Το αίσχος και η ιεροσυλία δεν έχουν όριο σε ορισμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να πλήξουν το κύρος της Ελλάδας διεξάγοντας έναν πρωτοφανή πόλεμο λάσπης και διασυρμού εναντίον της χώρας μας. Το σημερινό πρωτοσέλιδο του γερμανικού...
περιοδικού «Focus», το οποίο διαφημίζεται από χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του έντυπου, ξεπερνά κάθε όριο ευπρέπειας και ιστορικού σεβασμού.
Οπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του γερμανικού εντύπου, παρουσιάζεται video που προϊδεάζει τους ακροατές για τη θεματολογία της σημερινής έντυπης έκδοσης και το οποίο εμφανίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία με το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο και τυλιγμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία. Το άθλιο φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».
Στο περιεχόμενο του βίντεο εμφανίζεται ένα ζευγάρι Γερμανών που δηλώνουν ανήσυχοι για το κατά πόσο οι απατεώνες του νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων. Παράλληλα, οι δύο πρωταγωνιστές του βίντεο διαβάζουν με πολλή προσοχή μια σειρά από άρθρα και ρεπορτάζ του περιοδικού, τα οποία περιγράφουν την εσωτερική δημοσιονομική ύφεση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενα από τα συγκεκριμένα άρθρα φέρει τον.. τίτλο «Η πτώχευση της Ελλάδας» και σε αυτό, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία και διαγράμματα με την πτωτική πορεία του ευρώ και απεικονίζονται χώρες των οποίων το ισοζύγιο του προϋπολογισμού βρίσκεται «στο κόκκινο».
Ακόμη πιο σκληρό είναι το ρεπορτάζ με τον τίτλο «Δύο χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την κούνια μέχρι την αυλή της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Ελλάδα, παρακμή άνευ προηγουμένου. Πώς έγινε αυτό;», ενώ στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται και εκτιμήσεις υποτίθεται διακεκριμένων οικονομολόγων του εξωτερικού οι οποίοι υπερτονίζουν την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης. Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι αρκετοί Ελληνες του εξωτερικού που είδαν το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού έσπευσαν να το καταδικάσουν με ηλεκτρονικά μηνύματα που απέστειλαν.
Η παλιότερη ελληνική βιβλιοθήκη που ιδρύθηκε το 1764!
Πριν από 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου