ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση της κας Τζάκρη για την εξυπηρέτηση των μεταναστών...

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη συναντήθηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης με τη Γενική Γραμματέα της... Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, τους κυρίους Κ. Λαμπρινούδη, Ν.Βατικιώτη και Κ. Γιαννάτο, Γεν. Διευθ., Διευθ. Σύμβουλο και Προϊστάμενο Έργου αντίστοιχα της ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων Επιχείρηση Μηχανογράφησης), στην οποία συνάντηση παρέστησαν ακόμη και από πλευράς ΠΚΜ οι κ. Γ. Σαρηγιαννίδης, Δ/ντής Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Ηλ. Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος της ιδίας Διεύθυνσης και Ι. Κοψαχείλης, Προϊστάμενος τμήματος Πληροφορικής ΠΚΜ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η χάραξη ενός προγραμματισμού για τη σύσταση και λειτουργία ενός πιλοτικού κέντρου εξυπηρέτησης υπηκόων τρίτων χωρών (One stop Shop) που θα εξυπηρετεί την Κεντρική Μακεδονία με στόχο τη διεκπεραίωση όλης της διαδικασίας για την ανανέωση των αδειών διαμονής των μεταναστών σε μια μόνο υπηρεσία, αλλά και την ενημέρωση αυτών για θέματα υγείας, εκπαίδευσης κ.λπ.

Το υπό συζήτηση κέντρο θα λειτουργήσει κατά το πρότυπο του One stop shop που οργανώθηκε και πρόκειται να παρέχει άμεσα υπηρεσίες στον Πειραιά, καθιστώντας ένα και μόνο κέντρο υπεύθυνο για την παραλαβή των δικαιολογητικών, την επεξεργασία του φακέλου, την έκδοση της απόφασης, την εκτύπωση της άδειας διαμονής και την ταχεία παράδοσή της στο μετανάστη.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της εξεύρεσης ενός λειτουργικού χώρου τόσο από την άποψη υποδομών, όσο και συγκοινωνιακής πρόσβασης, καθώς και της οργάνωσης της υπηρεσίας με σύγχρονες υποδομές εξοπλισμού, λειτουργίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Μετά την ολοκλήρωση της αρχικής μελέτης του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα ακολουθήσει από την κ. Υφυπουργό ειδική πρωτοβουλία συνεργασίας και ενημέρωσης της συνολικής λειτουργίας της πρότυπης αυτής δομής στους εμπλεκόμενους δημάρχους και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου