγεια Ρεύματα ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη όταν το συγκρότημα προέβη σε μια σειρά διασκευών σε τραγούδια του συνθέτη με πολιτικό-κοινωνικό στίχο μεγάλων ποιητών και στιχουργών. Τα Υπόγεια Ρεύματα "πείραξαν" 25 κομμάτια του συνθέτη και τα έφεραν σε πιο σύγχρονα και ηλεκτρικά μονοπάτια. Οι κοινές τους παραστάσεις με τα τραγούδια, είχαν τέτοια απήχηση και αποδοχή που γέννησαν την ανάγκη της ηχογράφησης αυτού του υλικού που πραγματώθηκε στο άλμπουμ «Τους έχω βαρεθεί».

Όλα ξεκίνησαν από το ομότιτλο τραγούδι. Τα Υπόγεια Ρεύματα διηγούνται: «Δεν υπήρξαμε ποτέ συγκρότημα ‘διασκευών’. Όσες φορές το πράξαμε, το κάναμε με μεγάλη προσοχή και ευθύνη. Πριν από δύο χρόνια, η ανάγκη να εκφράσουμε την άποψή μας για ό,τι βλέπαμε γύρω μας, μας οδήγησε στη διασκευή του ‘Αυτούς τους έχω βαρεθεί’. Λειτούργησε σαν λύτρωση για μας και σαν υπενθύμιση για όσους το άκουγαν…[ ]...Του ζητήσαμε να συμπράξει μαζί μας στο πιάνο. Ξαναδέχτηκε. Περίεργα πράγματα… Τα δύσκολα άρχιζαν τώρα. Ποιος ήταν αυτός ο τύπος; Θα μας απογοήτευε όπως τόσοι άλλοι μύθοι μας; (Το κάνουν αυτό οι μύθοι). Όχι μόνο δεν απογοητευτήκαμε αλλά αντίθετα υποκλιθήκαμε στον έφηβο που τώρα μας δίδασκε και την τέχνη της ζωής πέρα από την τέχνη της τραγουδοποιίας…». Από τη μεριά του ο Θάνος Μικρούτσικος σημειώνει για τα Υπόγεια Ρεύματα: «…Γνωρίζοντας τη δουλειά τους από τη δεκαετία του ’90, είχα διακρίνει ότι αυτό το γκρουπ της λεγόμενης ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής είχε λάβει υπ’ όψιν του –περιείχε κατά κάποιον τρόπο- αυτό που είχε προηγηθεί στο λεγόμενο έντεχνο νεοελληνικό τραγούδι, σε αντίθεση με πολλά ροκ συγκροτήματα εκείνης της περιόδου. Για μένα αυτή είναι η ιδανική ‘χειρονομία’ για όλους μας. Να συνεχίσουμε αυτό που υπάρχει πριν από εμάς στη μουσική του τόπου μας και να το διευρύνουμε….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου