Σημαντικό εύρος τιμών διαπιστώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών σε έρευνά του για τις τιμές των τροφίμων που αποτελούν το σαρακοστιανό τραπέζι και σημειώνει ότι «είναι γνωστό ότι η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα»...
Συγκεκριμένα από την έρευνα του ΚΕΠΚΑ προκύπτει ότι φέτος οι τιμές για τα καλαμάρια διαμορφώνονται μεταξύ 10 και 22 ευρώ το κιλό (πέρυσι ήταν 10 με 20 ευρώ), το χταπόδι 12 με 16 ευρώ το κιλό (πέρυσι 10 με 16 ευρώ), οι σουπιές 8 με 14 ευρώ το κιλό (πέρυσι 7 με 13 ευρώ), τα μύδια συσκ. 500gr 5 με 6 ευρώ (πέρυσι 4 με 7 ευρώ), οι μεγάλες γαρίδες 14 με 35 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν 24 με 38 ευρώ το κιλό, οι γαρίδες οι μικρές 10 με 18 ευρώ από 16 με 20 ευρώ πέρυσι, οι καραβίδες έχουν ίδια τιμή πέρυσι και φέτος από 20 μέχρι 38 ευρώ το κιλό, τα κυδώνια 14 με 16 ευρώ το κιλό από 12 μέχρι 14 ευρώ το κιλό πέρυσι, οι γυαλιστερές 14 ευρώ φέτος από 12 μέχρι 14 ευρώ το κιλό πέρυσι.
Ο ταραμάς (kg) πωλείται από 3,20 μέχρι 5,50 ενώ πέρυσι η τιμή ήταν από 3,20 μέχρι 5,90 ευρώ, η μελιτζανοσαλάτα (kg) από 3,10 μέχρι 5 ευρώ πέρυσι ήταν από 3,10 μέχρι 7 ευρώ, τα τουρσί τα διάφορα (kg) πωλούνται από 1,80 μέχρι 2,70 ευρώ και πέρυσι η τιμή διαμορφωνόταν από 1,60 μέχρι 3,70 ευρώ, το πιπεράκι τουρσί (kg) από 2,15 ευρώ 3 ευρώ και πέρυσι ήταν από 2,15 ευρώ μέχρι 3,70 ευρώ, οι ελιές καλαμών (kg) από 5,90 ευρώ μέχρι 8 ευρώ ενώ πέρυσι οι τιμές διαμορφώθηκαν από 6,30 μέχρι 8 ευρώ και ο χαλβάς (kg) από 4,20 μέχρι 10 ευρώ ενώ πέρυσι η τιμή ήταν από 3,60 ευρώ μέχρι 8,50 ευρώ το κιλό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου