ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πέφτει, πέφτει ο Σαρκοζί...


Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, η δημοτικότητα του Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της από τον Μάιο του 2008. Με ένα ποσοστό αποδοχής της τάξεως του 36%- σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του οργανισμού Ιfop, που δημοσιεύθηκε στην «Journal du Dimanche»- ο «Σαρκό»... βρίσκεται μία μονάδα επάνω από το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 35% που είχε σημειώσει τότε, έναν χρόνο μετά την εκλογή του.
Όπως σχολιάζουν οι δημοσκόποι, ο Γάλλος πρόεδρος μειονεκτεί σε όλες τις κατηγορίες, ακόμη και στους ψηφοφόρους άνω των 65 ετών, που παραδοσιακά τον στηρίζουν, ενώ στους δημοσίους υπαλλήλους και στην εργατική τάξη το ποσοστό της απόρριψης ξεπερνά το 70%.

Ο Γάλλος πρόεδρος πληρώνει τώρα μια σειρά από λάθη, την κατάσταση της οικονομίας και το γενικότερο αρνητικό κλίμα για την πολιτική του. Η πρόσφατη νίκη του αντιπάλου του Ντομινίκ ντε Βιλπέν στο δικαστικό δράμα με αφορμή το σκάνδαλο «Clearstream» ξεγύμνωσε τον Σαρκοζί στα μάτια του μέσου Γάλλου, που είδε στο πρόσωπό του έναν πρόεδρο κυριευμένο από εμπάθεια και ικανό να μετέλθει οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να πλήξει τον αντίπαλό του μέσα στο κόμμα. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις κατηγορίες περί νεποτισμού που διατυπώθηκαν πέρυσι εις βάρος του με αφορμή την απόπειρά του να διορίσει τον πρωτότοκο γιο του σε δημόσιο αξίωμα, αλλά και το «αυτοκρατορικό» ύφος που χαρακτηρίζει τη δημόσια συμπεριφορά του.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη Γαλλία με την αύξηση της ανεργίας και του δημοσίου χρέους, καθώς και τις προεδρικές εμμονές με το ζήτημα της «εθνικής ταυτότητας» των Γάλλων.

Όλα αυτά έχουν απομακρύνει τους Γάλλους από τον πρόεδρό τους. Όπως λέει στον «Figaro» ο Ζαν-Λυκ Παροντί της Ιfop, ο Σαρκοζί πληρώνει όλες αυτές τις υποθέσεις που συσσωρεύονται.

Στο άλλο στρατόπεδο, των Γάλλων Σοσιαλιστών, αυξάνεται συνεχώς η δημοτικότητα του άλλοτε «τσάρου» της γαλλικής οικονομίας Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος από την «εξορία» του στην Ουάσιγκτον - ως γνωστόν είναι επικεφαλής του ΔΝΤ- περιμένει την ώρα και τη στιγμή που θα επιστρέψει για να διεκδικήσει την προεδρία.

Ντε Βιλπέν και ΣτροςΚαν ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τον Σαρκοζί σε δημοτικότητα και οι προεδρικές εκλογές δεν αργούν πολύ. Θα γίνουν το 2012. Η χαμηλή δημοτικότητα του Σαρκοζί δεν σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα UΜΡ κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους, στις 14 και στις 21 Μαρτίου. Οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν στην πρώτη θέση, με τους Σοσιαλιστές στη δεύτερη, ενώ σημαντικά ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Πράσινοι. Παραμονές εκλογών πάντως ο «Σαρκό» συνεχίζει απτόητος την πολιτική του ανοίγματος προς την Αριστερά, που τόσο τον ωφέλησε τον πρώτο καιρό της προεδρίας του. Την περασμένη εβδομάδα επέλεξε δύο επιφανείς προσωπικότητες των Σοσιαλιστών για την πλήρωση δύο κενών θέσεων στο Συνταγματικό Δικαστήριο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο: τον Μισέλ Σαράς στην πρώτη περίπτωση και τον Ντιντιέ Μιγκό στη δεύτερη.

Ο Σαράς θεωρείται ένας από τους «πυλώνες» του μιτερανισμού στη Γαλλία, ενώ ο Μιγκό χαίρει γενικής εκτιμήσεως ως πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης. Για άλλη μία φορά ο Σαρκοζί καταφέρνει να φέρει σε αμηχανία τους Σοσιαλιστές, που βλέπουν στελέχη τους να αλληθωρίζουν προς την Κεντροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου