Όπως είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Πάγκαλος δεν είπε τέτοια πράγματα και πρόσθεσε ότι η μονιμότητα είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.Την συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο την άνοιξε χθες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέγοντας : "Σφάζουμε"... υπηρεσίες, και ενδεχομένως και ανθρώπους. Η μονιμότητα στο δημόσιο ισχύει όσο υπάρχουν θέσεις. Αν μια θέση καταργηθεί, τότε εννοείται ότι παύει να ισχύει και η έννοια της μονιμότητας».
Πρόσθεσε όμως ότι αυτό ισχύει για πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο, πολλοί εκ των οποίων κατά πάσα πιθανότητα θα μεταταχθούν, δεν θα απολυθούν.
Ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι το πολιτικό σύστημα λειτουργεί με βάση τους πελατειακούς νόμους και πρόσθεσε ότι «αυτή την πελατειακή υφή έχουν ως στόχο ρυθμίσεις όπως ο 'Καλλικράτης', η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, καθώς και οι αλλαγές στο Δημόσιο».Οτι κι αν κάνει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό πρέπει να το κάνει με βάση το Σύνταγμα, είπε ο καθηγητής δημόσιας διοίκησης στη Νομική σχολή Αθηνών Αντώνης Μακρυδημήτρης.
Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν διοικητικές μεταρρυθμίσεις χωρίς όμως να υπάρξουν απολύσεις άλλα να γίνουν συγχωνεύσεις.
"Η μονιμότητα στην Ελλάδα έχει γίνει μια ιερή αγελάδα, ένα λάστιχο που έχει παρατεντωθεί και έχει υποστεί οξεία κατάχρηση", είπε χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου